EUROLYGA 2023

Lyderius pagyręs K. Kemzūra pažvelgė į artėjantį mačą prieš „Žalgirį“: „To gali neužtekti“

Po mačo Kęstutis Kemzūra džiaugėsi komandos gynyba, charakteriu ir kova dėl atšokusių kamuolių. Strategas taip pat džiaugėsi Rasheedo Sulaimono ir kitų komandos žaidėjų pasirodymais, o kartu pridėjo, kad prieš artėjantį mačą prieš „Žalgirį“ reikės daugiau nei maksimalaus susikaupimo, norint iškovoti pergalę.

 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kristupas Žemaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kristupas Žemaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra ir Regimantas Miniotas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra ir Regimantas Miniotas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Broliai Lavrinovičiai<br>V.Skaraičio nuotr.
 Broliai Lavrinovičiai<br>V.Skaraičio nuotr.
 Anne Panther<br>V.Skaraičio nuotr.
 Anne Panther<br>V.Skaraičio nuotr.
 Rasheedas Sulaimonas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Rasheedas Sulaimonas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2023-11-08 21:59, atnaujinta 2023-11-08 22:00

Vilniaus „Wolves“ (3/2) Europos taurėje iškovojo trečiąją pergalę paeiliui, kuomet trečiadienio vakarą 85:71 įveikė Slobožanskės „Prometey“ (2/4) krepšininkus.

„Wolves“ krepšininkai ypač galingai pradėjo trečiąjį kėlinį, kuomet vienu metu spurtavo net 17:4 ir susikrovė dviženklį pranašumą 57:45, kurio galop neiššvaistė iki pat dvikovos pabaigos.

Po rungtynių Kęstutis Kemzūra gyrė savo auklėtinius dėl kovos po krepšiais, puikios gynybos ir energijos bei noro.

„Manau, kad sužaidėme geras rungtynes. Ypač antrąją jų dalį. Esu labai laimingas dėl savo žaidėjų, jie padarė labai gerą darbą gynyboje. Neisiu į detales, kadangi patys matėte rungtynes. Pagrindinis dalykas – kova dėl atšokusių kamuolių.

Prieš rungtynes žinojome, kad mūsų varžovai – geriausiai Europos taurėje kovoja dėl atšokusių kamuolių. Pažiūrėkite į skaičius – jie atkovojo 11 atkovotų kamuolių puolime, o mes – 17. Pirmoje pusėje „Prometey“ sugriebė 7 kamuolius puolime, o antroje pusėje jie atkovojo vos 4. Mes padarėme vos 7 klaidas, kas mums padėjo suvaldyti jų greitą puolimą, o kartu dėl to mes privertėme juos žaisti 5 prieš 5.

Pabaigai – energija, noras ir širdis, kurią parodė mūsų žaidėjai. Mes daug kartų pamušėme kamuolį iš varžovų perdavimų linijų. Mūsų krepšininkai žaidė atsidavę ir buvo kartu. Aš esu laimingas dėl rezultato. Galbūt pagal rezultatą rungtynės galėjo pasirodyti lengvos, tačiau taip nebuvo, o vyrukai padarė puikų darbą“, – spaudos konferencijoje sakė K.Kemzūra.

„Wolves“ komandos lyderis Rasheedas Sulaimonas šiame mače per 29 minutes pelnė 30 taškų (4/10 dvit., 6/9 trit., 4/4 baud.), atliko 7 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir sukaupė net 36 naudingumo balus. Tai buvo rezultatyviausias ir naudingiausias „Wolves“ gynėjo pasirodymas per jo karjerą Europos taurėje.

„Mes labai laukėme, kentėjome, nes norėjome pasirašyti Rasheedą, žinodami jo galimybes žaisti abejose aikštelės pusėse. Labai džiaugiuosi, kad jis tobulėja ir progresuoja. Mes žinojome, kad jis gali tiek pulti, tiek gintis.

Manau, kad kiekvienoje komandoje lyderystė – ypač svarbi. Reikia turėti tokį žaidėją, kuris nekalba, o rodo pavyzdžiu. Aišku, tiek mes, tiek jis, tiek komanda dar to mokomės. Džiugu, kai jam pasiseka“, – savo lyderį gyrė K.Kemzūra.

Jau sekmadienį „Wolves“ Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pirmenybėse susitiks su Kauno „Žalgiriu“, o K.Kemzūra sakė, kad jo auklėtiniams reikės daugiau nei maksimalaus susikaupimo.

„Kad ir kur mes bežaistume – mums reikia maksimalaus susikaupimo. Tu kitaip negali. Tik žaisdamas prieš „Žalgirį“ tu žinai, kad tau prie maksimalaus susikaupimo reikės pridėti dar daugiau. Ir to gali neužtekti“, – dėstė K.Kemzūra

– Rasheedas Sulaimonas šiandien sužaidė fantastines rungtynės abejose aikštelės pusėse. Kiek esate patenkintas jo žaidimu?

– Mes labai laukėme, kentėjome, nes norėjome pasirašyti Rasheedą, žinodami jo galimybes žaisti abejose aikštelės pusėse. Labai džiaugiuosi, kad jis tobulėja ir progresuoja. Mes žinojome, kad jis gali tiek pulti, tiek gintis.

Bet be Rasheedo (Sulaimono) norėčiau paminėti ir kitus – (Kristupą) Žemaitį, (Arną) Beručką.

