EUROLYGA 2023

Su kokiu bagažu geriausi Lietuvos krepšininkai atvyko į rinktinę: įspūdingiausi pasiekimai – J. Valančiūno

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienį susibūrė į pirmąją treniruočių stovyklą ir pradėjo ruoštis 2023 metų pasaulio pirmenybėms, kurios rugpjūčio 25 dieną prasidės trijose Tolimųjų Rytų šalyse Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje.

Jonas Valančiūnas<br>V.Skaraičio nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vaidas Kariniauskas<br>krepsinionamai.lt nuotr.
Vaidas Kariniauskas<br>krepsinionamai.lt nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>G.Šiupario nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>G.Šiupario nuotr.
Laurynas Birutis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laurynas Birutis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tomas Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tomas Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
Eigirdas Žukauskas<br>G.Šiupario nuotr.
Eigirdas Žukauskas<br>G.Šiupario nuotr.
Eimantas Bendžius<br>G.
Eimantas Bendžius<br>G.
Rokas Jokubaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br>G.Šiupario nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br>G.Šiupario nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>G.Šiupario nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>G.Šiupario nuotr.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 7:27 AM, atnaujinta Jul 19, 2023, 8:26 AM

Daugeliui geriausių šalies krepšininkų atsisakius atvykti į rinktinę, treneris Kazys Maksvytis ilgai delsė paskelbti kandidatų sąrašą ir krepšinio visuomenė tik liepos viduryje sužinojo, kurie penkiolika žaidėjų plušės svarbiausioje šalies komandoje.

Joje, palyginti su praėjusių metų Europos pirmenybėmis, įvyko daug permainų. Pasaulio pirmenybėms rengiasi vos penki pernai Europos pirmenybėse žaidę krepšininkai: Jonas Valančiūnas, Rokas Jokubaitis, Mindaugas Kuzminskas, Ignas Brazdeikis ir Eigirdas Žukauskas. Pernai žemyno čempionate žaidusius Domantą Sabonį, Marių Grigonį, Arną Butkevičių, Luką Lekavičių, Roką Giedraitį, Martyną Echodą ir Kristupą Žemaitį pakeitė kiti krepšininkai.

Kaip ir pernai, šiais metais rinktinėje nėra Eurolygos klubuose rungtyniaujančių Edgaro Ulanovo ir Artūro Gudaičio.

Jonas Valančiūnas

31 metai, 211 cm.

Lietuvos rinktinėje žaidė per 2011, 2013, 2015, 2017 ir 2022 m. Europos čempionatus, 2014 ir 2019 m. pasaulio čempionatus, 2012 ir 2016 m. olimpinės žaidynes. Laimėjo 2013 ir 2015 m. Europos čempionatų sidabro medalius.

PČ-2023 atrankoje – 2 rungt., vid. 14,5 tšk.

Praėjusį sezoną – „New Orleans Pelicans“. NBA lygoje – 14,1 tšk., 10,2 atk.kam.

Uteniškis Jonas Valančiūnas yra ištikimiausias Lietuvos rinktinės žaidėjas. Vidurio puolėjas nacionalinėje komandoje debiutavo prieš dvylika metų ir nuo Lietuvoje vykusių 2011 metų Europos pirmenybių nepraleido nė vieno didžiojo turnyro.

Jis atstovavo šaliai per dvejas olimpines žaidynes, dvejas pasaulio pirmenybes ir penkerias Europos pirmenybes, dukart tapo Europos vicečempionu.

Jei per likusias savaites nebus jokių nemalonių staigmenų, J.Valančiūnas pažymės savotišką jubiliejų – žais dešimtajame didžiajame turnyre.

J.Valančiūnas ką tik baigė vienuoliktąjį NBA sezoną. Vidurio puolėjas atostogas pradėjo anksti. „New Orleans Pelicans“, kurioje žaidžia lietuvis, patyrė pralaimėjimą atkrintamųjų varžybų įžanginiame etape, todėl balandžio viduryje J.Valančiūnas ir jo komandos draugai jau buvo laisvi.

Lietuvis pastarąjį sezoną visas rungtynes pradėjo „Pelicans“ starto penkete, pelnydavo 14,1 taško ir atkovodavo 10,2 kamuolio.

Nors J.Valančiūno asmeninė statistika buvo solidi, svarbiausi skaičiai buvo mažiausi nuo tada, kai 2019 metų pradžioje krepšininkas paliko „Toronto Raptors“ komandą (užpraeitą sezoną jis pelnydavo 17,8 taško ir atkovodavo 11,4 kamuolio).

