EUROLYGA 2023

„Prometey“ rungtynėse „Žalgirio“ arenoje atmosferą kurs ir ukrainiečiai mokiniai

Artėjančią savaitę, trečiadienį, Kauno „Žalgirio“ arenoje Europos taurės rungtynes žais Ukrainos klubas Slobožanskės „Prometey“, o šiame susitikime tikimasi gausaus ne tik lietuvių, bet ir Kaune gyvenančių ukrainiečių palaikymo.

 „Prometey“ rungtynėse „Žalgirio“ arenoje atmosferą kurs ir ukrainiečiai mokiniai
 „Prometey“ rungtynėse „Žalgirio“ arenoje atmosferą kurs ir ukrainiečiai mokiniai
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2022, 11:03 AM

Nemažą jų dalį sudarys mokiniai, kurie lapkričio 30 dieną „Žalgirio“ arenoje vyksiančiose rungtynėse „Prometey“ ekipai sukurs namų atmosferą.

Į mačą su Ulmo „Ratiopharm“ palaikyti Ukrainos klubo gausiai susirinks Kaune veikiančios ukrainiečių „Heroiam Slava“ mokyklos mokiniai. Jie į mačą pateks nemokamai. Mokyklos vadovų teigimu, galimybe palaikyti Ukrainos komandą apsidžiaugė visa mokyklos bendruomenė: tiek mokiniai, tiek jų šeimos nariai bei mokytojai, todėl mokiniai suskubo gaminti palaikymo plakatus bei kurti palaikymo skanduotes.

Daugiau nei 5 metus Kaune veikianti „Herojaus“ mokykla, savo padalinį „Heroiam Slava“, skirtą ukrainiečių vaikams, įkūrė vos prasidėjus karui. Startavusi su beveik 60 mokinių, šiandien mokykla jau išsiplėtė iki daugiau nei 530 įvairaus amžiaus vaikų iš Ukrainos, o dabar juos moko apie 50 ukrainiečių mokytojų.

„Prometey“ Europos taurėje po 5 rungtynių turi 3 pergales bei A grupėje dalijasi 3–5 vietomis. Ekipa šį sezoną įprastai žaidžia Rygos arenoje, bet dėl šios arenos užimtumo vienam mačui atvyks Kauną.

Rungtynės „Žalgirio“ arenoje tarp Slobožanskės „Prometey“ ir Ulmo „Ratiopharm“ klubų – artėjantį trečiadienį (lapkričio 30 d.) 19 valandą.

„Žalgirio“ sezono abonementų savininkai į mačą bus įleidžiami nemokamai. Jų įprastai turimos vietos nėra rezervuotos – atėjus reikės sėsti laisvoje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.