EUROLYGA 2023

Ant D. Sabonio krūtinės pašokinėjęs D. Greenas pila žibalą į ugnį: prakalbo apie diskvalifikaciją

Ir toliau netyla kalbos ir aistros dėl incidento NBA atkrintamųjų varžybų dvikovoje tarp čempionės San Fransisko „Golden State Warriors“ ir „Sacramento Kings“. Antrame serijos mače susikirto „Warriors“ veteranas Draymondas Greenas ir Domantas Sabonis.

 D.Greenas ir D.Sabonis.<br> lrytas.lt koliažas
 D.Greenas ir D.Sabonis.<br> lrytas.lt koliažas
D.Sabonis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Greenas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Greenas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 22, 2023, 2:21 PM, atnaujinta Apr 22, 2023, 2:22 PM

Ant parketo nukritęs „Kings“ aukštaūgis D.Sabonis netyčia sugriebė varžovų puolėjui D.Greenui už kojos. 33-ejų krepšininkas į epizodą adekvačiai sureaguoti nesugebėjo.

Amerikietis, pažiūrėjęs į lietuvį, užlipo jam ant krūtinės ir atsispyręs nuo jos pradėjo bėgti į puolimą. Toli jis nenubėgo, nes šalia buvę arbitrai sustabdė rungtynes.

D.Greenas už tokį poelgį gavęs techninę pražangą buvo išvarytas iš aikštės, o galiausiai NBA jam skyrė vieno mačo diskvalifikaciją. Tad trečias serijos rungtynes D.Greenas buvo priverstas žiūrėti kaip žiūrovas – „Warriors“ namie įveikė „Kings“ 114:97 ir sušvelnino serijos rezultatą iki keturių laimėjimų 1:2.

Po šios sėkmės apie incidentą su D.Saboniu pagaliau pakomentavo ir pats D.Greenas.

Tiesa, jis po rungtynių spaudos konferencijoje siekė pasiteisinti ir jam tai sekėsi nekaip. „Jau antrose rungtynėse iš eilės buvau sugriebtas už kojos, o teisėjai tai „pražiūrėjo“. Kažkur turėjau nuleisti koją, aš juk nesu labai lankstus. Yra kaip yra. Teisėjai pasakė, kad užmyniau per stipriai“, – po rungtynių gynėsi D.Greenas.

Šįkart apie seriją su „Kings“ ir išvarymą dėl konflikto su D.Saboniu „Warriors“ krepšininkas pakomentavo savo tinklalaidėje „The Draymond Green Show“.

Per 25 minutes D.Greenas apžvelgė sensacingą situaciją ir aiškino, kad nelabai tikėjosi diskvalifikacijos bei apsidžiaugė saviškių pergale.

„Žinau, kad visi nori išgirsti mano mintis apie tą suspendavimą. Aš niekada negalvojau, kad įmanoma suspenduoti už tokią pražangą. Bet taip jau buvo įvykę prieš septynerius metus.

Negalvojau, kad įmanoma būti suspenduotam, jei šneki su sirgaliais, kurie rėkia tavo nepagarbiai tavo vardą ir atsiliepia apie tave skanduodami „Draymondas užknisa“.

Bet šis suspendavimas jau tokiame amžiuje ir tokiame karjeros etape negali manęs išmušti iš emocinės pusiausvyros. Jei mane traktuoja kaip kitokį žaidėją, tai aš tai laikau garbe. Man svarbu yra čempionų titulai – su mano pastangomis, gėriu aikštėje visi gauna ir tam tikrą blogio dalelę – niekur nuo to nedingsi.

Man gniuždė tame suspendavime tai, kad nebuvau kartu su savo komandos broliais, kai jie dalyvavo tose šunų kautynėse. Tai mane labai gniuždė, o ne pats suspendavimas.

Jaučiausi lyg būčiau juos palikęs vienus ir pasakęs: „brol, išsispręskite reikalus patys“.

Gerai, kad jie gerai žaidė ir, galima sakyti, kad išgelbėjo sezoną – jei „Kings“ pirmautų 3:0, sėkmės šansai nebūtų mūsų pusėje.

StephenasCurry trečiose rungtynėse žaidė ramiai, lyg finale ir ta jo kontrolė pasiteisino. Komandos iššūkis išlaikytas. Lieka laimėti vėl ir keltis į Sakramentą. Man velniškai norisi kuo greičiau atgal į sudėtį“, – kalbėjo savo tinklalaidėje D.Greenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.