EUROLYGA 2023

Komandos draugams už pergalę dėkojęs M. Normantas: „Tikiuosi dar dviejų pergalių šioje grupėje“

Margiris Normantas ypač svarbiose Vilniaus „Rytui“ (2/2) rungtynėse FIBA Čempionų lygoje prieš Patrų „Promitheas“ (2/2) sužaidė labai gerą mačą, o po rungtynių vilnietis dėkojo savo komandos draugams bei atskleidė tai, ko tikisi iš paskutinių dviejų B grupės rungtynių grupių etape.

 Margiris Normantas<br> FIBA nuotr.
 Margiris Normantas<br> FIBA nuotr.
 Margiris Normantas ir Gytis Radzevičius<br> FIBA nuotr.
 Margiris Normantas ir Gytis Radzevičius<br> FIBA nuotr.
 Margiris Normantas<br> FIBA nuotr.
 Margiris Normantas<br> FIBA nuotr.
Margiris Normantas<br>T.Bauro nuotr.
Margiris Normantas<br>T.Bauro nuotr.
R. J. Cole'as<br>T.Bauro nuotr.
R. J. Cole'as<br>T.Bauro nuotr.
Arnas Velička<br>T.Bauro nuotr.
Arnas Velička<br>T.Bauro nuotr.
 Gytis Masiulis<br> T.Bauro nuotr.
 Gytis Masiulis<br> T.Bauro nuotr.
Keithas Hornsby<br>T.Bauro nuotr.
Keithas Hornsby<br>T.Bauro nuotr.
R. J. Cole'as<br>T.Bauro nuotr.
R. J. Cole'as<br>T.Bauro nuotr.
Gytis Masiulis<br>T.Bauro nuotr.
Gytis Masiulis<br>T.Bauro nuotr.
Martynas Echodas<br>T.Bauro nuotr.
Martynas Echodas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

2023-11-30 08:00

Vilniaus „Ryto“ kapitonas šiame mače aikštelėje praleido 34 minutes, per kurias pelnė 16 taškų (5/5 dvit., 2/5 trit.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 19 naudingumo balų.

Visgi viskas ypač svarbiame mūšyje nebuvo it iš pypkės.

Vilniečiai per pirmąją mačo dalį susikrovė dviženklį pranašumą 51:38, tačiau ketvirtajame kėlinyje pralaimėjo atkarpą 7:18 ir lemiamu metu turėjo 4 taškų deficitą (69:73), kurį herojiškomis R. J. Cole’o pastangomis pavyko panaikinti ir galop 77:75 iš varžovų rankų pagriebti ypač reikalingą pergalę.

„Mes mačą pradėjome labai gerai gynyboje ir kontroliavome varžovus. Antroje mačo dalyje mes kiek sustojome tiek gynyboje, tiek puolime. Padarėme psichologinių klaidų, nusivylėme savo gynyba, prašokimais, jie atkovojo skaudžių kamuolių puolime, ypač (Chrisas) Coffey pakartojo nemažai metimų. Tai pristabdė mūsų puolimą, nes nesugebėjome apsiginti. Ačiū Dievui laimėjome, susikaupėme ir laimėjome. Būdami giliam... (juokiasi – red.) ištraukėme“, – po pergalingo mačo kalbėjo „Ryto“ kapitonas M.Normantas.

Antrajame kėlinyje ypač svarbų gynybinį momentą atliko Gytis Radzevičius, kuris iš kone beviltiškos padėties išlindo iš niekur nieko ir blokavo buvusį komandos draugą Jaime Echenique, tikėjusiu lengvais taškais.

Po galingo bloko G.Radzevičius nuskuodė į greitą puolimą, kur paleido taiklų tolimą metimą. Būtent tokie epizodai kilstelėjo „Rytą“ į viršų pirmoje mačo dalyje.

„Faina, kad Gytis irgi atsigauna. Jis dirba savo darbą – kovoja kamuolius, blokuoja metimus, gerai ginasi ir po to greitoje atakoje įmeta tritaškį. Labai smagu dėl jo ir dėl to, kad jis į viršų pakelia sirgalius“, – į aikštę grįžusiam komandos draugui laurus atidavė M.Normantas.

Po pergalingo mačo M.Normantas labiausiai džiaugėsi dėl komandos draugų ir atskleidė, ko tikisi iš likusių dviejų rungtynių FIBA Čempionų lygos B grupėje.

„Labiausiai džiugu dėl komandos, nes mes žaidžiame komandinį sportą, reikia žiūrėti komandinių veiksmų. Tikiuosi, kad nuo to atsispirsime ir eisime toliau. Tikiuosi dar dviejų pergalių šioje grupėje“, – dėstė „Ryto“ kapitonas.

Visgi pastaruoju metu M.Normantui kelias rožėmis klotas nebuvo.

Gynėjas spaudos konferencijoje atviravo, kad pastarasis laikotarpis jam, kaip kapitonui, nebuvo ypač lengvas.

„Noriu padėkoti komandos draugams. Aš turiu prastą periodą kaip kapitonas, o jie mane rungtynėse prieš „Promitheas“ pakėlė į viršų. Tikiuosi, kad po šios pergalės atsispirsime. Tas prastas periodas truputuką būna sezono pradžioje, kol apsišlifuojame, pajaučiame vienas kitą. Galbūt kaip kapitonas perdegu kai kuriose rungtynėse, galvojau, kad nuviliu komandos draugus, kuomet nepataikau, tuo pačiu ir pats išsimušdavau iš ritmo. Viskas susidėdavo į vieną“, – aiškino M.Normantas.

Vilniaus „Ryto“ laukia dar du mačai FIBA Čempionų lygoje, kur vilniečiai  B grupėje išsaugojo šansus kovoti dėl pirmosios vietos.

Artimiausias mačas (gruodžio 12 d.) vilniečių laukia Čekijoje, kur Giedriaus Žibėno auklėtiniai susidurs su Opavos „Opava“ (0/4), o po savaitės (gruodžio 17 d.) į Vilnių atvyks esami B grupės lyderiai Dižono JDA (4/0) krepšininkai.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.