EUROLYGA 2023

Pirmąjį antausį „Žalgiryje“ gavęs ir treniruočių skaičiumi nepatenkintas A. Trinchieri: „Mes būsime geresni“

Andrea Trinchieri po skaudaus pralaimėjimo Vilerbane aiškino nesėkmės priežastis prieš ASVEL, tačiau pridūrė, jog komanda tikrai bus geresnė. Italas taip pat pridūrė, kad jam, kaip naujam treneriui, trūksta treniruočių su komanda.

Vilerbano ASVEL ir Kauno<br>zalgiris.lt nuotr.
Vilerbano ASVEL ir Kauno<br>zalgiris.lt nuotr.
Lukas Lekavičius<br>zalgiris.lt nuotr.
Lukas Lekavičius<br>zalgiris.lt nuotr.
Tomas Dimša<br>zalgiris.lt nuotr.
Tomas Dimša<br>zalgiris.lt nuotr.
Lukas Lekavičius<br>zalgiris.lt nuotr.
Lukas Lekavičius<br>zalgiris.lt nuotr.
Tomas Dimša<br>zalgiris.lt nuotr.
Tomas Dimša<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 5, 2024, 6:45 AM, atnaujinta Jan 5, 2024, 6:51 AM

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos čempionai Kauno „Žalgiris“ Prancūzijoje 79:93 krito prieš Vilerbano ASVEL ir leido prancūzų klubui nutraukti 10-ies pralaimėjimų seriją ir grįžti į pergalių kelią.

„Jei sakyti taip, kaip yra, tai buvo prastos rungtynės „Žalgirio“ fanams, žaidėjams ir man, – pradėjo A.Trinchieri. – Tai buvo prastas pasirodymas abejose aikštelės pusėse, tačiau taip gali nutikti. Antradienį laimėjome prieš ALBA, kur atidavėme daug energijos ir nebuvome atsigauti tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Mes bandėme, bet nepatinka žodis „bandyti“, kadangi tu jau save įsistatai į poziciją, kurioje gali suklysti. Tu galop suklysti ir po to žiūri, ar to užtenka. Mes šį vakarą tiesiog stengėmės... be teisingos koncentracijos, be psichologinio ir fizinio tvirtumo.

Kai aš atsiliepiau „Žalgiriui“, aš žinojau, kad taip įvyks. Šitai komandai reikia laiko treniruotėse, reikia padirbėti, reikia patobulinti tuos žaidėjus, kurie pirmąkart žaidžia Eurolygoje, tarp kurių yra ir Edmondas Sumneris. Jis labai stengiasi, bet jam kyla iššūkių.

Kai atvykau į Kauną, komandos prašiau trijų dalykų – niekada nepasiduoti, neturėti pasiteisinimų ir nebijoti klysti. Mače prieš ASVEL nepadarėme 2 iš 3 minėtų dalykų. Mes juos turime tobulinti.“

A.Trinchieri tai buvo vos antrosios rungtynės prie „Žalgirio“ vairo. Specialistas iš Italijos pagarsino pirmuosius įspūdžius Lietuvos čempionų gretose

„Pirmi du mačai parodo, kad aš norėčiau daugiau treniruočių su komanda, tačiau nėra laiko. Statybininkas turi savo įrankį ir naudojasi plaktuku, o mano įrankis yra treniruotės, kurių neturiu. Bet man nepatinka pasiteisinimai. Yra taip, kaip yra. Dvigubą savaitę pabaigėme rezultatu 1–1. Laimėjome namuose, pralaimėjome išvykoje. Mes būsime geresni“, – pridūrė A.Trinchieri.

Kita savaitė Eurolygoje bus vėl dviguba. Žalgiriečiai keliaus į Ispaniją, kur susitiks su Valensijos „Valencia Basket“ ir Barselonos „Barcelona“ ekipomis.

– ASVEL gretose trys žaidėjai bendrai surinko beveik 100 naudingumo balų. Kas neveikė prieš juos?

– Aš bandžiau skirtingus dalykus, bet niekas neveikė. Aš manau, kad aš negalėjau įtikinti savo komandos žaisti kiečiau. Tai – mano atsakomybė.

– Kas neveikė gynyboje prieš Yousoupha Fallą, kuris pirmoje pusėje kiekvienąkart gavo kamuolį ir pelnė taškus?

– Jis yra aukštesnis už mus, bet tiesa yra ta, kad mes nepakankamai kovojome fiziškai. Neturėjome pakankamai energijos žaisti. Jeigu neturi panašaus dydžio, turi būti greitesnis ir stipresnis.

– Rolandas Šmitas po tragiško mačo prieš ALBA (-9 naud. bal.) sužaidė geras rungtynes Vilerbane. Kaip jums patiko jo reakcija?

– Aš manau, kad po tokio pralaimėjimo kalbėti apie individualius pasirodymus nėra gerai. Mes pralaimėjome, prastos rungtynės, prastas pasirodymas, prastas žaidimas, prastas treniravimas. Labai paprasta ir tiesiai.

Visas A.Trinchieri komentaras:

Mačo Vilerbane apžvalga:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.