EUROLYGA 2023

Į Kauną atvykęs A. Vezenkovas prakalbo apie „Olympiakos“ tikslą, „Sacramento Kings“ ir audringą G. Antetokounmpo pareiškimą

Aleksandras Vezenkovas su Pirėjo „Olympiakos“ jau atvyko į Kauną, kur vyks Eurolygos finalo ketverto varžybos, tačiau prieš tai Bulgarijos žvaigždė prakalbo apie jį prisijaukintį toliau bandantį NBA klubą „Sacramento Kings“, kurį į puikų sezoną šiemet vedė Domantas Sabonis.

A. Vezenkovas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
A. Vezenkovas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2023, 12:12 PM

Tiesa, jis nenagrinėjo savo pasirašymo su „Kings“ klausimo, tačiau aptarė galingą komandos, kuriai priklauso NBA teisės į A.Vezenkovą, sezoną

„Tai yra labai gera komanda ir ji turėjo įspūdingą reguliarųjį sezoną“, – apie „Sacramento Kings“ interviu COSMOTE TV sakė A.Vezenkovas.

„Kita vertus, atkrintamosiose varžybose jie stengėsi iš visų jėgų, tačiau jiems teko susidurti su tokia superžvaigžde kaip Stephenas Curry. Konkurencija NBA yra tikrai didžiulė, yra tiek daug superžvaigždžių, o galiausiai tik vienas gauna žiedus. Tačiau „Kings“ turėjo puikų sezoną“, – pridūrė jis.

Anksčiau NBA apžvalgininkas Marcas Steinas pranešė, kad Pirėjo „Olympiakos“ žvaigždė A.Vezenkovas rimtai svarsto galimybę ateinantį tarpsezonį persikelti į NBA ir pasirašyti sutartį su „Sacramento Kings“.

Vieno M.Steino šaltinio teigimu, abiejų pusių susitarimas artėja prie „neišvengiamo“.

A.Vezenkovas taip pat išsakė savo nuomonę apie „Milwaukee Bucks“ superžvaigždės Giannio Antetokounmpo plačiai nuskambėjusius žodžius apie nesėkmės sporte.

„Sutinku su Gianniu, galima sakyti, kad sporte nėra nesėkmių, jei stengiesi. Tačiau, kita vertus, nesėkmė nėra mūsų, kaip komandos („Olympiakos“), vizijos dalis.

Todėl sakyčiau, kad šį sezoną jau pasiekėme daug mažų tikslų, mūsų sezonas jau yra sėkmingas, tačiau dabar, kai esame finalo ketverte, norime dar didesnės sėkmės.“

Po to, kai Graikijos žvaigždės vedama geriausia reguliariojo sezono NBA komanda „Milwaukee Bucks“ pirmąjame atkrintamųjų rungtynių etape iškrito pralaimėję seriją „Miami Heat“ (1–4), G.Antetokounmpo spaudos konferencijoje sulaukė žurnalisto klausimo, ar šį „Bucks“ sezoną galima laikyti nesėkme.

„Pernai uždavėte man tą patį klausimą. Ar kiekvienais metais savo darbe gaunate paaukštinimą? Ne, tiesa? Vadinasi, kiekvieni darbo metai yra nesėkmė. Taip ar ne? Ne. Kiekvienais metais dirbdamas kažko siekiate – tikslo, t. y. gauti paaukštinimą, pasirūpinti savo šeima, aprūpinti ją, pasirūpinti tėvais. Jūs dirbate siekdami tikslo.

Tai nėra nesėkmė, tai žingsniai į sėkmę, – akivaizdžiai suirzęs kalbėjo G.Antetokounmpo. – Visada į sėkmę reikia nueiti.

Michaelas Jordanas žaidė 15 metų, laimėjo šešis čempionatus. Kiti devyneri metai buvo nesėkmė? Jūs man tai sakote?

Tai blogas klausimas. Sporte nėra nesėkmių. Būna gerų dienų, būna blogų dienų. Kai kuriomis dienomis sugebi būti sėkmingas, kai kuriomis – ne.

Kai kuriomis dienomis yra tavo eilė, kai kuriomis – ne. Ir būtent tai yra sportas. Tu ne visada laimi. Kartais laimi kiti žmonės. Ir šiais metais laimės kažkas kitas, tai paprasta.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.