EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: lemiamas kapitono žodis ir tautiečių pasimatymas Vitorijoje

Kauno „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas penktadienį per Eurolygos 20-ojo turo rungtynes nemažai paklaidžiojo klystkeliais, bet galiausiai atvedė komandą į pergalę. Ketvirtadienį per Ispanijos klubų rungtynes labai stipriai pasirodė „Barcelona“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis ir Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Tadas Sedekerskis.

Edgaras Ulanovas ir Lukas Lekavičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas ir Lukas Lekavičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
I.Brazdeikis<br>G.Bitvinsko nuotr.
I.Brazdeikis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tomas Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tomas Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
R. Giedraitis<br>Baskonia twitter nuotr.
R. Giedraitis<br>Baskonia twitter nuotr.
L. Lekavičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
L. Lekavičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Ulanovas<br>M. Patašiaus nuotr.
E.Ulanovas<br>M. Patašiaus nuotr.
R. Jokubaitis.<br>Barca Basket twitter nuotr.
R. Jokubaitis.<br>Barca Basket twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jan 21, 2023, 8:51 AM

Rokas Jokubaitis***

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę įėjo priešpaskutinę pirmojo kėlinio minutę ir dukart prasiveržęs rezultatyviai pabaigė dvi paskutines kėlinio atakas. R.Jokubaitis žaidė patikimai ir be klaidų, jis tarsi užmigdydavo varžovus ramiais veiksmais, o tada pridėdavo aštrumo arba prasiveržimu, arba laiku ir tiksliai atliktu perdavimu.

R.Jokubaitis truputį įstrigo ketvirtojo kėlinio viduryje, kai dukart nepataikė iš „savo“ padėties ir atliko labai netikslų perdavimą, bet iki sirenos likus 20 sek. jis dviem baudos metimais įtvirtino komandos pergalę.

R.Jokubaitis žaidė 23 min., pelnė 13 taškų (4/7 dvitaškių, 5/6 baudų), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 3 pražangas. Jis trečią kartą šį sezoną surinko dviženklį taškų skaičių ir pakartojo asmeninį sezono rekordą (jo karjeros rekordas – 16 taškų).

„Barcelona“ (13–7) išvykoje nugalėjo „Baskonia“ (11–9) komandą 85:78. „Barça“ beveik visą laiką pirmavo, jos pranašumas antrajame ir ketvirtajame kėliniuose keliskart buvo dviženklis, bet Vitorijos krepšininkai neleido atsipalaiduoti iki paskutinių sekundžių.

Tadas Sedekerskis***

Puolėjas trečią kartą šį sezoną pateko į „Baskonia“ starto penketą ir rungtynių pradžioje buvo aiškus komandos puolimo lyderis. T.Sedekerskis tolimu dvitaškiu per varžovų rankas aidint atakos laiko sirenai pelnė pirmuosius komandos taškus ir vien iki pirmojo kėlinio vidurio surinko 8 taškus.

Jis ir paskui tiek puldamas, tiek gindamasis nuolat atsidurdavo karščiausiose aikštės vietose, žaidė agresyviai ir tiksliai, netausodamas savęs ir negailėdamas varžovų, kelis kartus gynybą perskrodė, kaip peilis ištižusį sviestą.

Tačiau varžovams pavyko pradanginti T.Sedekerskį ketvirtajame kėlinyje, per kurį jis nepelnė nė taško.

T.Sedekerskis žaidė 26,5 min., pelnė 16 taškų (5/7 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 3/3 baudų) ir atkovojo 6 kamuolius. Jis pasiekė karjeros rezultatyvumo rekordą. Iki šių rungtynių jo rekordas buvo 15 taškų.

Edgaras Ulanovas***

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas rungtynių pradžioje liko komandos draugų šešėlyje. Vėliau vis dažnėję jo bandymai žaisti vienas prieš vieną retai baigdavosi taškais. Nors 17-ąją min. E.Ulanovas pelnė pirmuosius taškus, liko perdėtai nervingas ir iki pertraukos pataikė tik 1 iš 4 metimų.

Jam nepavyko pataikyti net susikūrus labai gerą padėtį. Po pertraukos kapitonas žaidė ramiau, dažniau žvalgėsi į komandos draugus, bet neišvengė ir prastų sprendimų.

