EUROLYGA 2023

M. Fosterio veiksmais nusivylęs G. Žibėnas: pametėme savo galvas kalbėdami su žiūrovais

Vilniaus „Ryto“ klubas trečiadienį išvykos Čempionų lygos rungtynėse 78:81 nusileido Salonikų PAOK ekipai ir neuždarė įkrintamųjų varžybų serijos dėl patekimo į „Top 16“ etapą.

G. Žibėnas<br>FIBA nuotr.
G. Žibėnas<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-11 22:28, atnaujinta 2023-01-11 22:31

Pirmose rungtynėse vilniečiai šventė pergalę 85:62, tačiau svečiuose to pačio pakartoti nepavyko.

Po rungtynių „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas liko nusivylęs savo komandos pademonstruota gynyba.

„Sveikinimai PAOK, šiandien jie buvo stipresnė komanda ir nusipelnė šios pergalės. Kaip treneris esu nusivylęs savo komandos gynyba, ypatingai vienas prieš vieną. Jaylenas Handsas turėjo daug lengvų metimų iš po krepšio, Jalenui Riley suteikėme geras progas mesti, kurias jis pavertė tritaškiais ir pasyviai dirbome su rankomis“, – spaudos konferencijoje kalbėjo strategas.

Ketvirtajame kėlinyje „Ryto“ krepšininkai kontroliavo situaciją rungtynėse ir likus žaisti daugiau nei 5 minutes Marcusas Fosteris pataikė tolimą metimą, kuris vilniečių pranašumą padidino iki 8 taškų – 74:66.

„Ryto“ lyderis iš laimės pradėjo nebevaldyti emocijų ir prabėgdamas pro varžovų sirgalius nusprendė pasimaivyti. Teisėjai tokius krepšininko veiksmus įvertino technine pražanga, o šis epizodas pro akis nepraslydo ir komandos treneriui.

„Pametėme savo galvas kalbėdami su žiūrovais ir teisėjais. Mums tai yra nepriimtina, apie tai kalbėjome prieš rungtynes. Šie fanai yra pakvaišę, iš gerosios pusės, dėl to turime koncentruotis į savo žaidimą. Tai (red. – M.Fosterio techninė pražanga) labai paveikė. Jie sugrįžo į rungtynes, žiūrovai grąžino energiją ir tai buvo būtent tai, ko šeimininkams reikėjo“, – situaciją įvertino G.Žibėnas.

Serijoje iki 2 pergalių rezultatas lygus – 1:1, o lemiama akistata bus žaidžiama Vilniuje, sausio 17 dieną.

G.Žibėnas pareiškė, kad paskutines rungtynes gali nuspręsti vienas metimas.

„Bus vienos pozicijos rungtynės. Varžovas stiprus, turime atsistoti ant kojų ir tai nebus lengva“, – teigė „Ryto“ treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.