EUROLYGA 2023

M. Normantą gyręs G. Žibėnas svarstė apie ASG lankomumą: „Mūsų lojalūs sirgaliai tai labiausiai ir vertina“

Vilniaus „Rytas“ (6/0) trečiajame kėlinyje perlaužė mačą prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“, kurį galop laimėjo rezultatu (94:73). Po mačo „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas gyrė Margirį Normantą, pasėjo nežinią dėl Martyno Echodo sugrįžimo ir svarstė apie sirgalių lankomumą „Avia Solutions Group“ (ASG) arenoje.

 Giedrius Žibėnas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Giedrius Žibėnas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Margiris Normantas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Margiris Normantas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Justinas Gorhamas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Justinas Gorhamas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Paulius Valniskas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Paulius Valniskas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Ginčas atkaklame vilniečių ir panevėžiečių mače<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Ginčas atkaklame vilniečių ir panevėžiečių mače<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Sirgaliai<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Sirgaliai<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2023-10-22 21:06

„Smagu, kad buvo teisinga žaidėjų reakcija ir vėl įspūdingas mūsų sirgalių palaikymas. Tai yra komandinė pergalė. Trečias kėlinys patiko labiausiai. Tas patiko, kad rungtynės buvo perlaužtos grynai per gynybą“, – po mačo sakė G.Žibėnas.

Trečiajame kėlinyje Aukštaitijos klubas nepataikė nė vieno metimo iš žaidimo, pelnė vos 5 taškus, kuriuos sumetė baudomis.

G.Žibėnas tikino, kad jo auklėtiniai puikiai sureagavo į pralaimėjimą Prancūzijoje.

„Žaidėjai labai gerai sureagavo po paskutinių rungtynių ir atsinešė tą energiją ir fiziškumą į šias rungtynes. Pirmoje rungtynių pusėje praleidome nemažai taškų, bet laikėme „7bet-Lietkabelį“ žaidime vien dėl kovoje puolime atkovotų kamuolių, bereikalingų emocijų, kalbant su teisėjais, prastų pagalbų, kuomet ėjome nuo geriausių metikų padėti. Išėję antroje mačo pusėje žaidėjai parodė savo tikrąjį veidą, ką mes galime gynyboje

Mes po truputį lipame į viršų. Rungtynės Prancūzijoje – išimtis, nes neprisitaikėme prie to kontakto lygio. Džiaugiamės, kad geresnių rungtynių bus vis daugiau ir daugiau. Jaunai komandai tas reiškia, kad augimas bus dar greitesnis. Labai to tikimės“, – aiškino G.Žibėnas.

Margiris Normantas mače prieš „7bet-Lietkabelį“ įmetė 13 taškų (2/3 dvit., 3/4 trit.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 17 naudingumo balų.

Lietuvis ne tik šiame mače demonstruoja gerą žaidimą, bet neskaitant vieno mačo prieš Dižono ekipą Prancūzijoje, „Ryto“ kapitonas sezono starte žaidžia įspūdingai.

„Margirio didžiausias žingsnis – brandume, pasitikėjime. Jis žino, ko mes norime. Taip pat didelis žingsnis dėtas rūbinėje. Šiemet mes tikime, kad turime tikrą kapitoną.

Pavyzdys buvo rungtynėse su Dižono ekipa. Margiris prametė visus metimus, bet aikštelėje buvo tikras kapitonas – nebuvo jokių pirštų badymų į komandos draugus. Jis arė, kovojo, stumdėsi ir davė daug naudos kitose aikštelės vietose“, – gyrė savo auklėtinį G.Žibėnas.

Martynas Echodas šiame sezone debiutavo mače prieš Mažeikių „M Basket-Delamode“, tačiau po to daugiau nebežaidė.

Visgi G.Žibėnas tiksliai negalėjo pasakyti, kas šiuo metu yra „Ryto“ centrui.

„Reabilitacija dar nėra baigta ir jam dar šiek tiek reikia laiko. Geriausiai pakomentuotų gydytojas, bet mes turime būti kantrūs. Nežinome, kada jis grįš, bet aš, kaip treneris, tikiuosi, kad kuo greičiau“, – pasakojo „Ryto“ vyriausiasis treneris.

Gytis Radzevičius buvo patyręs riešo traumą, dėl kurios jis praleido tiek Lietuvos rinktinės kovas pasaulio čempionate, tiek sezono pradžią „Ryte“. G.Žibėnas tikslios puolėjo sugrįžimo datos neatskleidė, tačiau paminėjo, kad jo sugrįžimas ant parketo – visai greitai.

„Artėja jo sugrįžimas. Čia yra dar viena gera žinia. Nėra smagu europiniame turnyre pradėti be dviejų starto penketo žaidėjų, bet nesiskundžiame ir neverkiame, o einame į karą, mušamės ir stengiamės iškovoti pergales“, – atviravo G.Žibėnas.

„Rytas“ šiemet FIBA Čempionų lygos rungtynes, mačus prieš „Žalgirį“, „Wolves“ ir „7bet-Lietkabelį“ žais ASG arenoje, kurioje telpa kone keliskart daugiau žmonių nei „Jeep“ arenoje, tačiau dėl erdvės pakeitimų G.Žibėnas nesijaudina.

„Girdėjau, kad šiandien daug kas norėjo patekti į rungtynes, bet nepateko. Manau, kad palaikymas ASG nebus silpnesnis. Palaikymas priklausys nuo mūsų rezultatų. Stengsimės griūti, arti ir taip toliau. Manau, kad mūsų lojalūs sirgaliai tai labiausiai ir vertina. Tai nėra apie pergalę, ar apie pralaimėjimą. Mūsų sirgaliai tikrai gerai supranta krepšinį, tad, matydami tokią komandą, kokią matė šiandien, jie rinksis gausiai ir į ASG areną“, – baigė „Ryto“ vyriausiasis treneris G.Žibėnas.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.