Vis dėlto vakaro didvyriu tapo būtent E.Ulanovas, pataikęs du svarbiausius tolimus metimus iki sirenos likus 61 sek. (rezultatas tapo 67:64) ir 36 sek. (70:64).

E.Ulanovas žaidė 30 min., pelnė 13 taškų (2/5 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 3/4 baudų), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 5 pražangas ir 5 kartus suklydo. Jis buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas.

„Žalgiris“ (12–8) namie nugalėjo „Crvena Zvezda“ (10–10) komandą 71:66. Nuo pirmųjų minučių pirmavę kauniečiai antrajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą, bet trečiojo kėlinio pabaigoje į priekį išsiveržė svečiai. Likus žaisti 4 min. „Zvezda“ pirmavo 64:57, bet tuomet „Žalgiris“ pelnė 13 taškų be atsako ir pratęsė keturių pergalių virtinę.

Rokas Giedraitis**

„Baskonia“ starto penketo puolėjas rungtynių pradžioje nepataikė dviejų priverstinių tritaškių, o paskui net nebandė mesti iš toli.

Užtat R.Giedraitis, pasinaudojęs varžovų neatidumu ir geromis komandos draugų užtvaromis, dažnai pavojingai įkirsdavo į baudos aikštelę ir, sulaukęs laiku atlikto staigaus perdavimo, netrukdomas rinko taškus metimais iš po krepšio.

Iš pradžių R.Giedraičio įkirtimai buvo pavieniai atvejai, bet trečiajame kėlinyje tai tapo „Baskonia“ žaidimo sistema, kuriai „Barcelona“ priešnuodžių nesukūrė.

R.Giedraitis žaidė 20 min., pelnė 11 taškų (3/5 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 5/7 baudų), išprovokavo 5 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

Donatas Motiejūnas**

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas iš po krepšio pelnė taškus pirmojoje jo komandos atakoje. D.Motiejūnas dažnai gaudavo kamuolį ir žinojo, ką su juo daryti: arba pats atlikdavo metimą (vien iki pirmojo keitimo 8-ąją min. pelnė 6 taškus), arba pastebėdavo kitą perspektyvų atakos tęsinį.

Vis dėlto lietuvis baudos aikštelėse šeimininkavo tik pirmoje rungtynių pusėje, o po pertraukos vis sunkiau pralauždavo varžovų gynybą ir pralaimėjo kelias dvikovas po savo krepšiu.

Trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose D.Motiejūnas greitai rinko pražangas. 32-ąją min., kai teisėjams kažkas pasivaideno lietuvio komandai puolant, jam buvo skirta ketvirtoji pražanga. Grįžęs į aikštę D.Motiejūnas pelnė pirmąjį pratęsimo tašką (pataikė pirmąjį iš dviejų baudos metimų), bet po to abu jo metimai iš vidutinio nuotolio tikslo nepasiekė.

D.Motiejūnas žaidė 21 min., pelnė 11 taškų (5/10 dvitaškių, 1/2 baudų), išprovokavo 3 pražangas, prasižengė 4 kartus ir atkovojo 2 kamuolius.

„Monaco“ (12–8) išvykoje ilgose ir nervingose rungtynėse po pratęsimo pralaimėjo „Fenerbahçe“ (13–7) komandai 94:98.

Monako krepšininkai antrajame ir trečiajame kėliniuose pirmavo dviženkliu skirtumu, bet jį iššvaistė ir likus žaisti 2 min. iki ketvirtojo kėlinio pabaigos atsiliko 8 taškais (76:84). Tačiau paskutinįjį pagrindinio laiko tarpsnį „Roca Team“ laimėjo 8:0 ir išlygino rezultatą. Vis dėlto per pratęsimą vėl geriau žaidė „Fenerbahçe“.

Tomas Dimša**

„Žalgirio“ starto penketo įžaidėjas pirmoje rungtynių atakoje laisvas nepataikė tritaškio, bet jau pirmąją minutę, atsitiktinai perėmęs kamuolį, pelnė pirmuosius taškus. T.Dimšos staigiai priimami sprendimai padėjo vystyti atakas ir pirmajame kėlinyje įgyti pirmąją persvarą.

Po to varžovų gynyba buvo sunkiau pralaužiama, o trečiojo kėlinio pradžioje T.Dimša nesugebėjo pristabdyti N.Nedovičiaus.

