EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: į labirintus įviliotas I. Brazdeikis, R. Giedraičio užkeikimas ir plojimai R. Jokubaičiui

Paskutinė žiemos savaitė Eurolygoje žaidžiantiems Lietuvos krepšininkams buvo nesėkmingiausia šį sezoną. Pergale džiaugėsi tik trumpokai rungtyniavęs „Barcelona“ gynėjas Rokas Jokubaitis, Artūras Gudaitis ir Tadas Sedekerskis negalėjo žaisti dėl traumų, o netaikliai iš toli mėčiusio Roko Giedraičio nuotaikos nepataisė net ir asmeninis sezono rekordas.

Ignas Brazdeikis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Marius Grigonis.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
„Žalgirio“ vedlys E.Ulanovas.
„Žalgirio“ vedlys E.Ulanovas.
Arnas Butkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arnas Butkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Giedraitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Rokas Giedraitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
R. Jokubaitis.<br>Barca Basket twitter nuotr.
R. Jokubaitis.<br>Barca Basket twitter nuotr.
D.Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>zalgiris.lt nuotr.
Lukas Lekavičius<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Feb 25, 2023, 7:53 AM, atnaujinta Feb 25, 2023, 8:05 AM

Rokas Giedraitis***

„Baskonia“ starto penketo puolėjas antrąją minutę balionu pelnė pirmuosius komandos taškus ir sumažino atsilikimą 2:9. Jis daug judėjo puldamas, labai atidžiai tykojo kamuolio gindamasis, pats pradėdavo ir baigdavo greitas atakas ir pirmojo kėlinio pabaigoje trečiuoju bandymu pataikė iš toli.

R.Giedraitis vien pirmajame kėlinyje pelnė 10 taškų (baskai kėlinį laimėjo 19:16). Vis dėlto tolimi metimai vėl buvo didelė bėda – vien pirmajame kėlinyje lietuvis pataikė vos 1 iš 5 tritaškių. Paskui jis stengėsi rečiau mėtyti iš toli – nors esant visai laisvam, nemesti buvo neįmanoma, dažniau verždavosi ir užsiėmė vietą prie baudos metimų linijos.

Ketvirtajame kėlinyje, per kurį pelnė 12 taškų, R.Giedraitis net tris kartus po taiklaus dvitaškio gavo teisę dar ir atlikti baudos metimą.

R.Giedraitis žaidė 34 min., pelnė 25 taškus (6/6 dvitaškių, 2/9 tritaškių, 7/9 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir išprovokavo 7 pražangas.

R.Giedraitis pasiekė asmeninį sezono taškų rekordą (jo karjeros rekordas Eurolygoje – 26 taškai į „Crvena Zvezda“ krepšį 2020 m. spalį, karjeros rekordas Ispanijos lygoje – 34 taškai) ir pakartojo šio sezono Eurolygos lietuvių rekordą (taip pat 25 taškus prieš kelias savaites pelnė I.Brazdeikis).

Be Tado Sedekerskio žaidusi „Baskonia“ (13–12) išvykoje pralaimėjo Bolonijos „Virtus“ (12–13) klubui 83:88. Nors skirtumas nė sykio nebuvo dviženklis, „Virtus“ nuo antrojo kėlinio vidurio visą laiką pirmavo ir neleido varžovams perimti iniciatyvos.

T.Sedekerskis nežaidė dėl šlaunies raumens traumos.

Ignas Brazdeikis**

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas rungtynių pradžioje ilgiausiai turėdavo kamuolį ir dažniausiai būtent jis pasirinkdavo atakos variantus. Pasirinkimai pasiteisindavo: I.Brazdeikis iki pirmojo keitimo 7 ąją min. pelnė 9 taškus ir atliko kelis perdavimus gerose padėtyse buvusiems komandos draugams.

Antrajame kėlinyje jis vis dažniau pasiklysdavo varžovų gynybos labirintuose, bet prieš pertrauką dar sugebėjo truputį truktelėti įstrigusį kauniečių puolimą.

