EUROLYGA 2023

Prancūzijos krepšinio rinktinės žvaigždė per treniruotę patyrė insultą

Buvęs Prancūzijos krepšinio rinktinės žaidėjas ir žvaigždė Mickaelis Gelabale'is, dabar atstovaujantis Šalono „Elan“ klubui, pranešė, kad pirmadienį patyrė insultą. Tačiau 39-erių krepšininkas išvengė sunkios ligos formos ir šeštadienį buvo išleistas namo.

 M.Gelabale'is<br> G.Šiupario nuotr.
 M.Gelabale'is<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2023, 12:30 PM, atnaujinta Apr 22, 2023, 12:31 PM

Garsus prancūzų rinktinės žaidėjas „Elan“ klubo interneto puslapyje papasakojo, kas atsitiko ir pranešė, jog jo sveikatai pavojus negresia.

„Pirmadienio rytinės treniruotės metu pajutau tam tikrus simptomus, dėl kurių buvau nuvežtas į Šalono ligoninę, – papasakojo nuo 2017-ųjų Šalono ekipoje kovojantis M.Gelabale'is. – Padaryti MRT tyrimai nustatė, kad man insultas.

Laimei, kad jį pastebėjau laiku, iš karto gydžiausi, man buvo padaryti papildomi tyrimai reanimacijoje, o vėliau – neurologijoje. Šiandien man malonu pranešti, kad grįžau namo.

Prieš pradėdamas ir vėl savo profesinę veiklą, dabar turėsiu kelias savaites pailsėti. Deja, bet sezono pabaigai grįžti negalėsiu. Labai tikiuosi, kad liga pamažu atslūgs, neatmetu galimybės, kad dar grįšiu į aikštę, kai man tai bus leista.“

201 cm ūgio puolėjas šį sezoną antroje Prancūzijos lygoje pelnė po 6,9 taško ir atsikovojo po 4,3 atkovoto kamuolio.

Krepšininko karjerą M.Gelabale'is pradėjo 2001 metais, atstovavo 16 klubu, jėgas bandė NBA.

Jis iškovojęs yra 2014 metų pasaulio čempionato Ispanijoje sidabrą, taip pat Europos pirmenybių medalius: 2013-siais finale įveikė Lietuvą ir tapo čempionu, 2011-siais mūsų šalyje vykusiame čempionate pasidabino sidabru ir du bronzos apdovanojimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.