T.Dimša savo akimirkos sulaukė priešpaskutinę minutę, kai šeštuoju bandymu pataikė iš trijų taškų zonos ir išlygino rezultatą (64:64).

T.Dimša žaidė 20,5 min. ir pelnė 7 taškus (2/2 dvitaškių, 1/6 tritaškių).

Ignas Brazdeikis*

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas antroje komandos atakoje prasiveržęs pelnė pirmuosius rungtynių taškus. Tačiau paskui varžovai nebeįleido I.Brazdeikio į baudos aikštelę, o du tolimi dvitaškiai ir tritaškis, kuriuos puolėjas metė iki pertraukos, buvo netaiklūs.

Nors 27-ąją min. I.Brazdeikis pataikė tritaškį, po to jam kartais trūko kantrybės ir skubėjęs bei netaikliai mėtęs puolėjas sužlugdė kelias komandos atakas.

I.Brazdeikis žaidė 19,5 min., pelnė 7 taškus (1/6 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 2/2 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas.

Lukas Lekavičius*

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę įėjo 6-ąją min. L.Lekavičius keliuose rungtynių tarpsniuose padidino žaidimo tempą, neblogai keisdavo atakų kryptį ir pastebėdavo atsidengiančius komandos draugus, pats pabaigė dvi atakas. Kita vertus, buvo tarpsnių, kai komandai trūko originalesnių įžaidėjo sprendimų.

L.Lekavičius žaidė 17,5 min., pelnė 7 taškus (1/1 dvitaškio, 1/3 tritaškių, 2/2 baudų) ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Arnas Butkevičius*

„Žalgirio“ puolėjas į aikštę įėjo 6-ąją min. Jis pirmoje rungtynių pusėje provokavo varžovų pražangas lygioje vietoje ir iš pradžių labai gerai dengė N.Nedovičių. A.Butkevičius paerzino varžovus jam būdinga kibia gynyba, bet po pertraukos puolant aktyvių veiksmų imdavosi retai.

A.Butkevičius žaidė beveik 24 min., pelnė 7 taškus (1/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio, 5/5 baudų), atkovojo 7 kamuolius, išprovokavo 5 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas nuo suolo pakilo 6-ąją min. L.Birutis gerai atitvėrė varžovus nuo savo krepšio, bet ne visada spėdavo grįžti, kai padėdavo dvigubinti gynybą.

Nors paskutinę pirmojo kėlinio minutę L.Birutis pataikė vieną metimą, jo indėlis puolant buvo nežymus. Vidurio puolėjui stigo apdairumo puolant, o po pertraukos – ir ginantis. Dėl to „Žalgiris“ ketvirtąjį kėlinį pradėjo be tikro priekinės linijos krepšininko.

L.Birutis žaidė 14 min. ir pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių).

Marius Grigonis

„Panathinaikos“ gynėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. Jo tritaškis antrojo kėlinio viduryje sustabdė komandos nuopuolį, po to M.Grigonis drąsiai mėtė pasitaikius bent pusėtinai progai, bet daugiau į krepšį nepataikė nė karto.

Nors M.Grigonis nemažai judėjo, didelės naudos neišpešė, neretai lietuvis padrikame komandos puolime kėlė dar didesnę sumaištį.

M.Grigonis žaidė 21 min., pelnė 3 taškus (1/4 tritaškių), 4 kartus suklydo ir 3 kartus prasižengė.

„Panathinaikos“ (7–13) išvykoje pralaimėjo Bolonijos „Virtus“ (9–11) klubui 64:74. Silpnai rungtynes pradėję „žalieji“ antrajame kėlinyje atsiliko 13:27 (prieš M.Grigonio tritaškį). Nors atėniečiams pavyko atkurti intrigą ir ketvirtajame kėlinyje jie persvėrė rezultatą 57:55, iškart po to pralaimėjo kelių minučių tarpsnį 0:14.

Artūras Gudaitis

„Panathinaikos“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. A.Gudaitis nelabai užtikrintai gaudė kamuolį, o gindamasis turėjo taisyti klaidas, kurias darė varžovų gynėjus į baudos aikštelę nuolat praleisdavę Atėnų komandos antrosios linijos žaidėjai, todėl kelis kartus nespėjo prie „Virtus“ aukštaūgio I.Bako. A.Gudaitis vienintelius taškus pelnė antrojo kėlinio pabaigoje.

Jis žaidė 16 min., pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių) ir prasižengė 4 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.