EUROLYGA 2023

Prieš „Žalgirio“ dvikovą su ASVEL – K. Maksvyčio prašymas sirgaliams ir dėmesys poziciją pakeitusiam J. Lauvergne‘ui

Kauno „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis prieš šeštojo Eurolygos turo dvikovą su Vilerbano ASVEL išreiškė norą išvysti dar kartą užpildytą „Žalgirio“ areną bei atkreipė dėmesį į varžovų gretose rungtyniaujantį Joffrey Lauvergne‘ą, kuris Prancūzijoje žaidžia ne vidurio puolėjo pozicijoje, kaip buvo įprasta Kaune.

 K.Maksvytis<br>R.Vilkelio nuotr.
 K.Maksvytis<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2023, 4:59 PM, atnaujinta Oct 31, 2023, 5:01 PM

Kauno „Žalgiris“ (3/2) ketvirtadienį savų žiūrovų akivaizdoje sieks reabilituotis po tragiškų rungtynių Eurolygos penktajame ture.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai penktadienį vykusiose rungtynėse sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje 72:87 neatsilaikė prieš „Valencia Basket“ ekipą.

Skaudų pralaimėjimą reikia pamiršti kuo greičiau, kadangi ketvirtadienį žalgiriečiai priima lygos autsaiderius – Vilerbano ASVEL (0/5) krepšininkus. Prancūzijos klubas vienintelis Eurolygoje kol kas nėra iškovojęs nei vienos pergalės ir žengia paskutinėje pozicijoje.

Tiesa, praėjusiame ture ASVEL komandai vadovavo jau naujasis strategas – T.J. Parkerį pakeitęs italas Gianmarco Pozzecco.

Prieš artėjančias rungtynes žalgiriečių vyriausiasis treneris K.Maksvytis išreiškė norą dar kartą išvysti pilną „Žalgirio“ areną ir atsitiesti po skaudžios nesėkmės praėjusiame Eurolygos ture.

„Norime revanšuotis savo arenoje prieš savo fanus. Tikiuosi bus užpildyta visa arena, kiek žinau dar liko bilietų. Tikiuosi sureaguosime ir pasieksime revanšą savų sirgalių akivaizdoje. Atvažiuoja ASVEL, kuris turėjo pasikeitimų trenerių štabe. Po tokių pasikeitimų dažniausiai komandos kažkiek laiko rungtyniauja su didesniu emociniu faktoriumi. Komanda irgi pasikeitė, dar irgi ieško savo kelio, tačiau turi nemažai talento, ūgio. Pirmiausiai žiūrėsime kaip išspausti maksimumą iš savęs ir iškovoti pergalę namuose“, – prieš rungtynes kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

– Kas labiausiai pasikeitė ASVEL žaidime atvykus G.Pozzecco?

– Tikriausiai emocinis faktorius. Iš savo patirties žinau, kad per savaitę nėra lengva kažką pakeisti. Dabar daugiau rungtyniauja Youssoupha Fallas. Iš antro, trečio aukštaūgio jis tapo pagrindiniu. Reikėtų tikėtis kažko panašaus. Kitos rotacijos išliko tokios pačios. Mums labai gerai pažįstamas Joffrey Lauvergne‘as didžiąją dalį laiko rungtyniauja ketvirtoje pozicijoje. Įdomus ir toks taktinis ėjimas. Jie turi nemažai veteranų, fiziškumo. Paris Lee yra vienas iš komandos variklių ir reikės jam skirti nemažą dėmesį.

– Kuo išsiskiria G.Pozzecco kaip treneris taktine prasme?

– Jo žaidime daug laisvės, improvizacijos, tritaškių. Daugiau orientuojasi į puolimą.

– Kiek sunkiau ruoštis prieš komandą, kuri neseniai pakeitė trenerį?

– Be abejo sunkiau. Skautai atlieka savo darbą. Ne pirmą kartą sezone tenka žaisti prieš komandą, kuri ką tik pakeitė trenerį. Išlieka klausimas – ruoštis senoms schemoms ar geriau ruoštis to trenerio braižui. Turime klaustukų, tačiau ruošiamės ir bandome nuspėti ėjimus.

– Ar nestebina ASVEL prastas startas?

– Tikėjomės kažkiek geresnio starto iš jų, ypatingai Prancūzijos čempionate. Bet reikia būti komandos viduje, kad pasakytum daugiau. Tačiau jei daro pakeitimus, tikriausiai jie nėra patenkinti rezultatais.

– Kuo išskirtinis Nando De Colo?

– Jis gerai skaito žaidimą, yra patyręs, pelno taškus, geras žaidėjas du prieš du. Matosi, kad daug kas pastatyta ant jo, P.Lee ir J.Lauvergne‘o pečių. Elitinis Eurolygos žaidėjas. Veteranas, tačiau vis tiek rodo savo lygį.

– Kuriuos aspektus labiausiai reikia gerinti prieš šią savaitę?

– Labiausiai neramina dalykai kurių nepavyksta pagerinti – kovos dėl atšokusių kamuolių, mes nesame tokie aktyvūs. Labai įdomus pasikeitimas. Atrodo pokyčių buvo nedaug, bet toks ryškus pasikeitimas. Bangavimai, kuriuos geriausiai galime sureguliuoti savo gynyba. Yra dalykus kuriuos galime gerinti ir ties jais dirbame.

– Prancūzų komandos pasižymi greitu ir fizišku žaidimu. ASVEL tokį patį žaidimą demonstruoja ar kiek brandesnį?

– Tikėtina, jog prisijungus G.Pozzecco žaidimas dar greitės. Nors ir veteranų komanda, tačiau jie bėga nemažai.

– J.Lauvergne‘as pakeitė žaidimo stilių ar tiesiog treneriai jį išbando ketvirtoje pozicijoje?

– Jam neblogai sekasi, ypatingai puolime. Jis pelno nemažai taškų, gerai pataiko tritaškius. Kai turi persvarą, žaidžia nugara po krepšiu. Matosi, kad jam buvo duotas šis vaidmuo ir jis neblogai jį vaidina.

Kauniečiai į dvikovą su ASVEL stos lapkričio 2 d. 20 val., o rungtynių eigą gyvai galėsite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?