EUROLYGA 2023

A. Trinchieri po pergalės išskyrė neįtikėtiną K. Evansą, klydusį R. Šmitą ir žalgiriečių kiaušinius

Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“ (7/13) antradienį pasiekė pergalę Eurolygos 20-ojo turo rungtynėse. Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykoje rezultatu 84:79 (27:21, 21:21, 14:22, 22:15) įveikė „Valencia“ (10/10) krepšininkus ir atsirevanšavo už nesėkmę Kaune 72:87.

 Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 10, 2024, 12:05 AM, atnaujinta Jan 10, 2024, 8:54 AM

Tris kėlinius žalgiriečiai vadovavo žaidimui, tačiau po to šeimininkai pradėjo spausti ir kelis kartus buvo įgiję 4 taškų pranašumą.

Tuomet kauniečius gelbėjo Keenanas Evansas, kuris taikliai metė tritaškius ir naikino atotrūkius. Paskutinėmis sekundėmis žalgiriečiai buvo priekyje 80:79 ir jiems pasisekė apsiginti nuo iš esmės dviejų oponentų atakų bei švęsti galutinę pergalę. Ispanai persverti rezultatą turėjo net 22 sekundes.

„Trūksta dar tam tikrų krepšinio dalykų, tačiau svarbiausia, kad mes kovojome, kad psichologiškai buvome pasirengę atlikti tam tikrus metimus, kuriuos turėjome įmesti ir tai lėmė mūsų pergalę“, – aiškino gerai nusiteikęs antrąją pergalę prie „Žalgirio“ vairo iškovojęs italas A.Trinchieri.

„Taip, tos paskutiniosios 15 sekundžių buvo labai ilgos. Bet esu patenkintas, kaip viską darė komanda. Turėjome gintis nuo paskutiniosios varžovų atakos, o ne bauduoti, – iškart po pergalės Eurolygos televizijai kalbėjo A.Trinchieri. – Labai gerai šioje paskutinėje atakoje situaciją įvertino Brady Manekas, kuris leido varžovui atlikti sunkų metimą. Juolab, kad toje situacijoje ir kamuolį atsikovoti „Valencia“ ne itin galėjo.“

Kalbėdamas po rungtynių su Lietuvos žiniasklaida, A.Trinchieri išskyrė gerai bei prasčiau pasirodžiusius žaidėjus.

„Valensijoje žaisti visuomet sunku. Prisimenu pirmąsias rungtynes, kadangi žiūrėjau jas. „Valencia“ atvyko į Kauną ir sutriuškino mus fiziškai, tad pirmasis dalykas, kurio prašiau žaidėjų – būti fiziškiems, kietiems ir atsakyti varžovų fiziškumui. Tikiu, kad pirmoje pusėje buvome labai geri – judinome kamuolį, turėjome ritmą pagavusius žaidėjus.

„Valencia“ į trečią kėlinį išėjo labai kietai nusiteikę, buvome tam nepasiruošę, šiek tiek praradome pasitikėjimą, padarėme daug klaidų. Bet suradome būdų išlikti gyvi, išlikti rungtynėse ir paskutines 5 minutes žaidėme puikiai. Manau, kad Keenanas Evansas buvo neįtikėtinas. Jis pataikė labai sunkius metimus, jis paėmė komandą ant savo pečių. Taip pat puikiai pasirodė Edgaras Ulanovas. Jis sužaidė labai protingas rungtynės ir buvo tikras kapitonas. Taip pat pradedame matyti, ką gali Brady Manekas, jis yra protingas, efektyvus žaidėjas. Gale buvome geri tiek puolime, tiek gynyboje.“

Šiandien kažkiek strigo Rolandas Šmitas. Jis padarė aiškių klaidų – nesportinę pražangą, prametė kelis metimus iš po krepšio. Su juo elgiausi grubiau, nes jis mums yra labai svarbus žaidėjas. Kuo esi svarbesnis komandai, tuo daugiau iš tavęs turiu reikalauti. Galiausiai jis padarė du be galo svarbius epizodus – atliko perdavimą įkertančiam E.Ulanovui ir atkovojo kamuolį puolime, kuris užtikrino pergalę. Visi yra svarbūs, visi gali padėti laimėti. Dabar mano tikslas yra padėti atrasti ritmą Edui Sumneriui, nes jis yra labai talentingas. Jam gal kyla sunkumų, nes tai pirmi jo metai Europoje. Šiandien buvo pasiekta komandinė pergalė“, -

– K.Evansas po pertraukos buvo nuostabus. Kiek svarbu turėti tokį lyderį?

– Kokį atsakymą bepateikčiau, jis bus kvailas. Patys suprantate, kaip tai yra svarbu. Svarbiausia yra turėti žaidėją, kuris yra pasiruošęs prisiimti atsakomybę atliekant lemiamus metimus. Tam reikia krepšininko asmenybės ir kiaušinių. Be kiaušinių tokių mačų išvykose nelaimėsi.

– Kaip jūsų akimis atrodė jo techninė pražanga?

– Vadovėlinė techninė pražanga. Teisėjas buvo labai arti, man buvo paaiškinta, kad žaidėjo įspėti nebūtina. Bet gauti techninę pražangą po 3 taiklių tritaškių paeiliui, likus rungtyniauti 22 sekundes, buvo didžiulis sprendimas tokiu momentu. Manau, jog teisėjai padarė labai gerą darbą. Jausti rungtynių momentą turi ne tik treneriai, bet ir teisėjai. Tačiau, kaip man aiškino teisėjai, tikiu, sprendimas buvo priimtas pagal taisykles. Stoviu čia ir kalbu po pergalės, tad man tai nelabai rūpi.

– Anksčiau kalbėjote apie tris dalykus – niekada nepasiduoti, neieškoti pasiteisinimų ir nebijoti padaryti klaidų. Ar galima sakyti, jog šiandien žaidėjai tai išpildė?

– Dar ne, tačiau iš lėto judame to link. Tobulėjame.

– Dovydas Giedraitis pradėjo rungtynes starto penkete ir kelis kartus gerai apsigynė prieš Chrisą Jonesą. Koks buvo planas, ir kaip jam sekėsi jį įgyvendinti?

– Norėčiau, kad Dovis turėtų daugiau drąsos puolime. Jis kiekvieną dieną yra nuostabus treniruotėse, jis yra neįtikėtinas gynyboje, bet nepasitiki savimi puolime. Labai sunku žaisti su 4 žaidėjais puolime. Jis buvo puikus, jis padarė savo darbą, bet jis turi patobulėti puolime, jis turi mesti į krepšį.

– Šiandien puikiai girdėjosi „Žalgirio“ fanai. Kiek tai reiškia išvykos rungtynėse?

– Klausiate manęs tų pačių dalykų. Jie žino, kad aš tai myliu. Jie buvo čia, turėjo daug alaus ir buvo pasiruošę mus palaikyti kaip geriausi sirgaliai. Dėl to čia ir esu. Nustebčiau, jeigu būtų kitaip.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.