EUROLYGA 2023

Pirmieji naujo LKL sezono taškai – Prienuose: „Labas Gas“ per pratęsimą neatsilaikė prieš Jonavos „CBet“

2022–2023 m. sezono LKL čempionato pirmosiose rungtynėse šeštadienį Prienuose į kovą stojo „Labas Gas“ ir Jonavos „CBet“ krepšininkai. Po dramatiškos kovos šeimininkai turėjo pripažinti Jonavos komandos pergalę 74:80  (14:19, 15:14, 22:12, 16:22; 7:13).

Jonavos komanda iškovojo pergalę Prienuose.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonavos komanda iškovojo pergalę Prienuose.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonavos komanda atvyko į Prienus.<br>LKL nuotr.
Jonavos komanda atvyko į Prienus.<br>LKL nuotr.
 Edvinas Šeškus.<br> LKL nuotr.
 Edvinas Šeškus.<br> LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 24, 2022, 4:52 PM, atnaujinta Sep 24, 2022, 7:36 PM

Jonavos komanda buvo arti pergalės ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kai Dovis Bičkauskis pataikė tik vieną baudą likus 17 sek. (67:64). 

Tačiau likus 3 sek. Edvinas Šeškus prarado kamuolį ir Brandonas Brownas tritaškiu išlygino rezultatą (67:67).

Komandoms teko žaisti papildomas penkias minutes, bet tuomet jonaviškiai iškart atitrūko ir pergalės jau nepaleido.

Pirmajai jubiliejinio sezono pergalei iškovoti neužteko 4 kėlinių – tik po papildomų 5 minučių ja džiaugėsi Jonavos „CBet“.

Į pirmąjį laimėjimą svečių klubą atvedė Jeffery Garretto ir Edvino Šeškaus tandemas – abu Jonavos ekipos atstovai pelnė po 16 taškų.

V. Šeškaus kariaunai nesukliudė ir itin prastas baudų metimų realizavimas – vos 19 iš 33 (57,6 proc.).

Dėl pražangų mačo nebaigė net 5 krepšininkai – J. Garrettas, Artūras Valeika, Xavieras Thamesas, Brandonas Brownas ir Jylanas Washingtonas.

Lėtai įsivažiavęs pirmasis ketvirtis kiek sėkmingiau susiklostė svečiams, kurie sulig Martino Laksos metimu paskutiniosiomis sekundėmis pirmavo 19:14. Įpusėjus antrajam kėliniui Jonavos ekipa jau turėjo dviženklį pranašumą (28:18), tačiau prieš pertrauką iš jo liko tik 4 taškai – 33:29.

Sugrįžę ant parketo prieniškiai tęsė gerą atkarpą ir išsiveržė į priekį – 35:33. Pirmuosius taškus iš žaidimo jonaviečiai pelnė tik praėjus daugiau nei pusei ketvirčio, o prieš lemiamą ketvirtį Prienų komanda laikė vadeles savo rankose – 51:45.

Likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes, švieslentėje jau degė lygybė – 62:62. Taiklus E. Šeškaus baudos metimas leido 2 taškų persvara džiaugtis jonaviečiams (66:64), o rungtyniauti buvo likusios 33 sekundės. Karolis Giedraitis laisvas prametė tritaškį ir prieniškiai ėmėsi pražangų taktikos. Rungtynes uždaryti galėję Jonavos krepšininkai iš pradžių nerealizavo baudos metimo, vėliau suklydo, o B. Brownas neįtikėtinu tritaškiu išlygino rezultatą ir komandas pasiuntė į pratęsimą – 67:67.

Papildomas 5 minutes geriau pradėjo svečiai. Nors Prienų krepšininkai dar mėgino sugrįžti į rungtynes, tam laiko jau nebeužteko – Jonavos ekipa iškovojo pergalę 80:74.

„Labas Gas“: Brandonas Brownas 18, Karolis Giedraitis 15, Isiah Osborne'as 14, Džoko Šaličius 10, Jylanas Washingtonas 9.

„CBet“: Edvinas Šeškus ir Jeffery Garrettas po 16, Goranas Huskičius 13, Martinas Laksa 12, Lukas Kreišmontas 11, Dovis Bičkauskis 6.

Mačas turėjo ypatingą potekstę, nes prieniškiai priėmė savo ilgamečio trenerio Virginijaus Šeškaus dabar treniruojamą Jonavos komandą.

Sužaidus 6 sekundes pirmuosius 2 taškus pelnė svečių žaidėjas Edvinas Šeškus.

Praėjusį sezoną Prienų komanda LKL čempionate buvo paskutinė 11-a.

„Sezonui rengtis pradėjome vėliau dėl įvairiausių biurokratinių dalykų ir ne iškarto turėjome visą sudėtį, užsieniečiai atvažiavo vėliau vienas po kito. Sužaidėme šešerias draugiškas rungtynes, laimėjome tik paskutines. Buvo ir po pratęsimo pralaimėjimų, bet rinkomės fiziškus varžovus, kad „atitrankytų“ mus ir pamatytume, kokie esame iš tikrųjų. Komanda bus jauna, bandėme prisikviesti kelis veteranus, bet nepavyko. Tad išliekame jauni ir stengsimės būti konkurencingi. Norėtųsi nelikti paskutiniais“, – sakė treneris Tomas Gaidamavičius.

Jonavos klubas praėjusį sezoną buvo ketvirtas, bet ketvirtfinalyje pralaimėjo „Šiauliams“.

„Pasiruošimas buvo sunkus, nes visą laiką vis po vieną žaidėją įsigydavome, o jie yra pagrindiniai. Treniruotėse trūko žaidėjų, kai kuriose pozicijose žaidė vaikai. Dar dabar jaučiasi, kad trūksta laiko susižaidimui. Kai kurių žaidėjų pasikviesti nepavyko, kuriuos planavome jau nuo vasaros pradžios. Bet kuriuos įsigijome vėliau, tie nelabai nusileidžia ir pirmiems variantams. Asmeniniu tikslu visada sau kėliau patekimą į ketvertuką. Šiais metais ketvertukas aiškus ir jeigu kažkuri komanda iš ten iškristų, manau visiems tai būtų staigmena. Tačiau bandysime ten kabinti“, – kalbėjo komandos treneris V.Šeškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.