EUROLYGA 2023

Žvilgsnis į „Lietkabelio“ varžovą: A. Gražulio atstovaujamas Trento klubas

Jau trečiadienį (spalio 25 d.) Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ stos į kovą antrosiose 2023–24 m. sezono Europos Taurės (EuroCup BKT) namų rungtynėse.

A.Gražulis.<br>FIBA nuotr.
A.Gražulis.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2023, 12:15 PM

Dešimties komandų B grupėje praėjusį antradienį Ulme 74:99 nusileido Vokietijos čempionei „ratiopharm“ ekipai. Kitas varžovas – į Panevėžį atvykstantis Trento „Dolomiti Energia“.

Italijos klubas Europos Taurėje startavo trimis nesėkmėmis, o paskutiniame mače 73:87 nusileido Las Palmo „Gran Canaria“ komandai.

Apie Trento miestą, klubo istoriją ir ryškiausius veidus skaitykite svetainės „kklietkabelis.lt“ straipsnių cikle „Žvilgsnis į varžovą“.

Nuo žemiausių pakopų

Trentas – vienas didžiausių miestų Alpių kalnuose. Tiek miesto herbe, tiek jo krepšinio klubo logotipe neatsitiktinai sutinkamas juodas erelis – Trentas anksčiau priklausė tokį patį paukštį savo herbe turinčiai Austrijai ir tik 1919 m. buvo aneksuotas Italijos.

Trento „Aquila Basket“ nuo 2014 m. vadinasi savo rėmėjo, vietinės elektros ir gamtinių dujų energetikos įmonės „Dolomiti Energia“, vardu. Savo gyvavimą klubas pradėjo 1995 m. nuo šešto Italijos krepšinio piramidės laiptelio.

Palaipsniui kiusi aukštyn Trento ekipa 2012 m. žengė į antrąjį divizioną, o 2014 m. pagaliau pateko tarp stipriausių Italijos klubų. Iki šio sezono „Dolomiti Energia“ septynis kartus žaidė atkrintamosiose ir net dukart (2017 ir 2018 m.) pateko į finalą.

Latvijos bokštas

Praėjusį sezoną Trento klubas tapo tramplinu į Eurolygą net dviems žaidėjams – paskutinius pora sezonų čia praleidęs Diego Flaccadori persikėlė į Milano „Olimpia“, o nuomos pagrindais iš „Real“ atvykęs dvidešimtmetis Matteo Spagnolo sudarė trijų metų sutartį su Berlyno „Alba“.

Šį sezoną, ko gero, žinomiausias veidas Italijos klube yra Andrejs Gražulis, dar ką tik su Latvijos rinktine spindėjęs FIBA Pasaulio Taurėje. „Dolomiti Energia“ sudėtyje vasarą taip pat išsaugojo nuo 2011 m. čia rungtyniaujantis kapitonas Andresas Forray.

Iš visų naujokų, tarpsezoniu papildžiusių klubą, savo žaidimu jau dabar išsiskiria paskutinius ketverius metus Milano „Olimpia“ gretose rungtyniavęs Paulas Biligha ir kartu su juo paskutinius du sezonus Milane žaidęs Davide Alviti.

Gražulis dvikovoje su Lietuvos rinktine / FIBA nuotr. Nuolatinė dalyvė

Trento ekipos vairą vasarą perėmė beveik dvidešimties metų patirtį treniruojant įvairiuose Italijos klubuose sukaupęs Paolo Galbiati, prieš pora metų dirbęs Italijos rinktinės asistentu, o 2018 m. laimėjęs Italijos taurę su Turino „Auxilium“.

Treneriui šis sezonas debiutas Europos Taurėje, tačiau klubas čia tikrai ne naujokas – pirmą kartą antrajame pagal pajėgumą Europos turnyre „Dolomiti Energia“ žaidė 2015–16 m. sezone, o nuo 2017–18 m. sezono tą jau daro septintą sezoną iš eilės.

Tiesa, paskutinius du metus Trento komandai nepavyko patekti į atkrintamąsias. Burtai kartą suvedė Italijos ekipą ir su Panevėžio klubu – 2021–22 m. sezone panevėžiečiai tiek namuose, tiek išvykoje iškovojo pergales dviženkliu taškų skirtumu.

Panevėžiečių dvikova Trente 2022 m. / Euroleague nuotr. Artimiausias namų rungtynes „7bet-Lietkabelis“ žais Europos Taurėje (EuroCup BKT) spalio 25 d. su Trento „Dolomiti Energia“ iš Italijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.