Tačiau antrojoje rungtynių pusėje I.Brazdeikis nepelnė nė taško, o trečiajame kėlinyje vienu metu prarado savitvardą ir tik dėl teisėjų gailestingumo išvengė nesportinės pražangos.

I.Brazdeikis žaidė 21 min., pelnė 16 taškų (6/10 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 1/1 baudos), atkovojo 4 kamuolius ir 5 kartus suklydo.

„Žalgiris“ (13–12) išvykoje pralaimėjo „Real“ (17–7) klubui 69:96. Kauniečiai antrojo kėlinio pradžioje pirmavo 25:24, tačiau po to „baltieji“ kelių minučių tarpsnį laimėjo 21:3.

Rokas Jokubaitis*

„Barcelona“ gynėjas į aikštę įėjo pirmojo kėlinio priešpaskutinę minutę. Jis kurį laiką tik stoviniavo ir net tuomet, kai reikėjo mesti spaudžiant atakos laikrodžiui, atliko perdavimą ir prarado kamuolį.

Nors išsijudino neiškart, antrojo kėlinio viduryje R.Jokubaitis rezultatyviai pabaigė dvi iš eilės atakas ir, maža to, kietu žaidimu puolant privertė dar labiau karščiuotis jį dengusį M.Jamesą, o po keitimo iš aikštės buvo palydėtas sirgalių ovacijomis.

Trečiojo kėlinio pabaigoje R.Jokubaitis sugrįžimą į aikštę pažymėjo žiopla klaida ir antroje mačo pusėje žaidė labai trumpai.

Jis žaidė 12 min., pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių), išprovokavo 3 pražangas ir 3 kartus prasižengė.

„Barcelona“ (17–8) namie nugalėjo „Monaco“ (15–10) klubą 80:70. Simboliška, kad rungtynės baigėsi dešimties taškų skirtumu, nes nuo antrojo kėlinio „Barça“ beveik visą laiką pirmavo maždaug tokiu skirtumu.

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas jau pirmąją minutę, pasipiktinęs tuo, kad varžovai nekreipia į jį dėmesio, laisvas metė iš toli, tačiau nepataikė.

Pirmajame kėlinyje lietuvis išsimušė iš ritmo, nes labai karščiavosi „Roca Team“ lyderis M.Jamesas, nuo kurio nervingumu užsikrėtė ir komandos draugai. D.Motiejūnas pirmajame kėlinyje nepataikė nė vieno iš trijų metimų, o pirmuosius taškus dėjimu pelnė 17-ąją min.

Trečiajame kėlinyje D.Motiejūnas keliuose epizoduose pasižymėjo gindamasis (po vieno iš sėkmingų tautiečio epizodų techninės pražangos prisiprašė „Barços“ treneris Š.Jasikevičius). Tačiau puolant tarpusavio supratimas su M.Jamesu nebuvo sukurtas.

D.Motiejūnas žaidė beveik 21 min., pelnė 5 taškus (2/5 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 1/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas buvo komandos draugų šešėlyje net ir komandai sėkmingame pirmajame kėlinyje. Jis padarė kelias pozicines klaidas gindamasis, o pirmąjį tašką baudos metimu pelnė tik 16-ąją min. E.Ulanovas nepataikė nė vieno metimo žaidžiant.

Jis žaidė beveik 21 min. ir pelnė 3 taškus (0/2 dvitaškių, 3/5 baudų). Kapitonas pakartojo asmeninį sezono mažiausio rezultatyvumo rekordą. E.Ulanovas per pirmojo turo rungtynes su „Makabi“ komanda taip pat pelnė tik 3 taškus.

Arnas Butkevičius

„Žalgirio“ puolėjas į aikštę įėjo 9-ąją min. ir pirmojo kėlinio pabaigoje pataikė baudos metimą, o antrojo kėlinio pradžioje gražiai pabaigė ataką prasiveržęs palei galinę liniją.

Tačiau antrojo kėlinio paskutinę akimirką A.Butkevičius pastūmė kamuolį į savo krepšį po varžovo baudos metimo ir padovanojo madridiečiams papildomą tašką.

