EUROLYGA 2023

Eurolygos 14-ojo turo lietuviai: visur spėjęs T. Sedekerskis, patikimas E. Ulanovas ir kovingas A. Butkevičius

Tadas Sedekerskis, Edgaras Ulanovas ir Arnas Butkevičius po Eurolygos keturioliktojo turo rungtynių buvo verti vien pagyrimų.

Tadas Sedekerskis<br>Baskonia twitter nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>Baskonia twitter nuotr.
Edgaras Ulanovas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Edgaras Ulanovas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Arnas Butkevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Arnas Butkevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Edgaras Ulanovas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Edgaras Ulanovas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Edgaras Ulanovas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Edgaras Ulanovas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2022-12-17 11:14, atnaujinta 2022-12-17 11:25

Daug gerų darbų aikštėje taip pat nuveikė Donatas Motiejūnas ir Artūras Gudaitis.

Tuo metu Rokui Giedraičiui vėl buvo juoda diena.

Tadas Sedekerskis***

„Baskonia“ puolėjas 9-ąją min. pakeitė R.Giedraitį. T.Sedekerskis daug judėjo, gerai atsidengdavo pavojingose vietose, padėjo vystyti greitas atakas, akimirksniu pastebėdavo geriausius tęsinius pozicinėse atakose ir daug padarė, kad jo komanda jau antrajame kėlinyje įgytų 21 taško persvarą. Kai po pertraukos žaidimas sulėtėjo T.Sedekerskis ypač pasižymėjo po savo krepšiu, kur tiksliai užsiimdavo padėtį ir neįleisdavo varžovų į baudos aikštelę.

T.Sedekerskis žaidė 22 min., pelnė 8 taškus (3/4 dvitaškių, 2/3 baudų) ir atkovojo 7 kamuolius. Nors T.Sedekerskis toli gražu nebuvo rezultatyviausias „Baskonia“ interneto svetainė pripažino jį geriausiu komandos žadiėju.

„Baskonia“ (9–5) išvykoje nugalėjo buvusią vienvaldę Eurolygos lyderę „Fenerbahçe“ (10–4) komandą 76:70. Nors Vitorijos komanda iššvaistė didelę dalį iš turėtos 21 taško persvaros ir po pertraukos varžovus kelis kartus skyrė tik 4 taškai, svečiai apgynė tiek, kiek užteko, kad šią savaitę Stambule per dvejas rungtynes iškovotų dvi pergales.

Edgaras Ulanovas***

Nepakeičiamas „Žalgirio“ starto penketo puolėjas prasiveržęs neįmetė pirmoje komandos atakoje, bet antrąją minutę tolimu metimu pelnė pirmuosius rungtynių taškus. E.Ulanovas labai dažnai žaidė individualiai ir, nors kai kurie kapitono sprendimai, ypač pirmajame kėlinyje, kėlė didelių abejonių, jis didžiąją rungtynių dalį vienintelis stabiliai rinko taškus. Po pertraukos puolėjas dažnai turėjo mesti iš sunkios padėties, todėl trečiajame kėlinyje buvo ir netaiklių metimų virtinėlė.

E.Ulanovas pirmajame kėlinyje pelnė 7 taškus, trečiajame – 8 taškus, kituose dviejuose – po 2 taškus.

E.Ulanovas žaidė 31 min., pelnė 19 taškų (3/10 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas ir 3 kartus prasižengė. Jo karjeros rekordas yra 22 taškai, šio sezono – 21 taškas.

Be Igno Brazdeikio ir Luko Lekavičiaus žaidęs, bet 14646 sirgalių palaikomas „Žalgiris“ (7–7) namie permainingose rungtynėse nugalėjo „Real“ (9–5) klubą 81:72. Pirmaujanti komanda keitėsi net 12 kartų, o skirtumas iki paskutinės minutės nė karto nebuvo dviženklis, bet pabaigoje kauniečiai nepaliko varžovams nė mažiausios galimybės.

