EUROLYGA 2023

Apie I. Brazdeikio būklę prakalbęs K. Maksvytis „Maccabi“ žvaigždes stabdys su dviem A. Butkevičiais

Kauno „Žalgirio“ (17/15) krepšininkai toliau medžioja Eurolygos atkrintamųjų varžybų svajonę. Šį kartą ketvirtadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai stos į žūtbūtinę akistatą su Tel Avivo „Maccabi“ (19/13) krepšininkais.

K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 11:53 AM, atnaujinta Apr 5, 2023, 1:20 PM

„Atvažiuoja stipri komanda, esanti geroje formoje. Gana nemažą vaidmenį joje atlieka perimetro žaidėjai. Buvo paskaičiuota, kad Wade'o Baldwino ir Lorenzo Bronwo žaidimas turi apie 60 proc. įtakos, o jei prie jų pridėsime Bonzie Colsoną, tie procentai dar labiau padidėtų. Manau, kad šie trys žaidėjai užduota tempą ir yra komandos lyderiai.

Tai fiziškai stipri komanda, kuri gerai bėga į greitą puolimą, abiems ekipoms reikia pergalės, bus įdomi kova“, – prieš dar vieną laukiantį Eurolygos „finalą“ kalbėjo kauniečių treneris K.Maksvytis.

Likus žaisti du turus iki reguliariojo sezono pabaigos „Žalgiris“ praktiškai nebeturi teisės klysti. Dviejų iš eilės pergalių seriją skaičiuojantį Kauno klubą šį kartą Nemuno saloje egzaminuos karščiausia turnyro komanda.

Itin sėkmingą atkarpą žaidžianti „Maccabi“ pastaruoju metu tiesiog šluoja savo varžovus, o komandos gynėjų liniją sudarantys W.Baldwinas ir L.Brownas šią akimirką yra vadinami geriausiu gynėjų duetu Eurolygoje.

Nebesulaikomu tampantis W.Baldwinas buvo išrinktas naudingiausiu kovo mėnesio žaidėju. Pastarąjį mėnesį jis vidutiniškai per dvikovą įmesdavo po 18,7 taško, atkovodavo po 5 kamuolius ir rinkdavo po 20,3 naudingumo balo.

„Jie daug laiko žaidžia kartu, o kai aikštėje lieka vienas iš jų – lieka pagrindiniu įžaidėju, kuris gali kurti komandos draugams. Kamuolys nuolat būna jų rankose, jie kontroliuoja tempą. Turėsime įdėti dideles pastangas, kad juos sustabdytume“, – apie grėsmingąjį varžovų duetą kalbėjo K.Maksvytis.

Pirmadienį vykusiose Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse „Žalgiris“ vertėsi be Igno Brazdeikio, kuris buvo apsirgęs.

Rungtynių prieš „Maccabi“ išvakarėse K.Maksvytis atnaujino informaciją apie 24-erių kauniečio sveikatos būklę.

„Jis jau dalyvavo treniruotėje, manau, kad per kelias dienas bus pilnai pasiruošęs“, – samprotavo krepšinio specialistas.

Primename, kad pirmasis komandų mūšis Izraelyje baigėsi aikštės šeimininkų pergale 84:83.

Atsakomoji „Žalgirio“ ir „Maccabi“ akistata Kaune vyks ketvirtadienį, 20 val.

– Skaičiai rodo pagerėjusią „Maccabi“ gynybą. Ar atsirado kokie nors pokyčiai, ar gynybos skaičiai tiesiog priklauso ir nuo puolimo rodiklių? – buvo paklausta K.Maksvyčio.

– Turbūt tai susiriša. Jie nemažai rungtynių žaidė namie, o ten jų statistika kur kas geresnė nei išvykoje. Tikimės, kad tą balansą (svečių komandos – red.) jie išlaikys.

– Arnas Butkevičius jau sustabdė ne vieną Eurolygos žvaigždę. Ar jau esate numatęs, ką jis dengs iš varžovų lyderių, kurių yra du?

– Reikės leisti du Arnus Butkevičius (juokiasi). Arnas dengs W.Baldwiną, o Butkevičius dengs L.Browną, juokauju. Prie bendros gynybos turės prisidėti visi, tiek ir mūsų „mažiukai“ tiek ir „dideli“.

– L.Brownas nubaudė jus tiek Europos čempionate, tiek ir pirmose rungtynėse. Jaučiate papildomo stimulo prieš šį žaidėją?

– Įgijome patirties, gerai jį pažįstame, stengsimės išnaudoti visas savo stiprybes, kad uždengtume jį.

– Nors „Maccabi“ laikoma namų komanda, bet užtikrintai laimėjo kelias paskutines rungtynes išvykose. Galbūt požiūris, kad tai yra namų komanda jau tampa klaidingu?

– „Anadolu Efes“ taip pat nebuvo geriausios formos. Negalima nuvertinti tokių komandų. Ne veltui „Maccabi“ laimėjo 6 iš paskutiniųjų 7 rungtynių.

– Kuo išsiskiria „Maccabi“ priekinė linija?

– Nėra lengva išnaudoti pranašumus prieš juos. Jie turi tą patį Jarellą Martiną ar Jake'ą Coheną, kuris primena brolius Lavrinovičius.

Tai yra gerai subalansuota komanda, o joje išreikšti lyderiai gerai atlieka darbą.

– Pastaruoju momentu „Žalgirio“ puolimo rodikliai pagerėjo, bet galvoti, kad reiktų „Maccabi“ įveikti puolimu būtų turbūt pražūtinga, tiesa?

– Bandysime juos įveikti bet kokiu ginklu. Žinoma, mūsų pagrindinis ginklas yra sėkmingas žaidimas gynyboje.

– Kiek svarbu prieš tokią komandą kaip „Maccabi“ sėkminga rungtynių pradžia? Ar galima sakyti, kad pirmosios penkios rungtynių minutės gali būti kertinės?

– Galbūt ne pačios pirmosios, bet svarbiausia neduoti varžovams to lengvumo, neįkristi į duobę, kuria jie pasinaudoja ir jaučiasi užtikrintai. Turime patys daryti mažiau klaidų.

– Yra baimės, kad „Žalgirio“ Eurolyga į Kauną jau nebesugrįš?

– Nėra tokios baimės. Viską turime savo rankose. Komanda treniruojasi gerai. Toks tvarkaraštis mums nėra blogas, viską turime savo rankose ir bandysime kabintis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.