EUROLYGA 2023

K. Kemzūra apie pirmąsias draugiškas rungtynes: „Rezultatas nėra esminis dalykas šiuo momentu“

Vilniaus „Wolves“ pergalingai pradėjo draugiškų rungtynių maratoną, Kėdainiuose įveikdami „Nevėžį-Optibet“ 84:57 (29:10, 31:13, 15:17, 9:17).

K.Kemzūra.<br>„Wolves“ nuotr. 
K.Kemzūra.<br>„Wolves“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2023, 9:02 PM

Po rungtynių komandos vyriausias treneris Kęstutis Kemzūra pasidžiaugė laimėtomis rungtynėms, tačiau teigė rezultatui didelio dėmesio neskiriantis.

„Rezultatas yra džiugu, kada laimi bet kokias rungtynes, bet tai nėra esminis dalykas šiuo pasiruošimo momentu. Tai buvo mūsų pirmosios rungtynės. Pradėjome su gera energija – taip, kaip norėjome. Greičiai buvo reikiami, intensyvumas gynyboje. Kamuolių daug perėmėme ir gavome daug lengvų taškų, pataikėme tritaškius žvėrišku procentu. Čia geroji pusė“, – apie dvikovos startą kalbėjo „Wolves“ strategas.

Jei pirmoji mačo dalis vilniečiams klostėsi kone idealiai, tai komandos nusiteikimas po pertraukos ir ypač išaugęs klaidų skaičius buvo tie taisytini žaidimo aspektai, dėl kurių treneris turėjo daugiausiai priekaištų savo auklėtiniams.

„Kėdainiai po pertraukos išėjo su kitokiu fiziškumu. Ką reikės taisyti, kad mes kaip ir šiek tiek atsipalaidavę išėjome, nors kalbėjome apie tai, kad turime žaisti taip pat, pradėti taip, tarsi vėl būtų 0:0. Tai šiek tiek jautėsi, – pripažino K. Kemzūra. – Ypač antroje pusėje neramino, ką reikės skubiai taisyti, tai tos klaidos. 18 klaidų. Daug jų buvo perduodant kamuolį, tiesiog kai kuriais atvejais išmesdavome į užribį arba bandydavome per gudriai sužaisti, vietoje to, kad sužaisti paprasčiau ir gautųsi efektyviau. Aišku, vėl susikūrėme progų, bet mažiau pataikėme. Bet antrą pusę pralošėme. Tai negerai.“

Rezultatyviausiai „Wolves“ gretose rungtyniavo Regimantas Miniotas, surinkęs 19 taškų ir pataikęs visus 7 iš žaidimo mestus metimus – 5 dvitaškius ir 2 tritaškius. Aukštaūgis taip pat į savo sąskaitą įsirašė 7 atkovotus kamuolius bei 3 rezultatyvius perdavimus. Jam gerai talkino ir kiti du priekinės linijos žaidėjai – Vitalijus Kozys ir komandos naujokas Džordže Gagičius, pelnę po 12 taškų.

„Jie padarė, atliko darbą neblogai. Dalinomės kamuoliu, to norėjome. Jautėme, kad turime pranašumą, todėl stengėmės išnaudoti tuos dalykus. Vėl gi, toje būsenoje, kurioje esame, norėjosi pažiūrėti, kaip sugebame atlikti derinį, o dar neieškoti kažkokių taktinių gudrybių, Tiesiog žaisti, kad įeiti į kažkokį ritmą. Šaunuoliai, džiugu, kad kovojo, kad buvo pastangos. Čia yra raudona linija – būtina kiekvienose rungtynėse“, – komandos priekinės linijos žaidimą teigiamai įvertino K. Kemzūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.