Arnas Butkevičius***

„Žalgirio“ puolėjas priešpaskutinę pirmojo kėlinio minutę pakeitė E.Ulanovą ir žaidė jam nebūdingai aktyviai. Jis gerai atsidengdavo prie baudos aikštelės arba baudos aikštelėje, antrojo kėlinio pabaigoje įsidrąsinęs pataikė snaiperišką tritaškį. A.Butkevičius kelis kartus išplėšė arba beveik išplėšė kamuolį iš varžovų rankų, lipo per galvas kovodamas dėl kamuolio po varžovų krepšiu.

A.Butkevičius žaidė 28 min., pelnė 10 taškų (1/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 5/6 baudų) ir atkovojo 7 kamuolius.

A.Butkevičius pirmą kartą atstovaudamas „Žalgiriui“ per Eurolygos rungtynes pasiekė dviženklę taškų ribą. Jo karjeros rekordas, pasiektas 2014 metais žaidžiant „Neptūne“, yra 14 taškų.

Donatas Motiejūnas**

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas, pakartojęs netaiklų komandos draugo metimą, pelnė taškus pirmoje rungtynių atakoje. Jis gerai užsiimdavo padėtį ir dažnai gaudavo kamuolį. Gavus kamuolį, sunku būdavo nebent tuo atveju, jei varžovai spėdavo prasižengti ir reikėdavo mesti baudas. Ginantis D.Motiejūnui būdavo sunku, kai varžovai pagreitindavo žaidimą. Bet kai žaidimas sulėtėdavo – „Roca Team“ baudos aikštelė būdavo saugi.

D.Motiejūnas žaidė 20 min., pelnė 10 taškų (4/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/6 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas.

„Monaco“ (10–4) namie nugalėjo paskutinę vietą užimančią ALBA (3–11) komandą 92:89. Monako krepšininkai didžiąją rungtynių dalį pirmavo, bet svečiai tai lygindavo, tai trumpam persverdavo rezultatą. Paskutinėmis sekundėmis rezultatas taip pat buvo lygus, tačiau „Monaco“ pergalę nulėmė aidint sirenai E.Okobo pataikytas tritaškis.

Artūras Gudaitis**

Vidurio puolėjas grįžo į „Panathinaikos“ starto penketą. A.Gudaičiui iki pertraukos sunkiai sekėsi pasinaudoti jėgos pranašumu prieš J.Vesely puolant, o gindamasis lietuvis nesutrukdė čekui pasinaudoti staigumo pranašumu. Vis dėlto nemaloniausias epizodas buvo kito čeko T.Satoransky skrydis ir dėjimas per A.Gudaitį. Viskas pasikeitė trečiajame kėlinyje, kurio pradžioje A.Gudaitis tapo PAO smogiamąja jėga ir keturiomis rezultatyviomis atakomis sugrąžino įtampą.

A.Gudaitis žaidė beveik 14 min., pelnė 10 taškų (5/6 dvitaškių) ir atkovojo 3 kamuolius. Ketvirtajame kėlinyje jis į aikštę nebuvo įleistas.

Be M.Grigonio žaidęs „Panathinaikos“ (6–8) išvykoje pralaimėjo „Barcelona“ (10–4) komandai 68:74. „Žalieji“, antrajame kėlinyje atsilikę 17 taškų skirtumu, rungtynių pabaigoje varžovams paliko tik vieno taško pranašumą, bet „Barça“ pergalės iš savo rankų nepaleido.

Laurynas Birutis*

„Žalgirio“ vidurio puolėjas 7-ąją min. pakeitė K.Hayesą, kuris buvo bejėgis prieš varžovų bokštą W.Tavaresą. Nors L.Birutis laimėjo ne visas dvikovas, Kauno komanda perėmė pranašumą abiejose baudos aikštelėse, o L.Birutis padėjo ir tvirtomis užtvaromis, ir dėjimu, ir uždengdamas varžovų metimus. Žalgirietis dar tvirčiau pasijuto, kai reikėjo kovoti su V.Porier. Po pertraukos L.Birutis kamuolį dažniausiai gaudavo tada, kai pats jį atkovodavo po krepšiu ir didelės įtakos žaidimui nebeturėjo.

