EUROLYGA 2023

Garsusis S. Pesičius žino, kaip gelbėti Serbijos krepšinį – bedė pirštu į Lietuvos lygą

Ir vėl į pasaulio krepšinio elitą Serbijos krepšinio rinktinę atvedęs Svetislavas Pešičius dabar gali reikšti savo poziciją ir jo balsas yra aiškiai girdimas. Antrąją vietą planetos čempionate iškovojusios serbų rinktinės vedlys 74-erių S.Pesičius dalyvavo nacionalinės Serbijos televizijos (RTS) laidoje ir prakalbo apie Lietuvos patirtį – jam atrodo, jog serbų klubinis krepšinis turi lygiuotis į Lietuvos krepšinio lygą.

Svetislavas Pesičius.<br>FIBA nuotr.
Svetislavas Pesičius.<br>FIBA nuotr.
Svetislavas Pesičius.<br>FIBA nuotr.
Svetislavas Pesičius.<br>FIBA nuotr.
Svetislavas Pesičius.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
Svetislavas Pesičius.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
Svetislavas Pesičius.<br>FIBA nuotr.
Svetislavas Pesičius.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 1:56 PM

Krepšinio specialisto teigimu, Serbijai būtina perimti LKL patirtį, nes ji neturi aiškios klubinio čempionato piramidės.

„Nemanau, kad mes turime aiškią krepšinio sistemos piramidę. Juk visada ir visur yra prioritetas pas save auginti žaidėjus. Jie turi tobulėti.

Šiai dienai turime du mūsų flagmanus – „Crvena Zvezda“ ir „Partizan“, kurie artimiausiu metu šimtu procentų gaus Eurolygos A licencijas. Vietiniams krepšininkams ten tikrai nepasiseks visiems prasimušti. O kas dar iš serbų klubų kur nors kovoja tarptautinėje arenoje?

Tai kaip tobulės žaidėjai? Kaip mes vystysime krepšinį. Pagrindinis dalykas – mes turime atsisakyti Adrijos lygos irsukurti bei turėti savo Serbijos profesionalią lygą.

Nereikia naikinti Adrijos lygos, bet turime grįžti ten, kur mūsų vieta. Ir tai turime daryti dabar ir tik dabar. Tai yra momentas, kai tokiu būdu užsitikrinsime, kad „Crvena Zvezda“ ir „Partizan“ žais ir toliau Eurolygoje. Taip daro pagrindinis Lietuvos klubas.

Ką lietuviai padarė? Jie suformavo profesionalią lygą. Ten kiekvienas Lietuvos klubas laikosi nustatytų taisyklių: reguliuojama, kokio dydžio turi būti arenos, tribūnos ir panašiai. Absoliučiai viskas yra reguliuojama. Ir jie žaidžia tiek savo lygoje, tiek ir Europos turnyruose. Kas darosi Serbijoje? Be tų dviejų klubų niekas nežaidžia jokioje Europos taurėje. Nė vienas klubas. Ir tai tęsiasi ilgai.

Ką tai reiškia? Kai mes sukursime unikalią Serbijos lygą, tada mūsų klubai bus konkurencingi Europoje. Turime susijungti su Europa, su pasauliu. Turime būti Europoje. Ne toje vietoje, kur kažkada buvo Jugoslavija. Bet tam turi klubai norėti žaisti Europoje“, – sakė S.Pesičius.

Jis taip pat prasitarė, kada trauksis iš Serbijos rinktinės stratego posto.

„Kalbu apie ateitį, nes po Paryžiaus olimpiados rinktinę treniruos kitas strategas, po jo ateis ir dar kiti“, – tikino 74-erių specialistas.

Serbija iškovojo teisę dalyvauti Paryžiaus žaidynėse kaip viena iš dviejų geriausių pasaulio čempionato Europos žemyno rinktinių. Be jos olimpinius kelialapius jau turi JAV, Kanados, Australijos, Vokietijos, Prancūzijos, Pietų Sudano bei Japonijos komandos.

Dar keturi kelialapiai atiteks ekipoms po kitą vasarą vyksiančio olimpinio atrankos turnyro, kuriame varžysis ir Lietuva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.