EUROLYGA 2023

Dėl nepakeliamų sąlygų trys Izraelio klubai pasitraukė iš FIBA Europos taurės

Nesibaigiant karui Izraelyje, kurį sukėlė „Hamas“ grupuotės teroristai, Izraelio krepšinio komandos pranešė, kad pasitraukia iš FIBA Europos taurės varžybų. Klubai pranešimuose rašo, kad taip nusprendė pasielgti dėl neįgyvendinamų reikalavimų.

Krepšio tinklelis <br> IMAGO/Scanpix nuotr.
Krepšio tinklelis <br> IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2023, 11:55 AM

Visi trys Izraelio klubai Galil Eliono „Hapoel“, Ness Zionos „Ironi“ ir Herclijos „Bnei“ pasidalino bendru laišku, kuriame skundėsi dėl nepakeliamų sąlygų.

Izraelio komandos rašo, kad FIBA taip ir nepadarė jokių nuolaidų komandoms, kurios susidūrė su žiauriu karu Izraelyje, nors Eurolygoje ir FIBA Čempionų lygoje žaidžiančioms komandoms buvo pritaikytos išimtys.

Anot klubų, buvo susitarta visus namų mačus žaisti Kipre, tačiau FIBA iškėlė neįmanomus reikalavimus – komandoms būtų reikėję sužaisti tris grupių mačus lapkričio 6-17 dienomis ir kartu sužaisti ne daugiau nei vieną mačą per savaitę, kas nėra matematiškai įmanoma.

Negana to, klubams nebuvo leista apsigyventi Kipre. Iš komandų buvo reikalaujama atskristi į Kiprą likus daugiau nei parai iki vykstančių rungtynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.