Dar vienas žmogus, kuris sužibėjo – (Christianas) Mekowulu. Jo buvo visur. Jis nebuvo tik vienas, aikštelėje buvo keli Mekowulu. Jis labai visur prisiliesdavo, atakuodavo kamuolį ir gynyboje labai mobiliai dirbo. Visa gynyba. Čia yra geras komandos bruožas. Džiaugiuosi, kad ateiname prie to, kada kiekvienas per kelias minutes vis kažką prideda.

Bus visokių rungtynių, visokių dienų, kada vieni žaidėjai įmes mažiau, o kiti – daugiau. Kol mes išmetame ir pataikome, man ne tiek svarbu, kiek kas pelno taškų, mes ieškome, kur išnaudoti svarbiausius žaidėjus. Gynyboje – kiekvienas turi duoti kažką. Gerą pražangą, sustabdyti varžovų puolimą, pasiaukoti. Manau, kad šiandien tą ir padarėme.

– Rasheedas Sulaimonas žurnalistams sakė, kad jis vis dar mokosi lyderystės paslapčių. Kiek jo lyderystė yra svarbi komandai?

– Manau, kad kiekvienoje komandoje lyderystė – ypač svarbi. Reikia turėti tokį žaidėją, kuris nekalba, o rodo pavyzdžiu. Aišku, tiek mes, tiek jis, tiek komanda dar to mokomės.

Čia it kalbos užsienio kalbos mokymasis. Jūs gi jos neišmokstate per savaitę, per mėnesį. Kažkiek mokotės po truputį ir po kažkiek metų jau mokate tą kalbą.

Pas mus yra panašiai. Tu dirbi diena iš dienos. Kažkada daugiau, kažkada mažiau pasiseka, bet tu turi viską suvaldyti. Čia nėra taip paprasta. Ypač tada, kai tau nesiseka, ir reikia išlikti pozityviam, ieškoti teigiamų dalykų, ką galima padaryti geriau, nes kartais emocijos gali paimt viršų. Bet šiandien mes su tuo susitvarkėme.

Labai džiaugiuosi ir dėl pačio Rasheedo. Manau, kad jis mokosi, dirba ties tuo (lyderyste). Džiugu, kai jam pasiseka.

– Christianas Mekowulu sužaidė įspūdingas rungtynes (15 tšk., 7 atk. kam., 23 naud. bal.). Kiek jis kasdien tobulėja? Kur jis daro dalykus gerai, o kur jam labiausiai reikėtų tobulėti?

– Jam reikia išlaikyti pastovumą. Ką jis šiandien parodė, tą aš jam pasakiau – viskas, tu parodei, kiek tu gali. Mes iš tavęs nesitikime daugiau, bet nesitikime ir mažiau (juokiasi – red.). pastovumo išlaikymas – darbas diena iš dienos. Kas trukdo su tokia energija žaisti kiekvienas rungtynes? Pataikyti – būna dienų. Bet su ta energija, su tokiu užsidegimu, tai irgi labai svarbi kokybė – sugebėti žaisti kiekvienas rungtynes taip.

– Po šios pergalės – „Wolves“ turi šešių pergalių seriją. Ar jūsų akimis per pastarąsias porą savaičių komanda deda kokybinius žingsnius į priekį?

– Galiu pasakyti, kad taip, bet čia gali prisikalbėti. Sekmadienį mūsų varžovas – „Žalgiris“. Po to galėsime sakyti, kad mūsų žingsnis – nulipimas laiptais arba nusileidimas liftu.

Aš stengiuosi žiūrėti nuo rungtynių iki rungtynių. Mano užduotis, kad komanda būtų pasiruošusi maksimaliai, jog būtumėme parinkę geriausią žaidimo planą, kad kautumėmės ir stengtumėmės išnaudoti savo šansus. Čia yra augimas.

Pergalės, be abejo, yra labai svarbu. Jos prideda pasitikėjimo. Tu žaidi ir kovoji dėl to, kad laimėtum, bet sportas, ypač krepšinis, yra tokia sporto šaka, kur kažkas turi pralaimėti. Tu gali žaisti gerai, bet varžovas žais geriau. Yra toks variantas. Futbole gali būti 0:0 ir gali sakyti, kad buvo labai geros rungtynės. Krepšinyje to nėra.

Mes siekiame, kad visada laimėtume, nes mums patinka tas jausmas, mes tam sunkiai dirbame, bet mes suprantame, jog ne visada galime pasiekti pergalę. Mes turime po rungtynių žinoti, kad padarėme viską arba beveik viską, ką galėjome, o jeigu ne – mes analizuojame, ką turime padaryti geriau.

– Kiek legionieriams reikės perduoti, kad rungtynės su „Žalgiriu“ – ypač svarbios Lietuvos mastu ir jūsų auklėtiniams reikės susikaupti maksimaliai?

Mes dar kol kas esame tokia komanda, kur mums reikia maksimalaus susikaupimo prieš Utenos „Juventus“ ekipa. Mes ateiname žaisti su „Prometey“ – mums reikia maksimalaus susikaupimo. Kad ir kur mes bežaistume – mums reikia maksimalaus susikaupimo. Tu kitaip negali. Tik žaisdamas prieš „Žalgirį“ tu žinai, kad tau prie maksimalaus susikaupimo reikės pridėti dar daugiau. Ir to gali neužtekti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.