EUROLYGA 2023

Prieš sirgalius nusilenkęs J. DeLaurier išskyrė aspektą, kuris yra svarbiausias „Ryte“

Javinas DeLaurier svariai prisidėjo prie pirmosios Vilniaus „Ryto“ (1/2) pergalės FIBA Čempionų lygoje, o po mačo vidurio puolėjas teigė, kad per jo patirtį Europoje – „Ryto“ sirgaliai yra geriausi Europoje, o kartu kalbėjo apie apsipratimą Giedriaus Žibėno sistemoje ir Margirio Normanto lyderystę.

Javinas DeLaurier<br>FIBA/Roko Luko
Javinas DeLaurier<br>FIBA/Roko Luko
Javinas DeLaurier<br>FIBA/Roko Luko
Javinas DeLaurier<br>FIBA/Roko Luko
Vilniaus „Ryto“ sirgaliai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus „Ryto“ sirgaliai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Margiris Normantas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Margiris Normantas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus „Rytas“<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus „Rytas“<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lukas Uleckas ir Javinas DeLaurier<br>FIBA/Roko Luko
Lukas Uleckas ir Javinas DeLaurier<br>FIBA/Roko Luko
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2023-11-15 10:24

Vilniaus „Rytas“ antradienio vakarą 99:63 be didesnių problemų susitvarkė su Opavos „Opava“ (0/3) ir šventė pirmąją pergalę Europoje.

Į pirmąją Lietuvos vicečempionų pergalę didelį indėlį įnešė „Ryto“ vidurio puolėjas Javinas DeLaurier.

Centras per 17 minučių aikštelėje pelnė 14 taškų (7/9 dvit., 0/2 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir sukaupė 18 naudingumo balų.

„Smagu iškovoti pirmąją pergalę FIBA Čempionų lygoje. Mums jos reikėjo. Mačą pradėjome lėtokai, bet vyrukai puikiai padirbėjo pakeldami savo energijos lygį antroje susitikimo dalyje. Padarėme tai, ką turėjome padaryti. Tikiuosi, kad galėsime po šių rungtynių tobulėti ir eiti į priekį“, – po mačo žurnalistams kalbėjo J.DeLaurier.

„Avia Solutions Group“ (ASG) arenoje „Ryto“ sirgaliai galėjo ne kartą pakilti nuo savo kėdžių, kadangi mače prieš „Opavos“ klubą Vilniaus ekipos žaidėjai tiesiog buvo it ant sparnų, sukūrė ne vieną gražų epizodą virš lanko ir leido publikai pajusti vis didesnę ir geresnę energiją.

Duoklę sirgaliams atidavė ir J.Delaurier.

„Mano akimis – „Rytas“ turi geriausius sirgalius Europoje, jeigu reikėtų kalbėti apie mano patirtį. Arenoje – lengva užsikurti ir gauti papildomo adrenalino... tuomet vyrukai pradeda kurti gražius epizodus, užbėga į greitą puolimą, susikuria gražius dėjimus. Tai padaro rungtynes kur kas smagesnes ir duoda mums daugiau energijos“, – gyrė ASG susirinkusius sirgalius „Ryto“ legionierius.

„Ryto“ gretose į aikštelę pagaliau grįžo ir Martynas Echodas, kuris po truputį pagauna vis geresnį ritmą.

Mače prieš „Opavos“ klubą M.Echodas pelnė 15 taškų (7/9 dvit., 1/6 baud.), sugriebė 7 atkovotus kamuolius ir sukaupė 19 naudingumo balų.

Dėl savo progos pasistumdyti su tokio lygio žaidėju treniruotėse ypač džiaugiasi J.DeLaurier.

„Tai yra puiku. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl čia atvykau. Vienas žmogus padeda tapti geresniu kitam. Mes kasdien kovojame ir kasdien bandome tapti vis geresniais, nes varžovai mums nieko lengvo neduos, tad mes treniruotėse apsunkiname vienas kito gyvenimą, o rungtynėse – esame vienoje komandoje“, – pasakojo amerikietis.

J.DeLaurier Vilniuje jau yra daugmaž 3 mėnesius, tačiau vidurio puolėjas tikino, kad jam priprasti prie Giedriaus Žibėno strategijų ir bendrai prie „Ryto“ organizacijos pernelyg daug laiko nereikėjo. Puolėjas kartu išskyrė, kas yra svarbiausia, žaidžiant „Ryte“.

‚Man – buvo gan lengva, kadangi Vilniuje yra vertinamos pergalės. Koledže žaidžiau laiminčioje komandoje ir turėjau išmokti tam tikrose vietose aukotis. Tai yra dalykas, kuris yra ypač svarbus Vilniuje. Pirma – komanda, pirma – „Rytas“. Svarbiausiai, kad mes laimėjome ir mes turime nesavanaudę komandą“, – patirtimi Vilniuje dalijosi J.DeLaurier.

„Ryto“ gretose antrus metus paeiliui kapitonu buvo išrinktas Margiris Normantas.

Kaip J.DeLaurier vertina M.Normanto darbą, kuomet jis yra komandos kapitonas ir bene svarbiausias balsas rūbinėje?

„Jis – geras kapitonas. Margo yra energingas ir vokalus. Jo didžiąją dalį nebuvo su mumis, kadangi jis buvo rinktinėje. Mes visi dar bandome susižaisti, susiklijuoti. Po traumų grįžo Gytis Radzevičius, Martynas Echodas, tad dar neturėjome daug laiko kartu. Margo atlieka puikų darbą ir padeda visiems jaustis patogiai, padeda visiems pritapti prie sistemos ir kartu yra puikus lyderis“, – pokalbį baigė J.DeLaurier.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.