EUROLYGA 2023

Įspūdingai sezoną pradėjęs R. Šmitas džiaugiasi žaidimu Kaune ir pasakojo, ko reikės pergalei prieš ASVEL

Kauno „Žalgiris“ (3/2) penktadienio vakarą 72:87 nusileido prieš „Valencia Basket“ (4/1) ekipą. Visą susitikimą besivejančių vaidmenyje buvę kauniečiai nesurado priešnuodžių prieš ispanus, o po mačo lrytas.lt tinklalapiui kalbėjęs įspūdingai sezono pradžioje atrodantis latvis Rolandas Šmitas sakė, kad „Žalgiris“ anksti varžovams leido pajausti žaidimo ritmą, o kartu teigė, jog Kaune jaučiasi it namie ir pasakojo apie detales, kurias reikės pataisyti prieš artėjančią Eurolygos dvikovą prieš ASVEL (0/5).

 Rolandas Šmitas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 28, 2023, 2:39 PM

„Jie mus uždominavo fiziškai. Jie buvo fiziškesni ir agresyvesni. Rungtynių pradžioje mes jiems leidome pajausti žaidimo ritmą, kurio jie po to nepametė“, – pasakojo R.Šmitas.

„Žalgiris“ ne kartą mače prieš „Valencia“ surengė trumpas atkarpas, kuomet minimaliai apkirpdavo varžovų pranašumą, tačiau į kauniečių atkarpas iškart atsakė ir Ispanijos krepšininkai.

„Manau, kad viskas susidėjo į vieną. Prieš „Valencia Basket“ nežaidėme savo rungtynių ir atrodėme visiškai kitaip nei rungtynėse prieš tai. „Valencia Basket“ sužaidė labai gerą mačą, o mes nepataikėme savo metimų“, – aiškino „Žalgirio“ latvis.

Visgi kaip po tokių sudėtingų mačo motyvuojasi „Žalgiris“?

„Mes esame profesionalai. Jei pralaimime, tai pralaimime. Turime analizuoti savo klaidas ir eiti į kitas rungtynes“, – trumpai atsakė puolėjas.

Sezono pradžioje R.Šmitas Eurolygoje demonstruoja įspūdingą formą. Latvis renka po 14,4 taško (72,4 proc. dvit., 35,3 proc. trit., 92,3 proc. baud.), atkovoja po 5 kamuolius ir fiksuoja 16,2 naudingumo balo vidurkį.

Per pirmąsias penkerias šio sezono rungtynes R.Šmitas nė karto nebuvo pelnęs mažiau nei 10 taškų, o tokią penkių rungtynių seriją žalgirietis praėjusiame sezone fiksavo vos kartą.

Visgi puolėjui – asmeninė statistika nė motais.

„Man statistika nelabai rūpi. Aš tiesiog bandau padėti komandai, bandau žaisti kaip įmanoma geriau. Tai yra tik skaičiai“, – trumpai atsakė R.Šmitas.

Šiemet Eurolygoje latvis aikštelėje praleidžia vidutiniškai 25 minutes, kurias išnaudoja puikiai. Prie didesnio vaidmens Kaune įpratęs puolėjas Lietuvos čempionų gretose jaučiasi labai gerai.

„Kaune jaučiuosi puikiai. „Žalgiris“ – tai viena geriausių organizacijų Eurolygoje. Taip pat mano šeimai čia yra viskas puiku, tad komandoje jaučiuosi labai laimingas“, – pasakojo R.Šmitas.

Prieš šio sezono startą R.Šmitas puikiai žaidė pasaulio čempionate, kur rinko vidutiniškai rinko po 13 taškų (72,5 proc. dvit., 37,5 proc. trit., 66,7 proc. baud.), atkovodavo po 4,4 atšokusio kamuolio, per mačą vidutiniškai sukaupdavo po 14 naudingumo balų ir su Latvijos rinktine nužygiavo iki istorinės penktosios vietos pasaulio čempionate.

„Aš manau, kad žaidimas pasaulio čempionate buvo geras pasiruošimas sezonui. Po pasaulio čempionato buvau truputį pavargęs, nes ten sužaidėme daug rungtynių per trumpą laiką, bet manau, kad žaidimas pasaulio čempionate padėjo tokiam mano sezono startui „Žalgiryje“, – pasakojo R.Šmitas.

Jau ketvirtadienį (lapkričio 2 d.) „Žalgiris“ namuose susitiks su Eurolygoje vis dar pergalės skoniio nepajutusia Vilerbano ASVEL ekipa. Ko žalgiriečiams reikės, kad pasiektų pergalę prieš vyriausiąjį trenerį pakeitusią ASVEL komandą?

„Manau, kad turime būti fiziškesni, būti kartu kaip komanda ir žaisti komandinį žaidimą. Aš manau, kad mes įrodėme, jog kai žaidžiame fizišką krepšinį ir žaidžiame kartu, galime nugalėti solidžias komandas“, – pokalbį baigė R.Šmitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?