Jis žaidė 17,5 min., pelnė 4 taškus (2/5 dvitaškių) ir atkovojo 7 kamuolius.

Dovydas Giedraitis

Gynėjas antras iš eilės rungtynes pradėjo „Žalgirio“ starto penkete. D.Giedraitis žaidė daug aktyviau negu praėjusių rungtynių pradžioje, greitai pelnė pirmuosius taškus ir neblogai dengė Dž.Musą, bet jau pirmojo kėlinio viduryje prasižengė antrą kartą ir ilgam atsisėdo ant suolo. Po pertraukos jis žaidė trumpai.

D.Giedraitis per 9,5 min. pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio).

Tomas Dimša

„Žalgirio“ gynėjas per pirmojo kėlinio reklamos pertraukėlę pakeitė dukart prasižengusį D.Giedraitį ir jau po kelių sekundžių pats gavo pražangą, kuri nesutrukdė Dž.Musai įmesti iš po krepšio. T.Dimša skubėjo atsiskaityti puldamas, bet keliskart pasikarščiavo ir tik tada, kai nusiramino, pirmojo kėlinio pabaigoje pataikė tritaškį.

T.Dimša žaidė 11 min. ir pelnė 3 taškus (0/2 dvitaškių, 1/3 tritaškių).

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę įėjo antrajame kėlinyje, kai jo komanda pirmavo 16 taškų skirtumu. Jis per minutę prasižengė ir suklydo, po to nepataikė nė vieno iš dviejų baudos metimų, o po antros pražangos antrajam kėliniui vos įpusėjus turėjo grįžti ant suolo. Po pertraukos R.Jokubaitis šiurkščių klaidų nebedarė, bet ir sukūrė nedaug. Jis pasižymėjo nebent perdavimu J.Nnajiui ir tritaškiu ketvirtojo kėlinio viduryje.

R.Jokubaitis žaidė 13 min., pelnė 3 taškus (1/1 tritaškio, 0/2 baudų) ir prasižengė 3 kartus.

Karolis Lukošiūnas

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę įėjo pirmojo kėlinio pabaigoje. Jis įsiminė nebent gražiu perdavimu L.Biručiui.

K.Lukošiūnas žaidė 9 min. ir taškų nepelnė (0/1 tritaškio).

Motiejus Krivas

„Žalgirio“ vidurio puolėjas į aikštę buvo įleistas iki sirenos likus 10 sek. Jis šį sezoną per Eurolygos rungtynes žaidė pirmą kartą.

Rokas Giedraitis-

„Baskonia“ starto penketo puolėjas iki pertraukos buvo beveik nematomas, o du jo tolimi metimai tikslo nepasiekė. Antroje rungtynių pusėje R.Giedraitis žaidė ne geriau. Jis viską sulėtintai darė ir puldamas, ir dengdamas M.Mahmutoglu. O klaida lygioje vietoje trečiojo kėlinio viduryje užtikrino R.Giedraičiui vietą ant suolo iki rungtynių pabaigos.

Jis žaidė 14,5 min. ir taškų nepelnė (0/3 tritaškių).

R.Giedraitis šį sezoną rungtynes be taškų baigė antrą kartą.

Turo skaičiai

6

Šeštą kartą šį sezoną „Žalgirio“ arenoje buvo daugiau nei 14 tūkstančių žiūrovų. Kauno komanda namie žaidė septintą kartą, o 14 tūkstančių ribos nepasiekė tik per pirmąsias rungtynes.

10

Trys Eurolygos lyderiai per 14 turų iškovojo po 10 pergalių. Tai – „Fenerbahçe“, „Barcelona“ ir „Monaco“. Dar trys komandos atsilieka vos vienu tašku. Po 9 pergales pasiekė „Olympiakos“, „Real“ ir „Baskonia“.

18

Gruodžio pirmąją 18-ąjį gimtadienį pažymėjęs Motiejus Krivas tapo 18-uoju šį sezoną Eurolygos žaidusiu Lietuvos krepšininku.

Tiesa, jaunieji M.Krivas ir Kajus Kublickas žaidė tik po 10 sekundžių, Liutauras Lelevičius – 87 sekundes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.