EUROLYGA 2023

Graikijos rinktinės treneris D. Itoudis pasakė, kada laukia sprendimo dėl G. Antetokounmpo likimo

Tradiciniame Akropolio taurės turnyre dalyvavę šeimininkai graikai liko be pergalių ir vis laukia galutinio savo lyderio Giannio Antetokounmpo žodžio – vyks jis į pasaulio čempionatą, ar Dimitrio Itoudžio kariaunai teks verstis be jo.

Giannis Antetokounmpo<br>FIBA nuotr.
Giannis Antetokounmpo<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2023, 8:17 AM

Vienam geriausių pasaulio krepšininkų birželį Niujorke buvo atlikta artroskopinė kelio operacija ir dabar žaidėjas yra JAV bei pats laukia „Milwaukee Bucks“ medikų verdikto.

Po Akropolio turnyro Graikijos rinktinės treneris D.Itoudis prakalbo, kada paaiškės G. Antetokounmpo likimas.

„Tikiu, kad greitai. Jau ir laikas rinktinei pradėti judėti į pasaulio čempionatą. Penktadienį arba šeštadienį federacija turi būti informuota dėl Giannio situacijos ir jie pasakys, ar žaidėjas prisidės prie rinktinės“, – tikino D.Itoudis.

Giannis didžiąją tarpsezonio dalį praleido Graikijoje, bet nesijungė prie rinktinės stovyklos, nes dirbo individualiai ir visą dėmesį skyrė reabilitacijai.

Graikai tiki, kad „Bucks“ medicinos personalas, bendradarbiaudamas su Graikijos rinktinės medikais per artimiausias kelias dienas tars savo žodį: jei viskas gerai, 2021 metų NBA čempionas ir finalo geriausias žaidėjas prie Graikijos ekipos treniruočių stovyklos prisijungs prieš dvejas parodomąsias rungtynes Abu Dabyje su JAV ir Vokietijos komandomis rugpjūčio 18 ir 19 dienomis. Tai bus paskutinieji Graikijos nacionalinės ekipos kontroliniai mačai prieš planetos pirmenybes.

Kol kas Graikijos rinktinės stovykloje treniruojasi Thanasis Antetokounmpo, Lefteris Bochoridis, Manolis Hatzidakis, Panagiotis Kalaitzakis, Giannoulis Larentzakis, Michalis Lountzis, Konstantinos Mitoglou, Dimitris Moraitis, Giorgos Papagiannis, Kostas Papanikolaou, Ioannis Papapetrou, Nikos Rogkavopoulos, Vassilis Toliopoulos, Giorgos Tsalmpouris ir Thomas Walkupas.

Pasaulio čempionate graikai žais C grupėje kartu su JAV, Naujosios Zelandijos ir Jordanijos rinktinėmis. Antrame varžybų etape graikai gali kautis ir su Lietuva, jei abi rinktinės pateks į tą etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.