EUROLYGA 2023

Beprotybė Madride: net keturi pratęsimai, karjeros pasirodymas ir neįtikėtina „Real“ pergalė

Nors kalendoriniai 2024-ieji metai dar tik prasidėjo, bet galima drąsiai teigti, kad Eurolygoje buvo sužaistos įspūdingiausios šių metų rungtynės. Čempionų titulą ginanti Madrido „Real“ (17/2) namuose kovojo su Stambulo „Anadolu Efes“ (7/12) ekipa. Tai nebuvo tiesiog 19-ojo turo rungtynės. Tai buvo net keturių pratęsimų pareikalavusios rungtynės.

Dž.Musa.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dž.Musa.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Walteris Tavaresas<br>Scanpix Baltics nuotr.
Walteris Tavaresas<br>Scanpix Baltics nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 5, 2024, 9:49 PM, atnaujinta Jan 6, 2024, 12:58 AM

„Real“ laimėjo 60 minučių žaidimo laiko dramą 130:126 (18:25, 18:13, 25:26, 20:17, 10:10, 11:11, 9:9, 19:15). Tai buvo pirmas kartas Eurolygos istorijoje, kai šiame turnyre per vienerias rungtynes buvo sužaisti net keturi pratęsimai.

Pirmojo pratęsimo pabaigoje „Real“ turėjo geresnius šansus iškovoti pergalę. Likus žaisti 18 sek. F.Campazzo metė du baudų metimus, o aikštės šeimininkai pirmavo 90:89.

Vis dėlto argentinietis pataikė vos vieną metimą iš dviejų, o kitoje atakoje „Real“ pasirinko netikėtą sprendimą – likus žaisti 8 sek. specialiai pažeidė taisykles prieš Sh.Larkina.

„Anadolu Efes“ gynėjas išlygino rezultatą, o „Real“ priklausė paskutinės atakos galimybė.

Paskutinėje pirmojo pratęsimo atakoje aikštės šeimininkai sukūrė puikų derinį, bet laisvą tolimą metimą prametė M.Hezonja ir komandos keliavo į antrąjį pratęsimą.

Jame svečiai prapliupo tritaškiais – per pirmąsias tris pratęsimo minutes svečiai pataikė tris tolimus metimus ir pasiklojo pamatus pergalei Madride.

Bet tie pamatai nebuvo tokie, kad palaužtų karališkąjį klubą. „Real“ laimėjo paskutinių minučių atkarpą 9:0 ir M.Hezonja dvitaškiu vėl išlygino rezultatą 102:102 – komandos kėlėsi į trečiąjį pratęsimą.

Neįtikėtina, bet komandos nugalėtojo neišsiaiškino ir trečiojo pratęsimo metu – likus žaisti 4 sek. W.Tavaresas dėjimu iš viršaus vėl išlygino skaičius švieslentėje (111:111), o paskutinysis Sh.Larkino dvitaškis skriejo pro šalį.

Ketvirtojo pratęsimo metu tęsėsi nervų karas, penktąją pražangą gavo F.Campazzo, bet tada aikštės šeimininkus į priekį patraukė Dž.Musa bei M.Hezonja ir beprotišką dramą laimėjo aikštės šeimininkai.

Nugalėtojus į priekį vedė geriausias ir rezultatyviausias karjeros rungtynes sužaidęs bosnis Dž.Musa, kuris įmetė net 40 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Bosnis surinko net 46 naudingumo balus.

„Prieš šias rungtynes M.Hezojna man „taipavo“ kojas. Jis man sakė, kad jei aš tau „taipuoju“ kojas, tu šiandien įmesi 40 taškų. Prisiekiu Dievu, jis taip sakė. Daugiau neturiu ką pasakyti“, – po rungtynių šypsojosi karjeros pasirodymą surengęs Dž.Musa.

„Real“: Džananas Musa 40, Mario Hezonja 31, Facundo Campazzo 25, Walteris Tavaresas 20.

„Anadolu Efes“: Shane‘as Larkinas 32, Dariusas Thomsonas 21, Mike‘as Daumas 15.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.