Mindaugas Kuzminskas

33 metai, 206 cm.

Lietuvos rinktinėje žaidė per 2013, 2015, 2017 ir 2022 m. Europos čempionatus, 2014 ir 2019 m. pasaulio čempionatus, 2016 m. olimpinės žaidynes. Laimėjo 2013 ir 2015 m. Europos čempionatų sidabro medalius.

PČ-2023 atrankoje – 7 rungt., vid. 12,4 tšk.

Praėjusį sezoną – Izmyro „Karşıyaka“. Čempionų lygoje – 10,5 tšk., Turkijos lygoje – 13,8 tšk.

Vilnietis Mindaugas Kuzminskas – vyriausias Lietuvos rinktinės krepšininkas. Jis į rinktinės stovyklą pirmą kartą buvo pakviestas 2010 metais, bet į pagrindinį dvyliktuką prasibrovė neiškart. Užtat nuo 2013 metų M.Kuzminskas nepraleido nė vienerių Europos, pasaulio pirmenybių bei olimpinių žaidynių, dukart tapo Europos vicečempionu.

Per pastarąjį pasaulio pirmenybių atrankos turnyrą M.Kuzminskas buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinės krepšininkas (skaičiuojant taškų sumą).

Jis žaidė 7 rungtynes ir įmetė 87 taškus. Puolėjas galėjo netrukdomas atvykti į atrankos varžybas, nes pernai nebesudomino Eurolygos klubų ir nežaidė svarbiausiame žemyno turnyre.

Kita vertus, M.Kuzminskas rungtyniavo vienoje iš stipriausių Europos nacionalinių lygų ir joje atstovavo vienai iš stipriausių komandų.

Jis vilkėjo Izmyro „Karşıyaka“ aprangą ir padėjo šiai komandai nukeliauti iki Turkijos lygos finalo. M.Kuzminsko indėlis buvo labai svarbus – Lietuvos krepšininkas superlygoje pelnydavo 13,8 taško.

Donatas Motiejūnas

32 metai, 213 cm.

Lietuvos rinktinėje žaidė per 2013 ir 2017 m. Europos čempionatus, 2014 metų pasaulio čempionatą. Laimėjo 2013 m. Europos čempionato sidabro medalį.

PČ-2023 atrankoje nežaidė.

Praėjusį sezoną – „Monaco“. Eurolygoje – 8,5 tšk., Prancūzijos lygoje – 10,7 tšk.

Nors kaunietis Donatas Motiejūnas rinktinės stovykloje pirmą kartą treniravosi dar 2010 metų vasarą, pastaraisiais metais jis buvo ilgam dingęs iš rinktinės trenerių apžvalgos lauko.

Po 2017 metų Europos pirmenybių puolėjas rinktinėje žaidė vos dvejas rungtynes – jis į nacionalinę komandą buvo atvykęs 2020 metų pradžioje per Europos pirmenybių atrankos varžybas.

2013 metų Europos vicečempionui D.Motiejūnui rungtyniaujant NBA ir Kinijos klubuose nuolat kildavo bendravimo kliūčių, kurios ne visai buvo pašalintos ir vidurio puolėjui užpernai po ilgos pertraukos grįžus į Europą.

Tik šią vasarą patyręs krepšininkas pagaliau rado bendrą kalbą su K.Maksvyčiu ir ruošiasi pasaulio pirmenybėms.

Rinktinei turėtų praversti tai, kad D.Motiejūnas per karjerą susipažino su skirtingomis krepšinio kultūromis. Per du pastaruosius sezonus „Monaco“ gretose jis atgaivino europietiškus įgūdžius ir svariai prisidėjo prie Monako komandos laimėjimų.

„Monaco“ šiais metais pirmą kartą pateko į Eurolygos finalo ketvertą ir taip pat pirmą kartą tapo Prancūzijos čempionu, o D.Motiejūnas įmesdavo 8,5 taško Eurolygoje ir 10,7 taško Prancūzijos lygoje.

Rokas Jokubaitis

22 metai, 193 cm.

Lietuvos rinktinėje žaidė per 2022 m. Europos čempionatą.

PČ-2023 atrankoje – 2 rungt., vid. 9 tšk.

Praėjusį sezoną – „Barcelona“. Eurolygoje – 5,3 tšk., Ispanijos lygoje – 7,3 tšk.

