EUROLYGA 2023

M. Fosterio pažadas „Ryto“ fanams: „Liksiu čia iki sezono pabaigos“

Marcusas Fosteris antradienį džiugino Vilniaus „Ryto“ sirgalius plėšydamas Salonikų PAOK ekipos krepšinio tinklelį tiksliais metimais, o vėliau pradžiugino ir savo pažadu.

 M.Fosteris.<br> FIBA nuotr.
 M.Fosteris.<br> FIBA nuotr.
 „Ryto“ komanda.<br> FIBA nuotr.
 „Ryto“ komanda.<br> FIBA nuotr.
B tribūna<br>FIBA nuotr.
B tribūna<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-01-18 09:02

„Rytas“ antradienį namuose 82:63 įveikė Salonikų PAOK komandą ir laimėję įkrintamųjų seriją rezultatu 2:1 žengė į FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etapą.

Komandos lyderis M.Fosteris lemiamas rungtynes pradėjo ypatingai prastai. Gynėjas iki pirmo pataikyto metimo suklydo 4 kartus ir prametė 2 metimus bei 1 baudą.

Nepaisant tokios prastos pradžios M.Fosteris nepalūžo ir rungtynes užbaigė savo sąskaitoje turėdamas 19 taškų (4/8 dvit., 3/6 trit., 2/3 baud.), 4 atkovotus kamuolius, 1 rezultatyvų perdavimą, 6 klaidas ir 10 naudingumo balų.

Amerikietis po pergalės teigė, kad „Rytas“ šios serijos metu sugebėjo paaugti kaip komanda.

„Buvo smagi serija prieš gerą komandą. Bandėme uždengti Jaleną Riley, Jyleną Handsą, Yannicką Franke. Jų aukštaūgiai po užtvarų leisdavosi labai kietai. Šioje serijoje labai užaugome ties daugeliu dalykų, apie kuriuos kalbėjome sezono eigoje. Džiaugiuosi, kad tokiais momentais pasitikėjome vienas kitu ir išlikome kartu“, – kalbėjo M.Fosteris.

„Ryto“ lyderis taip pat turėjo smagių naujienų ir komandos sirgaliams.

„Visada sakiau, jog man labai patinka būti čia, noriu čia būti. Aš noriu čia likti iki sezono pabaigos, noriu pamatyti, kas išeis iš mūsų komandos. Galite sakyti, kad liksiu čia iki sezono pabaigos“, – sakė gynėjas.

– Ties kur daugiausiai užaugote kaip komanda?

– Sakyčiau gynyboje. Mačą pradėjome prastai. Pats mačo pradžioje buvau neramus. Viską dariau per kietai, per greitai, dažnai klysdamas. To dėka jie galėjo susikurti pranašumą, bet mes gerai juos stabdėme gynyboje, todėl nepaleidome rungtynių.

Antroje pusėje nusiraminau ir leidau komandai daryti savo darbą. Aš nieko nebeforsavau, leidau „rungtynėms ateiti pas mane“ ir komandos draugai sužaidė tada, kada to labiausiai reikėjo. Šiandien parodėme, kokia gera komanda esame.

– Ar manote, kad turėjote anksčiau patekti į „Top 16“ etapą?

– Visada nori uždaryti seriją kiek galima anksčiau. Turėjome galimybę laimėti Graikijoje. Jų komanda yra kieta, to kiek neįvertinome po pirmųjų rungtynių. Dienos pabaigoje mes tiesiog norėjome užbaigti darbą ir patekti į „Top 16“.

– J.Riley buvo didžiulė problema pirmoje mačo pusėje. Kaip pavyko jį sustabdyti po pertraukos?

– Nemanau, kad jį visiškai pavyko sustabdyti, bet po pertraukos apsunkinome jam rungtynes. Privertėme jį išsimesti daug sunkių metimų. Jis yra puikus žaidėjas, tai matosi matant jį žaidžianti. Manau, kad laikėmės rungtynių plano ir jis pataikė metimus, kuriuos ir norėjome, kad jis mestų.

– Kaip pakeitėte savo mąstymą rungtynių metu?

– Į rungtynes išėjau su mąstysena, kad reikia nustatyti toną iš anksto ir tai pakenkė man bei komandai. Aš forsavau savo sprendimus. Neleidau „rungtynėms ateiti pas mane“, mečiau sunkius metimus, veržiausi per giliai. Turėjau per daug klaidų po pirmosios mačo pusės. Per ilgąją pertrauką rūbinėje nusiraminau ir pagalvojau, kad komanda darė puikų darbą, kai kamuolio savo rankose nelaikydavau daug. Tiesiog išplėčiau aikštelę ir dariau, ką galėjau. Tai man leido turėti stiprią antrąją mačo pusę.

– Kiek toli gali nužygiuoti „Rytas“ FIBA Čempionų lygoje?

– Žiūrint į mūsų grupę turime visas galimybes patekti į atkrintamąsias. Tačiau viskas priklauso nuo mūsų, jūs tai matote. Mes kartais sužaidžiame labai geras rungtynes, kartais labai prastas. Atėjo laikas suaugti. Turime žaisti geriausią įmanomą krepšinį kiekvieną vakarą ir daryti visas detales, kurių reikia pergalėms. Jeigu tada komandos sugebės mus įveikti – tebūnie.

– Ką galite pasakyti apie atmosferą?

– Tai yra nuostabu. Visuomet kalbėjau apie fanus. Jie yra viena iš priežasčių, kodėl čia atvykau. Per kiekvienas rungtynes, nepriklausomai nuo jų svarbos jie pasirodo. Žinojau, kad jie šiandien pasirodys ir neturėsime jokių problemų su jais. Kai sužinojau, kad atvyks ir PAOK fanai supratau, kad mūsiškiams bus tik dar smagiau.

– Dar vienas finalas laukia šeštadienį prieš „Nevėžį“. Ar dabar lengviau stoti į šią dvikovą žinant, kad sezonas Europoje tęsiasi?

– Nemanau. Nelengva žaisti prieš tokią komandą kaip „Nevėžis“, kuomet šį sezoną su jais turime problemų. Manau, kad reikia nuo šių rungtynių pradėti statyti pamatus. Turime žaisti kietai, priversti varžovus mesti sunkius metimus. Jeigu tai padarysime, pateksime į KMT finalinį etapą.

– „Rytas“ šį sezoną labai banguoja. Ar nuo šių rungtynių galite atsispirti ir rasti reikiamą stabilumą?

– Taip, tikiuosi ši pergalė to ir duos. Tikiuosi, kad pajusime šiek tiek komforto, žinodami, jog turime daugiau rungtynių, ne tik LKL. Viskas priklauso augimo – atėjo laikas jam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.