EUROLYGA 2023

G. Watsono atvykimą praėjusiame sezone prisiminęs V. Šeškus: „Norėčiau, kad Kalėdų senelis į komandą ateitų jau rytoj“

Šeštadienį Jonavoje „CBet“ krepšininkai stos į kovą prieš Lietuvos vice-čempionus Vilniaus „Ryto“ krepšininkus. Prieš laukiančias šeštadienio rungtynes pakalbinome komandos vyriausiąjį trenerį Virginijų Šeškų, kuris dalinosi mintimis apie tarptautinio krepšinio privalumus, išaugusį krūvį treneriams bei „Ryto“ stabilumo receptą.

V. Šeškus<br>Betsafe-LKL nuotr.
V. Šeškus<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

bcjonava.lt

Nov 17, 2023, 6:25 PM

– Treneri, šio sezono startas Jonavoje atrodo pats sunkiausias per jūsų periodą būnant „CBet“ strategu. Ar neblogi komandos rezultatai galėtų diktuoti, kad situacija nėra tokia prasta?

– Sunki sezono pradžia, pagal pirminį planą norėjome išvykoje įveikti „Gargždus“. Europoje sekasi tikrai neblogai, bet vietiniame fronte kol kas sunku įkąsti lygos favoritams – „Žalgirio“, „Wolves“, „7Bet-Lietkabelio“ krepšininkams.

– Po ilgos pertraukos jūsų treniruojama komanda žaidžia ir europiniame turnyre. Kokie didžiausi privalumai ir sunkumai jus kamuoja?

– Rungtyniavimo Europoje vieni didžiausių pliusų yra tai, kad komanda keliauja kartu, leidžia dar daugiau laiko už aikštelės ribų. Suomijoje ar Vokietijoje žaidžiamas kitokio stiliaus krepšinis ir ta skirtingo krepšinio patirtis labai svarbi. Minusai – esant tokiai mažai rotacijai, žaidėjai neišvengia mikro-traumų, o mes, treneriai, neišvengiame žaidimo bangavimų.

– Prieš kelias savaites Pauliui Malašauskui prisijungus prie panevėžiečių komandos netekote daugiau nei kelis sezonus kartu dirbusio asistento. Kaip sekasi su Andriumi pasidalinti darbus?

– Krūvis tikrai išaugo, nes, kai žaidi Europoj, kiekvienoms rungtynėms turi vis mažiau laiko pasiruošti. Šnekėjau su Andriumi, tai jam krūvis tikrai labai išaugęs, praėjusią naktį po ilgos kelionės praktiškai nemiegojo, nes tvarkaraštis nelaukia ir reikia ruoštis „Rytui“.

– Su „Ryto“ treneriu G. Žibėnu esate bene ilgiausiai vienoje komandoje dirbantys LKL treneriai. Kuo jūsų kolega sostinės komandoje išsiskiria?

– Komandos rodo gerus rezultatus tai ir laikomės (juokiasi). Vilniečiai žino, ką daro. Treneris eilę metų dirba komandoje, jie turi neblogą tų pačių komandoje rungtyniaujančių lietuvių pagrindą ir išlaiko panašų žaidimo braižą. Tai yra elitinė Lietuvos komanda ir joje išsilaikyti tikrai nėra lengva.

– Pernai prieš pat Kalėdas komandą papildė Glynnas Watsonas, kuris kardinaliai pakeitė mūsų komandos veidą. Ar norėtumėte, kad šiemet Kalėdos komandoje ateitų anksčiau?

– Labai norėčiau, kad Kalėdų senelis į komandą ateitų jau rytoj.

– „Ryto“ komanda šiame sezone vėl lyderiauja puolime ir per rungtynes varžovams sumeta virš 90 taškų. Ar žaidimo tempo kontroliavimas bus vienas svarbiausių akcentų rytojaus rungtynėse?

– Manau, kad tai vienas pagrindinių uždavinių. Negalima jiems leisti įsibėgėti, nes, kai jie žaidžia savo žaidimą – jie yra sunkiai sustabdomi. Reikia, kad žaidėjai būtų atsigavę ir nusiteikę kovai. Eisime kovoti, nes negalime prisidaryti gėdos prieš savo sirgalius.

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai su „CBet“ susitiks šeštadienį 17 val. Jonavos sporto arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.