EUROLYGA 2023

Kasdien lyderystės pamokas kremtantis R. Sulaimonas pažvelgė į Eurolygos komandų duris: „Priimu tai it alkį ir motyvaciją“ Laukia gyvenimo rungtynių prieš „Žalgirį“

Rasheedas Sulaimonas Europos taurėje Vilniaus „Wolves“ (3/2) nukalė dar vieną pergalę, o po rungtynių kalbėjo, kad jis vis dar mokosi lyderystės paslapčių, kad jis tikisi kada nors tapti Eurolygos žaidėju, o kartu pridėjo, jog ypač laukia mūšio prieš „Žalgirį“.

 Rasheedas Sulaimonas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Rasheedas Sulaimonas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Rasheedas Sulaimonas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Rasheedas Sulaimonas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Rasheedas Sulaimonas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Rasheedas Sulaimonas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Rasheedas Sulaimonas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Rasheedas Sulaimonas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 8, 2023, 10:31 PM, atnaujinta Nov 8, 2023, 10:34 PM

Vilniaus „Wolves“ 85:71 įveikė Slobožanskės „Prometey“ (2/4) ir Europos taurėje iškovojo trečiąją pergalę paeiliui.

Trečiajame ketvirtyje „Wolves“ surengė atkarpą 17:4 ir galop nurūko į priekį dviženkliu skirtumu 57:45 ir daugiau nebesižvalgė atgal.

Anot gynėjo, minėtoje atkarpoje svarbiausia buvo gynyba.

„Ypatingos rungtynės. Manau, kad visi diena po dienos, rungtynės po rungtynių, jog mes po truputį vis geriau jaučiame vienas kitą. Šiandien parodėme savo charakterį, kadangi žaidėme prieš ypač gerą komandą.

Manau, kad puikiai veikė mūsų gynyba. Vienas iš gerų mūsų dalykų – kai mes gerai ginamės ir gerai kovojame dėl kamuolių, mes puikiai jaučiamės atviroje aikštelėje. Tai atvėrė mums daug kelių – laisvi tolimi metimai greitose atakose, lengvi taškai arčiau krepšio. Kai pradedi spausti varžovų komandą, apsigini, pelnai taškus, tai nuvargina varžovų komandą“, – pergalingos atkarpos priežastis aiškino R.Sulaimonas.

Šioje dvikovoje gynėjas surengė fenomenalų pasirodymą. Krepšininkas jau pirmoje mačo pusėje įmetė 17 taškų, o per antrąją pridėjo dar 13 ir iš viso pelnė net 30 taškų (4/10 dvit., 6/9 trit., 4/4 baud.).

Šalia to – R.Sulaimonas atliko 7 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas ir sukaupė net 36 naudingumo balus.

Šis gynėjo pasirodymas – geriausias Europos taurėje tiek taškų, tiek tikslių tritaškių, tiek perimtų kamuolių, tiek naudingumo balų atžvilgiu.

Visgi krepšininkas po tokio šou išliko kuklus ir dėkojo komandai už pasitikėjimą.

„Aš tiesiog džiaugiuosi, kad iškovojome pergalę. Esu laimingas, kad galėjau padėti savo komandai iškovoti pergalę, – pasakojo gynėjas. – Mūsų trenerių štabas ir mano komandos draugai ypač pasitiki manimi. Jie žino, kad aš galiu padaryti daug. Vienose rungtynėse manęs prašo daugiau ieškoti perdavimų, kitose labiau gintis, dar kitose – būti komandos lyderiu.

Šiandienos mače reikėjo, kad mesčiau taškus. Man šiandien sakė, kad kaskart, kuomet prisiliečiu prie kamuolio, turiu mesti į krepšį. Turėdamas tokį pasitikėjimą – žaidžiau ypač laisvai. Tai yra dalykas, kurį myliu apie šitą komandą – puikus pasitikėjimas vienas kitu, tikėjimas treneriu ir žaidimas 100 procentų kiekvieną mačą.“

– Koks yra jūsų perimtų kamuolių rekordas?

– Kiek šiandien perėmiau kamuolių? Tris? Beveik keturis? Apsistokime ties keturiais (juokiasi – red.). Mano tėtis po kiekvienų rungtynių, nesvarbu, ar jas sužaidžiu gerai, kalba apie perimtus kamuolius. Jis sako, kad su mano ilgomis galūnėmis, atletiškumu, turėčiau perimti bent po 2 ar 3 kamuolius. Žinau, kad kai kalbėsime po rungtynių, mūsų pokalbis bus ypač šiltas.

– Kalbant apie jūsų lyderystė – kaip ji persiduoda komandai?

– Pradžiai aš net nesupratau, kiek tai svarbu buvo komandai. Aš tiesiog ėjau žaisti, kadangi esu tas, kuris visąlaik varžosi. Treneriai ir komandos draugai nori, kad aš būčiau lyderis. Tai yra dalykas, kurį turiu išmokti ir į kurį turiu įaugti. Sezono eigoje aš vis dar to mokausi. Kasdien turiu būti profesionalu ir negaliu pasiimti laisvadienių. Žinau, kad kiekvieną treniruotę, kiekvienose rungtynėse turiu pasirodyti. Priklauso nuo to, kokį intensyvumą pademonstruoju, komanda seka paskui mane.

– Ar tikitės tapti Eurolygos lygio žaidėju?

– Kas to nesitiki? Aš mėgstu varžytis ir noriu žaisti aukščiausiame lygyje. Ar tai būtų NBA, ar Eurolyga, ar Europos taurė, kurioje žaidžiu šiemet.

Aš noriu parodyti savo talentą. Jaučiu, kad galiu žaisti aukščiausiame lygyje. Dėl vienokų ar kitokių priežasčių aš aukščiausiame lygyje nežaidžiu. Aš jaučiuosi neįvertintas ir priimu tai it alkį ir motyvaciją.

Į kiekvienas rungtynes einu susikaupęs ir žaidžiu sunkiai dėl savo komandos. Tikiuosi, kad ateityje ir toliau laimėsime, o kartu aš toliau rodysiu savo talentą ir kartu tai, ką kitos komandos praranda.

– Iškovojote šešias pergales paeiliui, o kitas jūsų varžovas – „Žalgiris“. Kiek bus įdomu pasitikrinti jėgas prieš „Žalgirį“?

– Labai įdomu. Dėl to mes ir žaidžiame krepšinį – dėl tokių svarbių rungtynių. Jie kol kas yra pirmoje vietoje LKL, yra Eurolygos komanda. Mes žinome jų praeitį, tad apie „Žalgirį“ daug šnekėti nereikia. Bus įspūdingos rungtynės.

Džiaugiuosi, kad kausimės namuose. Šiandien buvo puiki atmosfera arenoje ir žinau, kad sekmadienį bus tas pats. Mes gyvename dėl tokių rungtynių. Žinau, kad tai bus sunkios rungtynės, tačiau, manau, kad mes taip pat patobulėjome nemažai, o tai pamatysime, kuomet žaisime prieš „Žalgirį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.