22 metų mažeikietis Rokas Jokubaitis buvo jauniausias krepšininkas, šios vasaros pradžioje atsidūręs rinktinės trenerio K.Maksvyčio pirminiame sąraše (vėliau jauniausiojo vardą perėmė papildomai pakviestas Ą.Tubelis).

Tačiau amžius nėra lemiamas veiksnys, nes R.Jokubaičiui ruošiamas vienas iš svarbiausių vaidmenų – pagrindinio atakų organizatoriaus.

Šis vaidmuo R.Jokubaičiui nėra neįprastas. Jis buvo svarbi rinktinės grandis jau užpernai, per olimpinės atrankos turnyrą.

O per praėjusių metų Europos pirmenybes R.Jokubaitis buvo ne tik pagrindinis įžaidėjas, bet ir vienas iš rezultatyviausių Lietuvos komandos krepšininkų.

Jaunajam įžaidėjui didelė atsakomybė teko ir Ispanijos čempione tapusiose bei į Eurolygos finalo ketvertą patekusioje „Barcelona“ komandoje.

Nors R.Jokubaičiui šiek tiek trūko stabilumo, jis dažnai pagyvindavo komandos žaidimą, jei įstrigdavo pagrindinis atakų kūrėjas T.Satoransky. Kad R.Jokubaitis nebuvo statistas, patvirtina 7,3 taško vidurkis Ispanijos lygoje ir 5,3 taško vidurkis Eurolygoje.

Ignas Brazdeikis

24 metai, 201 cm.

Lietuvos rinktinėje žaidė per 2022 m. Europos čempionatą.

PČ-2023 atrankoje – 4 rungt., 9,8 tšk.

Praėjusį sezoną – Kauno „Žalgiris“. Eurolygoje – 11,6 tšk., Lietuvos lygoje – 8,6 tšk.

Lietuvos rinktinė Ontarijuje užaugusiam Ignui Brazdeikiui buvo lyg atsarginis variantas. Jis žaidė Kanados vaikinų rinktinėse, bet nepateko į šios šalies vyrų rinktinę ir gavo FIBA leidimą pakeisti krepšinio pilietybę. Pernai I.Brazdeikis debiutavo Lietuvos rinktinėje ir žaidė Europos pirmenybėse.

Praėjusiais metais I.Brazdeikio krepšinio karjeroje įvyko ir kita svarbi permaina. Iki tol tik Šiaurės Amerikos komandose žaidęs puolėjas pirmą kartą persikėlė per Atlantą ir sudarė sutartį su „Žalgiriu“.

Nors Europos krepšinio naujokas Eurolygoje pelnydavo 11,6 taško ir buvo vienas iš rezultatyviausių Kauno komandos žaidėjų, jis pateisino ne visus lūkesčius.

I.Brazdeikiui kartais trūkdavo vikrumo ginantis, puldamas jis piktnaudžiavo avantiūriškais veiksmais.

Kita vertus, I.Brazdeikio veržlumas ir užsispyrimas užtikrino ne vieną „Žalgirio“ pergalę, o pirmasis sezonas buvo tarsi žvalgyba, kuri turėjo Kanados lietuviui padėti geriau perprasti Senojo žemyno krepšinio ypatumus.

Eigirdas Žukauskas

31 metai, 204 cm.

Lietuvos rinktinėje žaidė per 2022 m. Europos čempionatą.

PČ-2023 atrankoje – 9 rungt., vid. 5,1 tšk.

Praėjusį sezoną – Vilniaus „Wolves“. Lietuvos lygoje – 11,3 tšk.

Plačiajai krepšinio visuomenei radviliškietis Eigirdas Žukauskas gana ilgai buvo beveik nežinomas.

Būdamas 23-ejų jis dar žaidė Prancūzijos ketvirtojoje (!) lygoje, tačiau dabar gali būti pateikiamas kaip puikus pavyzdys, kad siekti sporto aukštumų niekada ne per vėlu. Užpernai E.Žukauskas sulaukė pirmojo kvietimo į Lietuvos rinktinę, pernai jau keliavo į Europos pirmenybes.

Per praėjusių metų Europos pirmenybes puolėjas beveik visą laiką leido ant atsarginių suolo, bet per atrankos varžybas jo vieta dvyliktuke nekėlė abejonių ir E.Žukauskas buvo vienintelis Lietuvos rinktinės krepšininkas, pasaulio pirmenybių atrankos turnyre žaidęs devynerias rungtynes (visų dešimties rungtynių nežaidė niekas).

