EUROLYGA 2023

„Ryto“ treneris G. Žibėnas pasakė, ar Vilniaus ekipa „Nevėžį“ laiko savo siaubu

Vilniaus „Rytas“ buvo per plauką nuo to, kad gautų dar vieną spyrį nuo Kėdainių „Nevėžio“. Tiek LKL, tiek ir Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje įveikęs LKL čempioną „Rytą“, „Nevėžis“ trečiadienį namie buvo per žingsnį nuo trečiosios nėkmės, tačiau paskutinę akimirką Vilniaus klubas išplėšė pergalę 86:84.

G.Žibėnas.
G.Žibėnas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2022, 10:16 PM

„Turbūt žiūrovams labai patiko, ypač vietiniams. Geros rungtynės gavosi, tačiau tik ne mums. Pradėjome su gera energija, kalbėjome tarpusavyje, gerai vaikščiojo kamuolys, viskas vyko kaip reikia, – apie pirmąjį kėlinį, kurį „Rytas“ laimėjo 31:18, kalbėjo sostinės klubo strategas Giedrius Žibėnas. – Bet po to pradėjome piktnaudžiauti pavieniais veiksmais puolime.

Nerūpestingi keli veiksmai persinešė į atvirą aikštelę, kas davė gerą postūmį „Nevėžiui“. Mes tik užpuldavome, bet neapsigindavome. Po didžiosios pertraukos mes nesustabdėme varžovų atakų ir dėl to jie laikėsi rungtynėse.

Turime būti geresni kaip komanda tais momentais, kai nutrūksta mūsų sistema, mūsų žaidimas. Privalome visada išlikti kartu, vertinti galimybę laiku stabdyti oponentą“.

– Komanda naudojosi labai maža rotacija. Kas neleido jums atitrūkti?

– Taip, tik penki žaidėjai pelnė taškus. Jie yra tokia komanda – su maža rotacija mus jie įveikė ir Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje. Mes šiandien nekontroliavome žaidimo greičio ir todėl taip įvyko.

– Galima sakyti, kad Kėdainių klubas jums yra nepalankus varžovas?

– Galiu sakyti ir taip, ir kitaip, bet rezultatai kalba patys už save. Atsakymas slypi rezultate.

– Laukia su „Nevėžiu“ atsakomosios Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynės, kurias jus pralaimėjote 70:78. Ką galima iš šio mačo pasiimti į tas rungtynes?

– Kad tai – stipri komanda. Jei leisime tų rungtynių metu „Nevėžiui“ pajausti, kad jie gali, o jie gali, tai jie tikrai baus, nes turi individualiai stiprių žaidėjų.

Jie neturi ko prarasti ir neis į rungtynes su papildomu spaudimu.

– Artėja ir FIBA įkrintamosios varžybos su graikais. Ar planuojate stiprintis?

– Ne, nebandysime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.