EUROLYGA 2023

NCAA moterų pirmenybėse – žibanti R. Augustinaitė ir įsivažiuojanti U. Sirtautaitė

Moterų NCAA krepšinio pirmenybėse žaidžia dvi lietuvės, kurios abi su aštuoniolikmečių rinktine tapo Europos čempionėmis, o devyniolikmečių merginų pasaulio čempionate užėmė 8-ąją vietą. JAV savo pasirodymus tęsia Rusnė Augustinaitė ir Ugnė Sirtautaitė.

 Rusnė Augustinaitė<br> Georgia Tech nuotr.
 Rusnė Augustinaitė<br> Georgia Tech nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2023, 7:48 AM, atnaujinta Nov 17, 2023, 7:53 AM

Rusnės Augustinaitės atstogaujamas „Georgia Tech“ universitetas sezono pradžioje vis dar nepatyrė pralaimėjimo skonio ir iškovojo visas tris pergales.

Paskutinioji pergalė Lietuvos laiku buvo iškovota penktadienio naktį, kuomet po dramatiškos kovos 78:75 R.Augustinaitė ir „Georgia Tech“ įveikė „Rice“ ekipos krepšininkes.

Lietuvė „Georgia Tech“ komandoje turi didelę rolę. Per trejas rungtynes gynėja aikštelėje praleidžia vidutiniškai po 30 minučių, per kurias vidutiniškai renka po 13,3 taško, o tritaškius realizuoja net 75,6 proc. tikslumu (pataikė 9 iš 13). R.Augustinaitė per mačą taip pat atkovoja po 3,6 atšokusio kamuolio.

Už R.Augustinaitę „Georgia Tech“ universitete rezultatyviau rungtyniauja tik Kayla Blackshear ir Tonnie Morgan, kurios per tris mačus vidutiniškai įmeta po 19,6 ir 17,3 taško.

Tuo tarpu Ugnės Sirtautaitės vaidmuo NCAA pirmenybėse, palyginus su R.Augustinaite, yra kur kas mažesnis. Puolėja aikštelėje praleidžia po 14,3 minutės, per kurias spėja surinkti 2,3 taško ir 2,7 atkovoto kamuolio statistiką.

Kaunietės atstovaujamas „Providence“ universitetas per trejas rungtynes iškovojo 2 pergales ir patyrė 1 pralaimėjimą.

U.Sirtautaitės univeristetas pralaimėjimą patyrė paskutiniajame žaistame mače, kuomet 56:61 nusileido prieš „Brown“ krepšininkes.

Minėtame mače U.Sirtautaitė aikštelėje praleido 11 minučių, per kurias pelnė 4 taškus ir sugriebė 3 atkovotus kamuolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.