EUROLYGA 2023

Dvigubą Eurolygos savaitę pasitinkantis A. Butkevičius: „Analizuojame klaidas ir norime jas ištaisyti“

Kauno „Žalgiris“ antradienį išvyksta į Atėnus, kur trečiadienį žais Eurolygos 8-ojo turo rungtynes su vietos „Panathinaikos“ klubu.

 Arnas Butkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Arnas Butkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

zalgiris.lt

2023-11-14 10:57

Prieš laukiantį išbandymą Graikijoje su „Žalgiris TV“ mintimis apie komandos žaidimą ir būsimą susitikimą su Ergino Atamano auklėtiniais dalijosi puolėjas Arnas Butkevičius.

„Be abejo, analizuojame klaidas ir norime jas ištaisyti, – apie praėjusią savaitę Eurolygos rungtynėse Stambule ir „Betsafe-LKL“ susitikime Vilniuje patirtus pralaimėjimus kalbėjo A.Butkevičius. – Tai yra pirmas dalykas. Ypač tos klaidos, kurios kartojasi eilę rungtynių. Tą norime išgyvendinti kuo greičiau. Dedami dideli šauktukai ties tomis vietomis. Norime tai perkelti į artimiausias rungtynes. Visa video peržiūra buvo apie tai, kad kitame susitikime turime būti geresni. Negalime kartoti tų klaidų.“

Kauniečiai pirmadienį „Žalgirio“ arenos treniruočių salėje surengė lengvą treniruotę po sekmadienio „Betsafe-LKL“ rungtynių Vilniuje. Daugiausiai laiko treniruotėje buvo skiriama komandos klaidų analizei bei varžovo, „Panathinaikos“, stiprybėms.

A.Butkevičius išskyrė, kad šiuo metu žalgiriečiai kokybės į savo žaidimą turi įnešti abejose aikštės pusėse.

„Problemų turime abejose aikštės pusėse. Jeigu gynyboje yra nemažai nesusikalbėjimo, šlubuoja ir vienas prieš vieną gynyba, vėluoja pagalbos. Tai yra didžiosios problemos. Puolime yra stagnacijos, norėtųsi didesnio kamuolio judėjimo. Tada taptume pavojingesni kaip komanda, nes dabar, atrodo, kad esame priklausomi nuo vienas prieš vieną žaidimo. Jeigu metimai neįkrenta, stojame. Aišku, norėtųsi būti ir kažkiek greitesniems nei esame dabar“, – aiškino žaidėjas.

Atėnuose „Žalgirio“ laukia akistata su tiek pat pergalių ir pralaimėjimų (3/4) turnyro lentelėje turinčiu varžovu, kurio gretose žaidžia ir buvęs žalgirietis Marius Grigonis.

A.Butkevičius tikino, kad norint įveikti didžiulį žvaigždyną vasarą surinkusį klubą, bus būtina remtis komandiniais veiksmais.

„Svarbiausia – komandiniai veiksmai. Aišku, kamuolio judėjimas pagelbėtų susikuriant gerus metimus, iš to galėtume susikurti ir antruosius šansus. Kitas dalykas, nuo geros gynybos prasidėtų ir greitas puolimas. Kas vėlgi palengvina taškų rinkimą. Visi šie komponentai atneštų teigiamą impulsą ir geresnės energijos. Gynyboje turime būti labiau disciplinuoti, komunikuoti vienas su kitu aikštelėje ir vengti nesusikalbėjimų. Aukšto lygio komandos baudžia už tokias klaideles“, – tikino A.Butkevičius.

Kauno „Žalgirio“ ir Atėnų „Panathinaikos“ rungtynės trečiadienį prasidės 21.15 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.