EUROLYGA 2023

Ambicijų neslepiantis T. Dimša jau žvelgia ir į JAV: „Nieko neatiduosime“ Specialiai lrytas.lt, Manila

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė tęsia sėkmingą pasirodymą pasaulio čempionate, smagiausia, kad kiekvienose rungtynėse iššauna vis kitas žaidėjas. Penktadienį pergalingame mače prieš Juodkalnija kol kas geriausią savo mačą sužaidė 29-erių Kauno „Žalgirio“ gynėjas Tomas Dimša.

Tomas Dimša.<br>ltu.basketball
Tomas Dimša.<br>ltu.basketball
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Aug 30, 2023, 8:50 AM

Lietuviai penktadienį Maniloje įveikė Juodkalnijos krepšininkus 91:71 ir D grupėje iškovojo pirmąją vietą. Toliau mūsiškiai tęs kovas J grupėje, kur kausis su JAV ir Graikijos arba Naujosios Zelandijos rinktine.

„Treneris tikrai davė visiems suprasti, kad rungtynės yra vienos svarbiausių, kad reikia išeiti į kitą grupę su tašku. Išėjome susifokusavę. Su visa pagarba Egiptui ir Meksikai, nuo tų rungtynių buvome tokioje koncentracijoje, išlikome ir dabar. Žinojome, kad varžovai tik stiprės. Galime sakyti, kad padarėme gerą darbą, bet kitos komandos neatleis tokių pradžių. Negalime pirmajame kėlinyje leisti varžovams įmesti 26–27 taškus. Po to smarkiai kentėsime, reikia susitvarkyti su šituo“, – po mačo kalbėjo T.Dimša.

Nuo suolo pakilęs krepšininkas į juodkalniečių krepšį įmetė 9 taškus ir surinko 5 naudingumo balus.

„Žiniasklaida gal labai sureikšmina startinį penketą ir suolą. Pažiūrėkite, antras penketas išeina ir niekuo nenusileidžia nei varžovams, nei pirmam mūsų penketui. Taip, negalime lyginti Jono Valančiūno ir kitų žaidėjų, bet visi žino savo darbą. Nesvarbu, ar išeini startiniame penkete, ar ne, bet turi padaryti tai, ką turi padaryti. Kol kas atsarginiai duoda gerą impulsą tiek gynyboje, tiek puolime“, – kalbėjo gynėjas.

Lietuviai kitas rungtynes žais penktadienį prieš Graikijos arba Naujosios Zelandijos rinktinę.

– Kas pirmajame kėlinyje nesisekė gynyboje?, – buvo paklaustas T.Dimša.

– Atrodė, kad per daug, kaip treneris sakė, galvojome apie savo gynybą, o mažai darėme. Kai pradėjome mažiau galvoti, o daugiau dirbti gynyboje, viskas geriau pavyko. Aišku, buvo rizika nuo kai kurių žaidėjų, kaip ir matėte, jie įmetė kelis tritaškius. Mes tą atidavėme, tiesiog jie įmetė. Po to, kai pradėjo neįmesti prieš mūsų rizikas, viskas lengviau pasidarė.

– Nikola Vučevičius buvo nuvargintas. Ką galite pasakyti apie pastangas prieš jį?

– Mūsų aukštaūgiai padarė gerą darbą, buvo geras planas. N.Vučevičius yra N.Vučevičius, mes Joną Valančiūną turime. Buvo gera mikrodvikova. Nors nedaug vienas kitą dengė, bet, kaip ir matėte, mes dvigubinome gynybą, Tadas Sedekerskis jį dengė. Manau, tas puikiai pavyko.

– Kiek tą planą išpildė T.Sedekerskis?

– Planas buvo toks, o dvigubinti po to. Žaidžiant nematau visų situacijų, pažiūrėjus vaizdo įrašą galėčiau daugiau pasakyti, bet atrodo, kad tikrai pavyko. Duodavo labai aukštai priimti kamuolį jam ir dvigubinimas laiku ateidavo. Kad ir nusimesdavo, atiduodavome metimus tiems žaidėjams, kurie nėra geri metikai. Manau, kad puikiai veikė ta gynyba.

– Kaip galėtum įvertinti Roko Jokubaičio šiandieninį žaidimą? Ar patiko su juo žaisti aikštėje?

– Man su visais patinka žaisti. Su vienais žaidėjais yra, kad tu daugiau būni be kamuolio, o su kitais – daugiau ant tavęs žaidžia. Pažiūrėkite, kiek Rokui metų ir kaip jis valdo komandą, kiek taškų primeta. Yra nuostabu ir džiugu su juo žaisti, kaip ir su visais kitais.

– Kokios pirmosios mintys apie kitą etapą?

– Tiesiog laukiame tų varžovų, vis tiek dar nėra aišku. Pailsėsime vieną dieną ir po to vėl kibsime į skautingą. Amerika, Amerika. Eisime ir žiūrėsime, kuo jie gali mus nustebinti, kuo mes galime nustebinti. Tikrai niekam nieko neatiduosime.

– Kaip galima apibendrinti grupės etapą?

– Pradėjome, su visa pagarba, nuo silpnesnių varžovų ir po truputį įsibėgėjome. Pagavome tą gerą bangą, ją laikome iki dabar. Reikia toliau laikyti, nesvarbu, kaip klostysis kitos rungtynės, – turime ant to važiuoti.

Matote, kokią turime komandą. Vis tiek visi kalba, kad nėra pagrindinių žaidėjų, bet jei mes turime gerą bangą, žaidžiame komandiškai – pridarome visiems didelių problemų. Reikia toliau ant to važiuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.