EUROLYGA 2023

N. Mirotičius oficialiai trenkė durimis: jis jau ne „Barcelona“ žaidėjas

Ispanijos čempiono „Barcelona“ klubo ir 32 metų Nikolos Mirotičiaus keliai pagaliau išsiskyrė. Oficialiai paskelbta, kad klubas nutraukė kontraktą su juodkalniečiu ir jis tapo laisvuoju agentu, nors dar turėjo dvejus metus galiojančią sutartį.

Nikola Mirotičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
Nikola Mirotičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
Nikola Mirotičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
Nikola Mirotičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 8:36 PM, atnaujinta Jul 20, 2023, 9:13 PM

Aiškinama, kad tai vienašalis sutarties nutraukimas ir N.Mirotičius galėtų per 20 dienų užprotestuoti teisme tokią kontrakto baigtį.

„Barcelona“ ekipa neskelbia, kokiomis sąlygomis buvo nutraukta sutartis, nors krepšininko advokatai derėjosi, kad N.Mirotičius turi gauti visą priklausančią pagal kontraktą pinigų sumą, o katalonų komanda norėjo dengti skirtumą tarp naujo juodkalniečio kontrakto ir buvusios sutarties.

N.Mirotičiumi domisi daug Eurolygos klubų – sklinda gandai, kad jis papildys Belgrado „Partizan“, tačiau įspūdingus kontraktus taip pat siūlo Atėnų „Panathinaikos“, Pirėjo „Olympiakos“, prancūzų „Monaco“, Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Milano „Olimpia“. Daugelis komandų siūlo dviejų metų sutartį, o mokėti žada nuo 3 iki 5 mln. eurų.

Praėjusio sezono Eurolygoje 32 metų 208 cm ūgio N.Mirotičius per 25 minutes pelnė 15,4 taško, atkovojo 4,3 kamuolio, atliko 1,2 perdavimo ir rinko 16,4 naudingumo balo.

Aukštaūgis į Barseloną atvyko 2019-siais iš NBA.

Kartu su „Barca“ N.Mirotičius iškovojo du Ispanijos čempionų titulus ir du kartus kėlė Karaliaus taurės turnyro trofėjų. Jis taip pat tapo Eurolygos geriausiu 2022 metų Eurolygos žaidėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.