EUROLYGA 2023

M. Jordanas palieka „Hornets“ – jam leista parduoti klubo akcijas

NBA Valdytojų taryba pritarė, kad Michaelo Jordano sprendimui parduoti didžiąją dalį savo „Charlotte Hornets“ klubo akcijų Ricko Schnallo ir Gabe’o Plotkino vadovaujamai grupei, praneša Adrianas Wojnarowski iš ESPN.

Michaelas Jordanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Michaelas Jordanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2023, 9:29 AM

Tad baigiasi 13 metų trukęs ne itin sėkmingas M.Jordano komandos valdymas. Tesa, NBA legenda pasiliks sau mažą dalį akcijų, tačiau jis tapos tik mažuoju bendruoju dalininku ir ekipos sprendimų priėmime neturės jokios įtakos.

UŽ tai, kad „Hornets“ pakeistų savininką balsavo 29 iš 30 NBA Valdybos tarybos narių, o prieš buvo tik „New York Knicks“ savininkas Jamesas Dolanas.

ESPN teigia, kad už ekipos akcijas naujieji savininkai paklos 3 mlrd. JAV dolerių. Tuo tarpu 2010 metais M.Jordanas už kontrolinį akcijų paketą buvo sumokėjęs 275 milijonus JAV dolerių.

Per M.Jordavo valdymo laikotarpį „Hornets“ patyrė daugiau pralaimėjimų nei iškovojo pergalių – ekipa pralaimėjo lygiai 600 mačų, o laimėjo ti 423.

Per 13 metų Šarlotės atstovai nė karto nelaimėjo nė vienos atkrintamųjų varžybų serijos, o per pastaruosius septynis metus net ir nepateko į kovas dėl NBA aukso žiedų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.