EUROLYGA 2023

Pinigai kalba garsiausiai: Eurolyga pasiruošusi priimti Dubajaus ir Paryžiaus klubus į savo gretas

Pinigais aptekusios Dubajaus ir „Paris Basketball“ krepšinio komandos artėja prie įsiliejimo į Eurolygos šeimą.

 Pinigai kalba garsiausiai: Eurolyga pasiruošusi priimti Dubajaus klubą į savo gretas<br> picture alliance/Scanpix nuotr.
 Pinigai kalba garsiausiai: Eurolyga pasiruošusi priimti Dubajaus klubą į savo gretas<br> picture alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-25 12:00, atnaujinta 2023-10-25 12:02

„Encestando“ skelbia, jog Eurolyga nori nedelsiant patvirtinti dvi naujas komandas – „Paris Basketball“ ir naują klubą, kuri atsiras iš niekur ir įsikurs Dubajuje.

Paryžiaus komanda šiuo metu varžosi Europos taurėje, o jos biudžetas jau viršija 9 mln., dvigubai daugiau nei prieš dvejus metus. Neabejojama, jog su naujais investuotojais ir dalyvavimu Eurolygoje biudžetas gerokai pakils į viršų.

Ispanijos portalas skelbia, jog kelios Eurolygos komandos pripažįsta, kad Dubajaus buvimas yra savaime suprantamas dalykas, nepaisant jo keliamų abejonių.

Iš Kauno į Dubajų tektų keliauti net 8 valandas ir tai būtų sudėtinga kelionė daugeliui komandų, išskyrus Atėnų, Belgrado ar Stambulo, kurioms iki Jungtinių Arabų Emiratų nusigauti užtektų 5 valandų.

Geroji žinia Eurolygos komandoms – Dubajaus komandos savininkai kasmet ketina sumokėti 50 mln., tarp tiesioginių įnašų ir rėmėjų sutarčių. Mainais Dubajus artimiausiais metais surengs finalo ketvertą, o jo buvimas Eurolygoje garantuojamas ilga sutartimi.

Dubajaus ekipa glaudžiai siejama su Serbija. Numanoma, jog komandą treniruotų Svetislavas Pešičius, o prie jos prisideda ir Dubajuje gyvenantis Dejanas Kamanjaševičius bei jaunesnysis Novako Džokovičiaus brolis Džordže.

Taip pat siūloma, jog Dubajaus ekipa varžytųsi Adrijos lyoje. Tokią informaciją „Mozzart Sport“ portalui pavirtino ir Adrijos lygos direktorius Milija Vojinovičius.

„Dubajus turi norą žaisti ABA lygoje. Jau kalbėjome, susitarėme dėl kai kurių dalykų. Kalbėsimės ir toliau“, – šnekėjo M.Vojinovičius.

Kol kas dar lieka neaišku, ar Eurolyga plėstųsi iki 20 komandų, ar su dvejomis ekipomis būtų atsisveikinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.