EUROLYGA 2023

D. Sabonis nekantrauja žaisti pasaulio čempionate: „Tai bus fantastiškas turnyras“

Domantas Sabonis atstovaudamas Lietuvai 2022 m. Europos krepšinio čempionate savo kailiu įsitikino tarptautinių langų svarba rinktinėms ugdant žaidėjus.

Domantas Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Domantas Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D. Sabonis ir J. Valančiūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D. Sabonis ir J. Valančiūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Domantas Sabonis.<br>G.Šiupario nuotr.
Domantas Sabonis.<br>G.Šiupario nuotr.
Domantas Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Domantas Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 5, 2023, 11:04 AM

Vos išgyvenusi mirties grupę Kelne, kur susidūrė su Prancūzija, Slovėnija, Vokietija, Bosnija ir Hercegovina bei Vengrija, Lietuvos rinktinė aštuntfinalyje Berlyne apsikeitė smūgiais su Ispanijos rinktine, kuri turėjo daug žaidėjų, sukaupusių vertingų minučių pasaulio ir Europos čempionatų atrankos rungtynėse.

Ispanijos žaidėjai, įgiję patirties tarptautiniuose atrankų turnyruose išsiugdė komandišką kovingumą, pasižymėju tvirtumu, geru susižaidimu ir meistriškumu. Ispanija laimėjo šias rungtynes 102:94.

26-erių D.Sabonis mano, kad per langus sužaistos rungtynės yra puiki galimybė tobulėti rinktinių programoms.

„Taip, absoliučiai, – sakė jis FIBA. – Manau, kad tokiuose atrankos turnyruose, kokius žaidėme FIBA pasaulio čempionatui, galimybė suteikiama ir vaikinams, kurie turi šiek tiek mažiau tarptautinės patirties ir galbūt mažiau minučių per kai kurias varžybas ar turnyrus, o tai suteikia daugiau galimybių (trenerių) štabui ir rinktinei.

Mums labai svarbu, kad jauni vaikinai, mažiau tarptautinės patirties turintys žaidėjai įgytų tokios patirties ir būtų pasiruošę, kai jų pavardė bus kviečiama į rinktinę ar aikštę.“

D.Sabonis ir Jonas Valančiūnas yra labiausiai užsienyje atpažįstami Lietuvos rinktinės žaidėjai, tačiau Europos pirmenybės išryškino ir kitų individualių talentų.

Du iš jų, kurie Eurobasket turnyre išryškėjo kaip nepakeičiami Lietuvos rintinės nariai, buvo Rokas Jokubaitis ir Ignas Brazdeikis.

„Jie abu iki šiol puikiai pasirodė rinktinėje ir žinau, kad geriausi dalykai dar priešakyje, kad šie vaikinai ir daugelis kitų, kai jiems bus suteikta galimybė, gerai pasirodys ir bus naudingi rinktinei“, – sakė A.Sabonis.

„Jie greitai mokosi ir yra pasiruošę visiems iššūkiams bei atsakomybei, kurie laukia rinktinėje“, – pridūrė jis.

Nacionalinėms rinktinėms reikia ne tik talento ir patirties. Sėkmingai rungtyniaujančios šalys taip pat pasižymi gera chemija tiek aikštėje, tiek už jos ribų. D.Sabonis sako, kad Lietuva tai turi.

„Mes visi kartu, čia esame labai tvirta ir vieninga grupė, ir esame motyvuoti padėti kiekvienam žaidėjui ir kiekvienam komandos elementui tobulėti ir kasmet būti vis geresniems ir geresniems“, – tvirtino jis.

Kalbant apie 32 komandų pasaulio čempionatą, paskutiniame lange, kai Lietuva užsitikrino vietą turnyre, buvo juntamas palengvėjimas.

„Konkurencija didelė, bet mes privalėjome iškovoti vietą FIBA pasaulio čempionate, – dėstė A.Sabonis. – Tai buvo vienintelė galimybė. Tokia komanda kaip Lietuva turi dalyvauti kiekvienose varžybose ir varžytis su geriausiais. Visą laiką.“

„Svarbu dalyvauti kiekvienose varžybose, varžytis su geriausiais pasaulio krepšininkais, o dabar, kai matome, kad Europos krepšinio lygis yra labai aukštas ir daug komandų gali patekti į tarptautinius turnyrus, tai dar svarbiau. Esame pasiryžę išlaikyti Lietuvą tarp geriausių pasaulio komandų“, – pridūrė D.Sabonis.

Sacramento Kings“ lyderis tikisi, kad pasaulio čempionatas, kuris vyks Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje, bus nepakartojama patirtis:

„Tai bus fantastiškas turnyras, esu tuo tikras. Sirgaliams patiks matyti geriausius pasaulio žaidėjus, ir esu tikras, kad tos trys šalys labai laukia turnyro pradžios. Krepšinis yra universalus, o gyvas žaidimas tik gerės ir gerės, nes mes judame į priekį. Pildomos visos sudedamosios dalys, kad turnyras būtų nuostabus.“

Tačiau kad Lietuva užsitikrintų vietą tarp geriausių pasaulio komandų, visi turi judėti ta pačia kryptimi.

„Kovojame visi už vieną, – tvirtino D.Sabonis. – Visi norime, kad mūsų tėvynainiai didžiuotųsi. Kiekvienam iš mūsų atstovauti Lietuvai yra garbė, didžiulis pasididžiavimo šaltinis, ir kiekvienas žaidėjas, kuris yra kviečiamas į rinktinę, turintis daug žaidimo laiko ar ne, jaučiasi taip pat ir už rinktinės marškinėlius nori atiduoti visas jėgas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.