Abejonių taip pat nekėlė E.Žukausko vieta „Wolves“ pagrindiniame penkete. Jis Lietuvos lygoje pelnydavo 11,3 taško ir buvo vienas iš rezultatyviausių tuometinės Alytaus komandos krepšininkų.

Eimantas Bendžius

33 metai, 207 cm.

Lietuvos rinktinėje žaidė per 2017 m. Europos čempionatą.

PČ-2023 atrankoje – 5 rungt., vid. 7,6 tšk.

Praėjusį sezoną – Sasario „Dinamo“. Čempionų lygoje – 13,2 tšk., Italijos lygoje – 12,4 tšk.

Nuo tada, kai FIBA pakeitė rinktinių varžybų sistemą, klaipėdietis Eimantas Bendžius daugiausiai prisidėjo, kad Lietuvos rinktinė iškovotų kelialapius į Europos ir pasaulio pirmenybes.

Jis yra daugiausiai rungtynių per atrankos langus žaidęs Lietuvos rinktinės krepšininkas. Likimo ironija, E.Bendžius viename iš didžiųjų turnyrų vienintelį kartą žaidė dar prieš reformą – jis dalyvavo 2017 metų Europos pirmenybėse. Po to puolėjas padėdavo iškovoti kelialapius, bet pats jais nebepasinaudodavo.

Šią vasarą E.Bendžius į rinktinę atvyko po trečio iš eilės sezono, kuriame vilkėjo Sasario „Dinamo“ aprangą ir žaidė Italijos lygoje. Jis buvo iš pagrindinių Sasario komandos krepšininkų, Italijos lygoje pelnydavo 12,4 taško ir su „Dinamo“ vėl pasiekė „Serie A“ pusfinalį. Kita vertus, E.Bendžiaus vidurkis praėjusį sezoną buvo žemiausias per tris Italijoje praleistus sezonus.

Vaidas Kariniauskas

29 metai, 199 cm.

Lietuvos rinktinėje žaidė per 2016 m. olimpines žaidynes.

PČ-2023 atrankoje – 4 rungt., vid. 5,5 tšk.

Praėjusį sezoną – „Bamberg“ ir Bukarešto „Rapid“. Vokietijos lygoje – 8,7 tšk., Rumunijos lygoje – 12,2 taško.

Nors alytiškis Vaidas Kariniauskas seniai debiutavo Lietuvos rinktinėje ir 2016 metais net dalyvavo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, į pagrindinės sudėties rinktinę jis kviečiamas tik prispyrus reikalui.

Po Rio de Žaneiro jis nežaidė nė viename didžiajame turnyre ir net per atrankos varžybas, kuriose paprastai rungtyniauja antrosios sudėties komanda, būdavo kviečiamas labai nereguliariai.

V.Kariniausko klubų karjera taip pat klostosi toli gražu ne taip, kaip buvo tikimasi prieš dešimtį metų. Įžaidėjas daugiausia klajoja po neaukšto lygio komandas ir nė vienoje iš jų nežaidė ilgiau negu sezoną. Didžiąją praėjusio sezono dalį jis žaidė Bukarešto „Rapid“ komandoje ir Rumunijos lygoje pelnydavo 12,2 taško.

Tomas Dimša

29 metai, 195 cm.

Lietuvos rinktinėje per didžiuosius turnyrus nežaidė.

PČ-2023 atrankoje – 6 rungt., vid. 9 tšk.

Praėjusį sezoną – Kauno „Žalgiris“. Eurolygoje – 5,9 tšk., Lietuvos lygoje – 7,7 tšk.

Kauniečiui Tomui Dimšai reikėjo nemažai laiko, kad susitvarkytų karjerą. Nors jis buvo vienas iš Lietuvos vaikinų rinktinės lyderių ir nesulaukęs nė 20-ies debiutavo pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje, po to ilgai žaidė gerokai silpnesniuose klubuose ir taip pat ilgai laukė pirmojo kvietimo į Lietuvos vyrų rinktinę.

Stipriausios sudėties rinktinėje T.Dimša debiutavo užpernai per olimpinės atrankos turnyrą, bet pernai treneris K.Maksvytis nutarė jo nesivežti į Europos pirmenybes. Užtat taip pat pernai T.Dimša gavo ilgai lauktą galimybę grįžti į „Žalgirį“.

