EUROLYGA 2023

Olimpinis trijulių krepšinio čempionas nedalyvaus olimpinėse žaidynėse, jeigu jose bus rusai ir baltarusiai

Olimpinio 3 prieš 3 krepšinio čempionas latvis Nauris Miezis dalyvavo „Sporto studijos“ laidoje, kur pranešė, jis boikotuos Paryžiaus olimpines žaidynes, jeigu jose dalyvaus Rusijos ir Baltarusijos sportininkai.

 Nauris Miezis<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Nauris Miezis<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2023, 9:00 AM, atnaujinta Dec 12, 2023, 10:04 AM

Praėjusį penktadienį Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) paskelbė, kad 2024-ųjų olimpinėse su neutralia vėliava galės dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos atletai.

Visgi latvis ir Tokijo olimpinių žaidynių trijulių krepšinio čempionas N.Miezis teigė, kad jis nedalyvaus olimpinėse žaidynėse, jeigu jose dalyvaus rusai ir baltarusiai.

„Aš nepalaikau šio sprendimo šimtu procentų. Jeigu taip šimtu procentų nuspręsta ir galėsiu pats rinktis, aš tikrai būsiu tas sportininkas, kuris nedalyvaus olimpinėse žaidynėse, – Latvijos „Sporto studijos“ laidoje kalbėjo N.Miezis. – Aš nemėgstu, kai sportininkai įsitraukia į politines regalijas, tačiau šįkart mes to išvengti negalime... šįkart mes turime kažką pasakyti ir galbūt mes bent truputį padėsime. Manau, kad TOK sprendimas nėra teisingas. Tai yra mano nuomonė.“

Olimpinis komitetas identifikavo 8 Rusijos ir 3 Baltarusijos sportininkus, kurie jau kvalifikavosi į olimpines žaidynes kaip neutralūs sportininkai.

Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.

Atletai, kurie palaiko karą Ukrainoje arba tie, kurie turi sutartį su Rusijos arba Baltarusijos kariuomene, dalyvauti olimpinėse žaidynėse negalės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.