A.Butkevičius žaidė 15,5 min. ir pelnė 8 taškus (2/2 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 1/2 baudų).

Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ įžaidėjas 5-ąją min. pakeitė I.Taylorą. Pirmasis priverstinis tolimas L.Lekavičiaus metimas nebuvo taiklus, o paskui jį apimdavo nereikalingos dvejonės. Trečiajame kėlinyje L.Lekavičius dvejones išvaikė, bet jo veiksmai buvo padriki, o du taiklūs metimai vaizdo nepakeitė.

L.Lekavičius žaidė beveik 16 min. ir pelnė 8 taškus (1/2 dvitaškių, 2/5 tritaškių).

Tomas Dimša

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę įėjo 7-ąją min. ir per trumpą tarpsnį pelnė 4 taškus. Šie sėkmingi epizodai pridėjo T.Dimšai pasitikėjimo savimi, bet pasitikėjimas savimi antrojo kėlinio pradžioje virto savo galimybių pervertinimu.

T.Dimša žaidė 14 min. ir pelnė 6 taškus (3/6 dvitaškių, 0/1 tritaškio).

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas įėjo į aikštę 9-ąją min. ir iškart parodė, kad jo nebaugina ilgos W.Tavareso rankos – lietuvis gražiai pabaigė komandos ataką. Tačiau po to L.Birutis nusileido sumaniau žaidusiam V.Poirier, o trečiajame kėlinyje abiejose baudos aikštelėse gavo daugybę W.Tavareso pamokų.

L.Birutis žaidė 19 min., pelnė 5 taškus (2/6 dvitaškių“ 1/2 baudų) ir atkovojo 3 kamuolius. Varžovai blokavo 3 jo metimus.

Dovydas Giedraitis

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę pirmą kartą buvo įleistas priešpaskutinę antrojo kėlinio minutę, kai kitiems įžaidėjams nepavyko atlikti atakų organizatoriaus užduočių. Jis nieko ypatingo nesukūrė, bet ir nieko nesugadino.

D.Giedraitis žaidė 11,5 min. ir pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių).

Marius Grigonis

„Panathinaikos“ gynėjas į aikštę buvo įleistas prieš paskutinę pirmojo kėlinio ataką, po to trumpai žaidė antrajame kėlinyje ir buvo pakeistas po to, kai praleido dvi S.Tonuto atakas.

Nors PAO registravo tik dešimt krepšininkų, tarp jų – nuo suolo nepakilusį 17-metį dublerį, M.Grigonis žaidė tik 4 min. ir taškų nepelnė (0/1 tritaškio).

Be Artūro Gudaičio žaidęs „Panathinaikos“ (8–17) išvykoje pralaimėjo lentelės kaimynei Milano „Olimpia“ (9–15) komandai 76:78. Didžiąją rungtynių dalį priekyje žygiavo „raudonieji bateliai“. Tačiau skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, o priešpaskutinę minutę „žalieji“ išlygino rezultatą 76:76. Po to komandos pasikeitė keliomis nerezultatyviomis atakomis, o likus 11 sek. pergalingus baudos metimus pataikė N.Melli.

A.Gudaitis praleido rungtynes dėl Achilo sausgyslės skausmų.

Karolis Lukošiūnas

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę buvo įleistas tik ketvirtajame kėlinyje – tuo metu, kai visi jau norėjo eiti namo...

K.Lukošiūnas žaidė 5 min. ir taškų nepelnė (0/1 tritaškio).

Savaitės skaičius

4

„Žalgiris“ ketvirtą kartą šį sezoną pralaimėjo 20 taškų ar didesniu skirtumu. Madride patirtas pralaimėjimas 27 taškų skirtumu yra didžiausias šį sezoną.

Iki tol Kauno komanda 20 taškų skirtumu išvykoje nusileido „Baskonia“, 26 taškų skirtumu namie – „Anadolu Efes“ ir 24 taškų skirtumu išvykoje – „Panathinaikos“.

„Žalgiris“ didžiausią sezono pergalę pasiekė, kai namie 20 taškų skirtumu nugalėjo „Fenerbahçe“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.