EUROLYGA 2023

„Virtus“ svilino padus „Olympiakos“ krepšininkams, bet liko ir be M. Teodosičiaus, ir be pergalės

Kauno „Žalgiriui“ antradienį pralaimėjusi Bolonijos „Virtus“ (8/11) be pergalės liko ir antrose dvigubos savaitės rungtynėse.

M.Teodosičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Teodosičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 9:23 PM, atnaujinta Jan 12, 2023, 11:41 PM

Ketvirtadienį Sergio Scariolo auklėtiniai savų žiūrovų akivaizdoje 83:85 (22:22, 16:20, 15:21, 30:22) krito po Pirėjo „Olympiakos“ (12/7) krepšininkų kojomis.

Rungtynės kiek sėkmingiau pradėjo svečiai iš Pirėjo, kurie įpusėjus pirmajam kėliniui turėjo aštuonių taškų pranašumą, tačiau netrukus spurtavusi „Virtus“ išlygino skaičius švieslentėje – 22:22.

Antrajame kėlinyje vyko permaininga kova ir nė vienai iš ekipų nepavyko atitrūkti nuo savo priešininkų. Vaizdas ėmė keistis po ilgosios pertraukos, kai sėkmingiau sužaidusi „Olympiakos“ trečiajame kėlinyje įgijo dviženklį pranašumą.

Vis dėlto kapituliuoti neketinusi „Virtus“ galingai pradėjo ketvirtąjį ketvirtąjį ketvirtį ir netrukus persvėrė rezultatą – 75:73.

Mačo pabaigoje vyko tikras nervų karas. Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei komandas skyrė vos trys taškai – 80:77 priekyje buvo „Olympiakos“. Itin svarbų kamuolį atkovoję „Virtus“ krepšininkai netrukus turėjo griebtis už galvos – vienam iš krepšininkų buvo skirta pražanga.

Tai itin įsiutino Milošą Teodosičių, kuris buvo nubaustas technine pražanga, o tuo pasinaudojusi „Virtus“ pataikė du iš trijų baudų metimus ir padidino pranašumą – 82:77.

Netrukus M.Teodosičiui pavyko stabilizuoti reikalus aikštėje – serbas išprovokavo varžovo pražangą mesdamas iš toli ir sušvelnino atsilikimą (79:82).

Likus žaisti 27 sek. iniciatyvos ėmėsi Shaquielle'as McKissicas, kuris dvitaškiu vėl padidino svečių pranašumą.

Tiksint paskutinėms sekundėms M.Teodosičius už emocijas buvo nubaustas ir antrąja technine pražanga ir turėjo palikti aikštę, o paskutinieji „Virtus“ metimai, kurie galėjo išvesti komandą į pratęsimą, buvo netaiklūs.

„Virtus“: Milošas Teodosičius 21, Semi Ojeleye 13, Tornike Šengelija 11, Jordanas Mickey 8

„Olympiacos“: Aleksandras Vezenkovas 21, Shaquielle’as McKissicas 21, Kostas Papanikolaou 17.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.