EUROLYGA 2023

Valensijoje – E. Ulanovo džiaugsmas dėl rastos pagrobtos mergaitės

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį Ispanijoje 84:79 sugebėjo pranokti „Valencia Basket“ krepšininkus ir iškovojo septintąją pergalę Eurolygoje.

Edgaras Ulanovas<br>zalgiris.lt nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-10 07:56, atnaujinta 2024-01-10 08:50

Be klaidų atakavęs Edgaras Ulanovas ant parketo praleido 31 minutę, per kurią pasižymėjo 14 taškų (4/4 dvit., 6/6 baud.), 8 atkovotais kamuoliais ir 22 naudingumo balais.

Po rungtynių kaunietis kalbėjo apie pagrindinius aspektus, nulėmusius pergalę.

„Smagu laimėti išvykoje prieš gerą komandą, kuri rodo gerus rezultatus. Manau, šiandien daug lėmė fiziškumas. Galbūt trečiajame kėlinyje jie buvo geresni už mus ties šiuo aspektu, bet gale vis tiek atsakėme tuo pačiu. Realiai pabaigoje viską nulėmė smulkmenos. Tiek daug pabaigų šiemet pralaimėjome, pagaliau galime pasidžiaugti pergale“, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas

– Kalbant apie paskutinę minutę, kokios buvo svarbiausios smulkmenos?

– Kadangi daug keitėmės ginamaisiais – atkovoti kamuoliai, sugebėjome juos atkovoti ir gynyboje, ir puolime. Tas penketukas, kuris rungtyniavo pabaigoje puikiai atliko savo darbą. Gali galvoti dėl pramestų metimų, perdavimų kokybės, bet pabaigas lemia ne šie dalykai. Reikėjo fiziškumo ir atkovotų kamuolių.

– Per pirmus tris kėlinius Valensijos ekipa pelnydavo po daugiau nei 20 taškų, ketvirtajame – 15. Ar kažką keitėte gynyboje?

– Pirmoje rungtynių pusėje per daug praleidome taškų. Su tokia energija, kokia pradėjome, galėjome ir daugiau pasidaryti pranašumo. Buvome tikrai geresni iš energijos pusės. Antrojo kėlino gale pametėme ritmą, trečiajame kėlinyje padvejojome puolime, buvome neužtikrinti, kas ir yra šį sezoną mūsų problema. Turime priimti geresnius sprendimus. O gynyboje daug keitėmės, ypatingai gale ir tai visiškai pasiteisino.

– Atrodė, kad trečiajame kėlinyje šeimininkai perlaužė rungtynes. Kas lėmė, jog sugrįžote į rungtynes ir iškovojote pergalę?

– Tikrai atrodė, kad Valensijos komanda buvo perėmusi mačo kontrolę į savo rankas. Antroje pusėje jie buvo kur kas fiziškesni, prisijungė ir žiūrovai arenoje. Mes taip pat atlikome kelis blogus sprendimus puolime, suklydome, nepataikėme. Varžovai kurį laiką turėjo rungtynių kontrolė, tačiau išlaikėme fiziškumą, bandėme spausti, privertėme juos klysti ir sugrįžome į rungtynes. O gale buvo šansai penkiasdešimt prieš penkiasdešimt.

– Keenanas Evansas pabaigoje patraukė savo tritaškiais. Kiek ramu komandoje turint tokį žmogų?

– Jeigu pataiko, tai ramu. O jei nepataiko, reikia atkovoti kamuolius, ką šiandien visa komanda darė neblogai.

– Jūsų pergalė realiai sutapo su mergaitės Agotos atsiradimu. Galima sakyti, kad dvigubas dublis?

– Jau atsirado? Tai labai geros naujienos. Labai džiaugiamės, kad atsirado. Tikrai buvo aktuali tema visoje Lietuvoje, kuri palietė mus visus. Apie krepšinį net negirdėjau klausimo, labai džiaugiuosi dėl jos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.