EUROLYGA 2023

Patirties ir kūrybos rinkinys: Gabrielė Šulskė lieka „Kibirkštyje“

Vilniaus „Kibirkšties“ naujo sezono paveikslas sparčiai pildosi – klubas sėkmingai užbaigė derybas su viena komandos lyderių Gabriele Šulske.

 Gabrielė Šulskė.<br>S.Čirbos nuotr.
 Gabrielė Šulskė.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

bckibirkstis.lt

Aug 23, 2022, 3:59 PM, atnaujinta Aug 23, 2022, 4:01 PM

Praėjusiame Moterų lygos sezone gynėja per 23 minutes rinkdavo po 10,7 taško, atkovodavo po 4,5 kamuolio, atlikdavo po 4,2 rez. perdavimo bei rinkdavo po 15,3 naudingumo balo.

„Gabrielė – lyderė ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Siekėme išlaikyti tęstinumą, išlaikyti komandos branduolį, todėl esame laimingi, kad ilgametė Lietuvos rinktinės gynėja ir toliau lieka sostinėje, – klubo direktorius džiaugėsi pratęstu G. Šulskės kontraktu. – Manau, kad šią vasarą komandą pavyko suformuoti taip, kad Gabrielė turėtų dar daugiau progų pademonstruoti savo stipriąsias puses ir universalumą. Labiau patyrusioms komandos draugėms atsivers daugiau galimybių, o jaunosios ekipos krepšininkės turės į ką lygiuotis.“

Iš Šiaulių kilusi krepšininkė sostinės klube žaidžia nuo 2019-ųjų.

2021–2022 m. sezone kartu su komanda apgynė Lietuvos čempionių titulą, Karalienės taurę, iškovojo 3 vietą Europos moterų krepšinio lygoje (EWBL) ir buvo arti pergalės Baltijos lygos finale prieš Rygos TTT.

„Priimti sprendimą likti Vilniuje tikrai nebuvo sunku. Išsaugotas trenerių štabas, renkama stipri, konkurencinga komanda, grįžimas į Europos taurę, – detalizavo sprendimo priežastis G. Šulskė. – Klubas kiekvienais metais deda žingsnius į priekį, todėl tikrai džiaugiuosi likdama komandoje.“

Didžiąją dalį vasaros G. Šulskė praleido vilkėdama 3×3 „Kibirkšties“ marškinėlius su kuria pateko į trijulių elitą.

„Vasara buvo tikrai intensyvi, nemažai laiko investavau į 3×3 FIBA turnyrų pasiruošimą ir dalyvavimą, tačiau puikiai susidėliojus tvarkaraštį pavyko ir pailsėti, išvykti pakeliauti. Jaučiuosi pasiruošusi artėjančiam sezonui ir su nekantrumu laukiu sezono starto“, – sakė G. Šulskė.

Ateinantį sezoną kartu su Gabriele „Kibirkšties“ marškinėlius vilkės Gintarė Petronytė, Gerda Raulušaitytė, Ugnė Sirtautaitė, Karolina Kazočiūnaitė, Livija Sakevičiūtė, Justina Miknaitė ir Eglė Zabotkaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.