EUROLYGA 2023

Šaras po vos neišslydusios pergalės Eurolygoje prieš „Real“ turėjo ką pasakyti: nuo „žudiko instinkto“ iki „baisiausias dalykas“

Katalonų „Barcelona“ klubas ketvirtadienį iškovojo savo pirmąją pergalę Eurolygoje. Ir tai buvo sėkmė ne prieš bet ką, o prieš karališkąjį Madrido „Real“. Taip vadinamame „El Clasico“ mače visą laiką dominavę katalonai dar trečiame kėlinyje turėjo 17 taškų persvarą, bet likus 2 min. atidavė iniciatyvą varžovams ir vos nepralaimėjo.

 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>Barca Basket nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>Barca Basket nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 14, 2022, 10:34 AM, atnaujinta Oct 14, 2022, 12:10 PM

Paskutines 120 sek. „Barcelona“ sužaidė tragiškai, išbarstė 10 taškų pranašumą, tačiau sugebėjo nugalėti 75:73.

Tiesa, paskutinėje mačo atakoje Madrido klubo veteranas Sergio Lullas galėjo išplėšti pergalę tritaškiu, tačiau lemiamas tolimas šūvis buvo netikslus.

„Ši pergalė yra be galo svarbi visiems, tačiau man svarbiau, kad mes patobulėjome, žengėme žingsnį į priekį. Sekėme žaidimo planą ir buvome labai solidūs. Smagu pamatyti, kaip gerai galime žaisti. Bet pabaigoje vis tik reikėjo neprarasti koncentracijos“, – teigė 46-erių Lietuvos specialistas.

Šaras pabandė sudėlioti į lentynas paskutines mačo minutes, kai jo kariauna vos nenuskendo, klysdama ir atiduodama kamuolį varžovams į rankas. Tragiškiausias momentas buvo tuomet, kai likus grumtis 15 sek. iš už užribio išsimetę katalonai padarė klaidą ir atidavė kamuolį varžovui.

„Tai yra klaidų supratimo procesas. Mes apie tai šnekėsime. Sakyčiau, tame momente susidėjo keletas dalykų, tačiau pasimatė, kokie galime būti prasti, kai prarandame koncentraciją, – aiškino „Barcelona“ strategas. – Vietoje to, kad baigtumėme rungtynes, pradėjome žiūrėti į laikrodį.

Turėjome juos palaužti kur kas anksčiau, paprasčiausiai, pritrūkome žudiko instinkto. Jei nenulauži rungtynių, varžovai į jas tikrai sugrįš. Tai baisiausias dalykas, kuris gali nutikti tokios svarbos dvikovose.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.