Stipriausiame Lietuvos klube gynėjas per Eurolygos varžybas pelnydavo 5,9 taško. Keliuose mačuose jis buvo Kauno komandos slaptas ginklas, bet žaidė labai nestabiliai. Kita vertus, svarbiausios užduotys jam ir nebuvo skiriamos.

Laurynas Birutis

25 metai, 213 cm.

Lietuvos rinktinėje per didžiuosius turnyrus nežaidė.

PČ-2023 atrankoje – 6 rungt., vid. 8,3 tšk.

Praėjusį sezoną – Kauno „Žalgiris“. Eurolygoje – 5,4 tšk., Lietuvos lygoje – 9,6 tšk.

Nors Lietuvos krepšinio sirgaliai apie šiaulietį Lauryną Birutį garsiai kalba jau gerus šešerius metus – nuo tada, kai jis spindėjo vaikinų rinktinėje, o vyrų rinktinėje jis debiutavo dar 2018-aisiais, vidurio puolėjas kol kas nedalyvavo nė viename didžiajame turnyre.

Pernai L.Birutis su pagrindine komanda ruošėsi Europos pirmenybėms, tačiau nepateko į dvyliktuką, kuriame dvi aukštaūgių vietos buvo rezervuotos NBA žaidėjams J.Valančiūnui ir D.Saboniui.

Šią vasarą konkurencija sumažėjo, o ir pats L.Birutis per sezoną gerokai sutvirtėjo. Pernai po dvejų metų pertraukos į „Žalgirį“ grįžęs vidurio puolėjas Lietuvos lygoje pelnydavo 9,6 taško ir buvo išrinktas į geriausių turnyro krepšininkų penketą.

Tiesa, L.Biručio statistika Eurolygoje buvo daug kuklesnė – 5,4 taško, LKL finalo serijoje jis taip pat buvo beveik nepastebimas ir atskleidė tik nedidelę savo galimybių dalį.

Kita vertus, treneris K.Maksvytis antrojoje sezono pusėje per Eurolygos rungtynes L.Biručiu pasitikėjo daug labiau negu praėjusių metų rudenį.

Tadas Sedekerskis

25 metai, 204 cm.

Lietuvos rinktinėje per didžiuosius turnyrus nežaidė.

PČ-2023 atrankoje – 2 rungt., vid. 3,5 tšk.

Praėjusį sezoną – Vitorijos „Baskonia“. Eurolygoje – 5,9 tšk., Ispanijos lygoje – 6,7 tšk.

Neringiškis Tadas Sedekerskis anksti išvyko į Baskų kraštą ir nuo Lietuvos krepšinio visuomenės akių slėpėsi Vitorijos „Baskonia“ klubo sistemoje.

Tiesa, jis kiekvieną vasarą grįždavo žaisti vaikinų rinktinėse ir visų amžiaus grupių komandose buvo vienas iš svarbiausių krepšininkų.

Vis dėlto vyrų rinktinės trenerių užrašinėse T.Sedekerskio pavardė nebūdavo pažymėta ryškiomis raidėmis, iš dalies ir dėl to, kad žaisdamas Eurolygoje puolėjas negalėjo akivaizdžiai parodyti savo meistriškumo per atrankos turnyrus.

Dabar T.Sedekerskis yra kone patikimiausias Lietuvos krepšinio juodadarbis, kurio sugebėjimų grumtis po krepšiais neįmanoma pervertinti. Jis vis labiau prisideda ir prie „Baskonia“ puolimo, o 5,9 taško vidurkis Eurolygos varžybose patvirtina, kad T.Sedekerskis gali būti visapusiškai naudingas abiejose aikštės pusėse.

Margiris Normantas

26 metai, 193 cm.

Lietuvos rinktinėje per didžiuosius turnyrus nežaidė.

PČ-2023 atrankoje – 8 rungt., vid. 5,8 tšk.

Praėjusį sezoną – Vilniaus „Rytas“. Čempionų lygoje – 8,7 tšk., Lietuvos lygoje – 10,7 tšk.

Vilnietis Margiris Normantas trečiuoju bandymu įrodė, kad gali būti reikalingas stipriausiai gimtojo miesto komandai. Užpernai po pertraukos dar sykį grįžęs į Vilniaus komandą, gynėjas tapo svarbia jos dalimi, dažnai imasi emocinio vedlio vaidmens ir įrodinėja, kad ne veltui yra „Ryto“ kapitonas. Vis dėlto M.Normantui kol kas labai trūksta stabilumo – nors jis praėjusį sezoną Lietuvos lygoje pelnydavo 10,7 taško, finalo serijoje „Rytas“ kapitono indėlio pasigedo.

