EUROLYGA 2023

Latvijos rinktinėje – slogios nuotaikos: žvaigždė K. Porzingis gali ir nežaisti pasaulio čempionate Latviai informaciją neigia

Latvijos krepšinio rinktinė savo debiutiniame pasaulio čempionate į kovą gali žengti be geriausio savo žaidėjo. Žurnalistas Rupertas Fabigas skelbia, kad pagrindinis latvių elipos lyderis ir NBA aukštaūgis Kristapas Porzingis bando kovoti su pėdos trauma, dėl kurios gali praleisti jau rugpjūčio 25-ąją startuosiančias pirmenybes.

Kristapas Porzingis.<br>FIBA nuotr.
Kristapas Porzingis.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2023, 11:46 AM, atnaujinta Aug 10, 2023, 4:30 PM

„Mano turima informacija vis didėja susirūpinimas, kad Latvijos žvaigždė Kristaps Porzingis dėl traumos gali praleisti pasaulio čempionatą.

Jis suprato, kad kažkas yra su jo koja. Darbuotojai, jis pats ir „Boston Celtics“ lauks iki paskutinės akimirkos, kad priimtų galutinį sprendimą“, – rašė žurnalistas.

28-erių aukštaūgis jau ne vienerius metus Latvijos rinktinei negali atstovauti dėl traumų – jis sugebėjo pažaisti tik 2017 metų Europos pirmenybėse.

221 cm ūgio latvis praėjusiame NBA sezone, atstovaudamas Washington Wizards“ ekipą, per 65 sužaistus mačus vidutiniškai per 33 minutes rinko 23,2 taško, atsikovodavop po 8,4 kamuolio bei atlikdavo 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

Latvijos krepšinio federacija ramina, kad su krepšininku nėra didesnių problemų ir informacija yra per daug sutirštinta.

Vasarą latvis ir vėl buvo iškeistas ir dabar varžysis „Boston Celtics“ klube. Jis pasirašė 2 metų ir 60 mln. JAV dolerių sutartį.

2015-siais K.Porzingį NBA naujokų biržoje ketvirtuoju šaukimu pasirinko „New York Knicks“ ekipa. Jis greitai padarė karjerą, užsitarnavęs universalaus vidurio puolėjo reputaciją. 2

2019 metų sausį latvis buvo išmainytas į „Dallas Mavericks“ ir jėgas suvienijo su slovėnu Luka Dončičiumi. Nors traumos ir apribodavo jo žaidimo laiką, K.Porzingis ir toliau prisidėjo prie komandos sėkmės.

Tačiau 2022-ųjų vasarį „Mavericks“ iškeitė latvį ir garantuotą 2022-ųjų antrojo rato šaukimą į „Wizards“, o mainais gavo Spencerį Dinwiddie ir kitą latvį Davisą Bertanį.

Latvijos rinktinės kandidatai: Rodionas Kurucas, Marekas Mejeris, Kristapas Porzingis, Davisas Bertanis, Dairis Bertanis, Janis Timma, Rolandas Šmitas, Artūras Strautinis, Klavas Čavaras, Aigaras Škele, Andrejus Gražulis, Anžejus Pasečnikas, Tomas Leimanis, Artūras Kurucas, Artūras Žagaras ir Kristeris Zorikas.

Pasaulio taurės H grupėje latviai susitiks su Kanada, Libanu ir Prancūzija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.