EUROLYGA 2023

Po pralaimėjimo Lietuvai J. Nurkičius kelia audrą dėl bosnių krepšinio federacijos: siūlosi perimti kontrolę

Po lemiamo pralaimėjimo B grupės rungtynėse Lietuvos rinktinei Bosnijos ir Hercogovinos krepšinio žvaigždė Jusufas Nurkičius dėkojo savo komandos draugams atidavus visas jėgas siekiant prasiskinti kelią į aštuntfinalį, tačiau pažėrė kritikos savo šalies krepšinio federacijai dėl tragiško organizacinio darbo ir netgi pasisiūlė perimti jos kontrolę.

J. Nurkičius (viduryje).<br>G. Šiupario nuotr.
J. Nurkičius (viduryje).<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2022, 3:40 PM

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė buvo per plauką nuo patekimo į Europos krepšinio čempionato atkrintamąsias iš „mirtininkų“ grupės, tačiau pralaimėjusi dvejas paskutines rungtynes prieš Prancūziją ir Lietuvą, paleido šį istorinį šansą iš rankų, todėl yra priversta krautis lagaminus ir vykti namo.

Kalbėdamas apie patirtį čempionate, ryškiausia šios Balkanų šalies krepšinio žvaigždė Jusufas Nurkičius didžiavosi darbu, kurį komanda atliko viso turnyro metu.

„Pas mus visada būna gerai arba blogai, nėra tarpinio varianto, didžiuojuosi vaikinais, treneriais, profesionaliu personalu. Atsižvelgiant į neramumus, su kuriais susidūrėme, tai įspūdinga, didžiuojuosi jais, sveikinu visus, kurie dalyvavo, atidavėme visas jėgas, Bosnija ir Hercegovina gali didžiuotis“, – sakė jis bosnių portalui „SportSport“.

Prieš Europos čempionatą nacionalinę bosnių rinktinę kamavo sunkumai. Dėl finansinių problemų iki pat paskutinių savaičių nebuvo aišku, ar Bosnijos ir Hercogovinos komanda apskritai vyks į turnyrą.

J.Nurkičius netgi teigė esantis pasirengęs šalies krepšinio federacijos kontrolę perimti į savo rankas, jei tai reikštų geresnes sąlygas ir mažesnį neapibrėžtumą šalies rinktinei.

„Viskas prasideda nuo federacijos. Ką mes turime? Ar turime žmonių, kurie jai vadovauja, ar prieš 10 dienų gauname trenerį? Daug dalykų vyksta prieš sportą, sportas yra lengviausia dalis.

Duokite man asociacijos prezidentą, direktorių ir valdybą, ir Bosnija ir Hercegovina daugiau niekada neturės problemų dėl pasiruošimo, viešbučių ar maisto. Jei galite tai padaryti, aš esu pasirengęs perimti visas funkcijas, jei tai priklausys nuo manęs“, – piktinosi Portlando „Trail Blazers“ ekipoje žaidžiantis bosnių centras.

Per paskutines rungtynes su Lietuva bosniai atrodė pastebimai pavargę. Nors žaidėjai kovėsi ir bandė atsitiesti, jų pastangas atrėmė užsidegusi Lietuvos rinktinė, kuri palaužė Bosnijos ir Hercogovinos krepšininkus rezultatu 87:70.

„Kokia prasmė, jei keturi žaidėjai miega vienoje lovoje, jei neišsprendžiame prioritetinių dalykų? Žmonės turi suprasti, kad rinktinė yra aukščiau visko, sportininkams turi būti sudarytos geriausios sąlygos“, – kalbėjo įsiaudrinęs J.Nurkičius.

„Taip mes neprogresuosime, mes sukūrėme šį stebuklą, bet tai yra stebuklas, nes visi 12 vaikinų atidavėme absoliutų savo maksimumą. Didžiuojuosi visais, nes jie atidavė paskutinį savo jėgų atomą, kad padarytų viską, ką gali. Tikrai negaliu nieko kaltinti“, – užbaigė Bosnijos ir Hercogovinos rinktinės lyderis.

Po pralaimėjimo Lietuvos rinktinei Bosnija ir Hercegovina nepateko į Europos krepšinio čempionato atkrintamąsias varžybas ir keliaus namo. Tuo tarpu Lietuva šeštadienį 21:45 val. aštuntfinalyje susikaus su Ispanija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.