EUROLYGA 2023

S. Pešičius paaiškino savo sprendimą atisakyti M. Teodosičiaus paslaugų: „Komandą sudaro ne 12 geriausių krepšininkų“

Svetislavas Pešičius surengė spaudos konferenciją, kurioje paaiškino savo sprendimą iš Serbijos rinktinės išmesti Milošą Teodosičių.

 S. Pešičius.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 S. Pešičius.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2022, 4:23 PM, atnaujinta Aug 15, 2022, 6:49 PM

72-ejų strategas teigė, kad rinktinėje liko krepšininkų, kurie yra geresni už veteraną.

„Aš jam tiesiai šviesiai pasakiau, kad negaliu pasiūlyti jam tokio statuso ir vietos, kokią jis turėjo iki šiol. Manau, jog šiuo metu yra žaidėjų, kurie gali duoti daugiau.

Kiekvienas sportuojantis žino, kad reikia priimti sunkius sprendimus. Matau, kad kai kurie sprendimai sukėlė stiprių reakcijų, ypač Milošo Teodosičiaus atveju. Man atsitiko pirmą kartą, kad net nespėjau informuoti komandos, o visi portalai jau buvo paskelbę žinią, kad M.Teodosičius išbrauktas iš sąrašo.

Po to man paskambino kolegos, su kuriais bendrauju, bet aš nenorėjau niekam atsakyti, norėjau išlaikyti ramybę rinktinėje. Mūsų darbas yra komanda, komanda buvo informuota šiek tiek vėliau, bet visi žino, ką aš galvojau, kai priėmiau šį sprendimą“, – teigė treneris.

S.Pešičius pripažino, kad buvęs kapitonas taip pat liko nustebęs tokio sprendimo.

„Turėjome gerą pokalbį su juo. Jis gal kiek nustebo, bet tai neatsiejama sporto dalis. Žinoma, buvo daug pokalbių šia tema, žinome, kad jis yra kapitonas ir aukščiausio lygio kūrėjas, krepšininkas, bet manėme, kad jis komandoje liks atsarginiu žaidėju.

Jis niekada nebuvo atsarginis žaidėjas, ir aš jam sakiau, kad turiu geresnių žaidėjų už jį toms pozicijoms. Kaip sakiau, komandą sudaro ne 12 geriausių krepšininkų, o 12, kurie geriausiai veikia kaip vienetas. Jis padėkojo man, kaip ir aš jam už tai, kaip jis priėmė naujienas“, – kalbėjo S.Pešičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.