EUROLYGA 2023

Į „Žalgirio“ sirgalius atsigręžęs K. Maksvytis: „Laukia daug iššūkių“

Kauno „Žalgiris“ (12/10) pasitinka dar vieną Eurolygos varžovą – penktadienį į Kauną atvyksta Belgrado „Partizan“ (11/11) ekipa.

K. Maksvytis.<br>zalgiris.lt nuotr.
K. Maksvytis.<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 4:06 PM

„Laukia dar vienos svarbios rungtynės. Dabar visos jos tokios. „Partizan“ paskutines rugtnynes laimėjo užtikrintai, tad atvyksta karšta komanda, mūsų turnyrinės lentelės kaimynė. Laiko daug neturime, vieną dieną persikrauti mintis, tikiuosi, kad prie savų sirgalių įgausime daugiau energijos ir pavyks pasiekti revanšą“, – prieš mačą kalbėjo 46-erių K.Maksvytis.

„Žalgiris“ pirmąjį tarpusavio mačą Belgrade pralaimėjo 76:87. Tuo metu kauniečiams sunkiai sekėsi stabdyti Keviną Punterį, kuris įmetė 26 taškus.

„Jis yra išreikštas komandos lyderis. Renka taškus ir imasi iniciatyvos ant savęs, reikės jam skirti didelį dėmesį, kad apribotume jo taškus“, – aiškino strategas.

Rugntynes iš Kauno penktadienį nuo 20 val. sekite portale lrytas.lt.

– Treneri, kokia tai komanda?, – buvo paklaustas K.Maksvytis.

– Tai įvairiapusė komanda, turi nemažai metikų, fiziškų žaidėjų po krepšiu. Nėra tikslas sustabdyti vieną žaidėją, reikės stabdyti visą komandą.

– Ką reikės daryti, kad pavyktų apriboti varžovų puolimą?

– Reikės geros gynybos, apriboti jų lyderius, metikus. Ypatinga dėmesį skirti jiems. Taip pat reikės laimėti kovą po krepšiu, nes jie yra atletiški. Laukia nemažai iššūkių.

– Ką komandai duoda Mathias Lessortas

– Tai yra dominuojantis aukštaūgis – tiek puolime, tiek gynbyoje. Prideda fiziškumo, su juo galima naudoti įvairias sistemas.

– Ar visi žaidėjai yra pasiruošę?

– Situacija nedėkinga, nes žaidėme išvykoje ir turime viena diena mažiau nei „Partizan“. Bet žaidėjai yra pasiruošę, nors ir turi mažų problemėlių, bet visi bus pasiruošę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.