EUROLYGA 2023

Eurolyga geriausiai besiginančiu žaidėju pripažino W. Tavaresą, su tuo nesutiko graikas K. Sloukas

Eurolyga šeštadienį paskelbė, kad geriausiai besiginančiu lygos žaidėju pripažintas Madrido „Real“ aukštaūgį Walteris Tavaresas. „Real“ centras tokį apdovanojimą gavo trečią kartą per savo karjerą.

Neįtikėtina drama Stambule<br>Imago/Scanpix nuotr.
Neįtikėtina drama Stambule<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2023, 4:51 PM, atnaujinta May 13, 2023, 4:56 PM

Už W.Tavareso nugaros liko Pirėjo „Olympiakos“ įžaidėjas Thomasas Walkupas, trečioje vietoje įsitaisė „Monaco“ puolėjas Johnas Brownas.

31-erių W.Tavaresas per sezoną blokavo 84 metimus ir tai yra naujas Eurolygos rekordas.

Prieš tai geriausiai besiginančiu Eurolygos žaidėju jis buvo pripažintas 2019 ir 2021 metais.

Pernai šis titulas atiteko Kyle‘ui Hinesui.

31 metų 220 cm ūgio W.Tavaresas šiame Eurolygos sezone per 25 minutes pelnė po 10,9 taško, atkovojo po 6,6 kamuolio, atliko 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 2,2 metimo.

Su tokiu sprendimu nesutiko Pirėjo „Olympikos“ komandos vienas iš lyderių gynėjas Kostas Sloukas. Jis socialiniame tinkle parašė, kad titulas turėjo atitekti dabar jau Graikijos pasą turinčiam amerikiečiui jo bendraklubiui Thomasui Walkupui.

„Su visa pagarba Eurolygai ir Tavaresui, manau, kad geriausiai besiginančio žaidėjo apdovanojimo labiausiai nusipelnė T.Walkupas.

Nepaisant to, kad jis nėra toks didelis kaip Tavaresas, tačiau jis kėlė rūpesčių kiekvienam varžovui ir daug prisidėjo prie to, kad mes finišavome pirmi“, – parašė graikas.

Pirėjo klubas tęsia savo pasirodymą šio sezono Eurolygoje ir finalo ketverto varžybų pusfinalyje susitiks su „AS Monaco“ klubu. Tuo tarpu W.Tavareso vedamas „Real“ Kaune pusfinalyje susikaus su Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.