Lietuvos rinktinėje M.Normantas debiutavo užpernai ir daug žaidė pasaulio pirmenybių atrankos turnyre. Tačiau net ir silpnesnėje rinktinės versijoje per atrankos varžybas M.Normantas dar nebuvo pergales nulemiantis žaidėjas.

Donatas Tarolis

29 metai, 202 cm.

Lietuvos rinktinėje per didžiuosius turnyrus nežaidė.

PČ-2023 atrankoje – 2 rungt., vid. 8,5 tšk.

Praėjusį sezoną – „Oradea“. FIBA Europos taurėje – 14,3 tšk., Rumunijos lygoje – 13,5 tšk.

Gargždiškis Donatas Tarolis į rinktinę pakviestas antrą vasarą iš eilės. Pernai jis rengėsi Europos pirmenybėms, bet į dvyliktuką nepateko. Kone didžiausias puolėjo trūkumas yra tai, kad jis retai susiduria su tokio lygio krepšininkais, su kuriais treniruojasi Lietuvos rinktinėje ir prieš kuriuos reikėtų žaisti Europos ar pasaulio pirmenybėse.

Kelis pastaruosius sezonus D.Tarolis daugiausia žaidė neaukšto lygio klubuose. Ir nors pastarąjį sezoną puolėjas vilkėdamas „Oradea“ aprangą pelnydavo 13,5 taško ir tapo Rumunijos vicečempionu, Rumunijos lyga yra Rumunijos lyga.

Gabrielius Maldūnas

30 metų, 206 cm.

Lietuvos rinktinėje per didžiuosius turnyrus nežaidė.

PČ-2023 atrankoje – 2 rungt., vid. 6 tšk.

Praėjusį sezoną – Panevėžio „Lietkabelis“. Europos taurėje – 5,6 tšk., Lietuvos lygoje – 6,5 tšk.

Panevėžietis Gabrielius Maldūnas prieš šešerius metus, kai žaidė Ispanijos antrojoje lygoje, jau buvo apsisprendęs baigti krepšininko karjerą. Tuo metu net ir jis pats tikriausiai nebūtų patikėjęs, kad po kelių sezonų įsitvirtins gimtojo miesto „Lietkabelio“ komandoje ir net sulauks kvietimo į Lietuvos rinktinė.

Tačiau karjera susiklostė būtent taip. Dabar G.Maldūnas yra svarbus vienos iš stipriausių Lietuvos komandų žaidėjas, o 6,5 taško vidurkis neatspindi jo vaidmens „Lietkabelyje“. Maža to, šių metų pradžioje, likus kelioms savaitėms iki 30-ojo gimtadienio, G.Maldūnas debiutavo rinktinėje per pasaulio pirmenybių atrankos rungtynes, o vasarą pirmą kartą buvo pakviestas treniruotis su geriausiais šalies krepšininkais.

Ąžuolas Tubelis

21 metai, 210 cm.

Lietuvos rinktinėje per didžiuosius turnyrus nežaidė.

PČ-2023 atrankoje nežaidė.

Praėjusį sezoną – Arizonos universitetas. NCAA čempionate – 19,8 tšk.

Vilnietis Ąžuolas Tubelis – jauniausias šią vasarą į rinktinę pakviestas krepšininkas ir vienintelis, rinktinėje nežaidęs nei per draugiškas rungtynes, nei atrankos turnyruose. Rinktinės treneriai turbūt nebūtų atsisakę patikrinti puolėjo įgūdžius, bet tą padaryti buvo sudėtinga, nes Ą.Tubelis praėjusius trejus metus mokėsi JAV ir žaidė Arizonos universiteto komandoje.

Aukštaūgis lietuvis už Atlanto sulaukė solidaus įvertinimo. Jis praėjusį sezoną pelnydavo 19,8 taško ir buvo išrinktas į Nacionalinės koledžų sporto asociacijos (NCAA) pirmenybių antrąjį penketą. Tiesa, Arizonos universiteto komandai pastarasis sezonas susiklostė prieštaringai. Ą.Tubelis ir jo komandos draugai tapo Ramiojo vandenyno grupės čempionais, bet netikėtai pralaimėjo pirmajame NCAA atkrintamųjų varžybų rate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?