EUROLYGA 2023

Žaidėjais nusivylęs A. Trinchieri dūrė pirštu į protokolą: „Tai daug ką pasako“

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko laimėti atsakomųjų Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketverto rungtynių, bet Andrea Trinchieri auklėtiniai vis tiek iškovojo bilietą į Kaune vyksiantį turnyro finalo ketvertą.

A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 21, 2024, 9:32 PM, atnaujinta Jan 21, 2024, 9:34 PM

„Žalgiris“ Kaune 82:82 (23:26, 21:22, 21:18, 17:16) sužaidė lygiosiomis su Vilniaus „Wolves“, tačiau didele persvara laimėtas pirmasis tarpusavio mačas lėmė, kad titulą ginanti komanda ketvirtfinalio serijoje triumfavo užtikrintai – 177:158.

Vis dėlto net ir iškovojus bilietą į finalo ketvertą, Kauno klubo strategas per daug nedžiūgavo.

„Vienintelis geras dalykas, kad patekome į finalo ketvertą. Šiose rungtynėse turėjome labai blogą požiūrį ir prastą intensyvumą bei koncentraciją. Tuo metu „Wolves“ dalinosi kamuoliu, metė gerus metimus, pasitikėjo savimi, o mes tiesiog į juos žiūrėjome.

Jie vien per pirmąją rungtynių pusę pataikė 9 iš 13 tritaškių, manau, kad tai daug ką pasako. Esu labai nusivylęs komandos mentalitetu. Tai yra mano atsakomybė, dabar turėsiu paaiškinti žaidėjams, su kokiu mentalitetu reikia žaisti, kai atstovauji „Žalgiriui“, – po sekmadienio rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ treneris A.Trinchieri.

KMT finalo ketverto kovos vasario 17–18 dienomis vyks Kaune, o bilietus į šį renginį taip pat iškovojo Vilniaus „Rytas“, „Šiauliai“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Pirmajame pusfinalyje varžysis „Rytas“ ir „Lietkabelis“, o antrajame „Žalgiris“ ir „Šiauliai“.

– Kada labiausiai pasireiškė koncentracijos stoka?

– Nebuvo noro laimėti rungtynes, žaidėme be aistros. Žaidėme namuose ir neturėjome aistros, koncentracijos. Žinojau, kad taip galėjo nutikti po penktadienio rungtynių. Dėl to norėjau „išspausti žaidėjų sultis“, bet kiekvienas iš žaidėjų laukė, kol kažkas už jį padarys kjo darbą.

Mes žengėme žingsnį atgal, galime pralaimėti. Taip, mes pralaimėjome Barselonoje, bet tada nežengėme žingsnio atgal. Šiandien neturėjome mentaliteto.

– Kokiu pažymiu įvertintumėte šiandienos gynėjų darbą?

– Tokiose rungtynėse nereiktų skirstyti į gynėjus ar puolėjus, tai yra komanda. Prasčiausią pažymį duočiau treneriui.

– Ar buvo netikėta, kad į finalo ketvertą nepateko Jonavos klubas?

– Nemačiau tų rungtynių. Prieš tai žiūrėjau „Neptūno“ ir „Lietkabelio“ rungtynes, kuriose buvo gera kova. Tai yra taurės rungtynės, o jose visada gali būti netikėtumų, smagu, kad mes netapome vienu iš jų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.