EUROLYGA 2023

Serbijos ir Ispanijos krepšininkėms – pavojus nepatekti į olimpines žaidynes

Pirmajame moterų krepšinio olimpinės atrankos ture JAV žvaigždynas tik per plauką nugalėjo Europos čempionę Belgijos rinktinę, skaudžias nesėkmes patyrė Serbijos ir Ispanijos komandos, o lengviausiai pergales pasiekė Prancūzijos ir Kinijos krepšininkės.

 Serbijos krepšininkės atrankoje nusileido Vokietijai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Serbijos krepšininkės atrankoje nusileido Vokietijai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-09 08:21

Ketvirtadienį prasidėjo moterų krepšinio olimpinės atrankos turnyras. Jame 14 komandų kovoja dėl 10 kelialapių į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Tiesa, atrankos turnyre žaidžia 16 komandų, bet tarp jų yra Prancūzijos ir JAV rinktinės, kurioms kovoti dėl kelialapių nereikia. Prancūzės žais olimpiniame turnyre kaip jo šeimininkės, amerikietės teisę keliauti į Paryžių užsitikrino, kai užpernai iškovojo pasaulio pirmenybių aukso medalius.

Dėl likusių dešimties kelialapių kovojančios komandos žaidžia keturiuose atskiruose turnyruose Sianyje (Kinija), Antverpene (Belgija), Beleme (Brazilija) ir Šoprone (Vengrija). Turnyruose, kuriose rungtyniauja Prancūzijos ir JAV rinktinės, kitos trys komandos kovoja dėl dviejų olimpinių kelialapių, kitose dviejuose turnyruose komandos varžosi dėl trijų kelialapių.

Pirmajame ture gana netikėtai pralaimėjimus patyrė dvi tituluotos Europos šalių komandos. Į varžovių paspęstus spąstus įkliuvo 2021 metų Europos čempionė Serbijos rinktinė ir 2023 metų Europos vicečempionė Ispanijos rinktinė.

Belemo turnyre žaidžiančios serbės nusileido praėjusių metų Europos pirmenybėse netikėtai sėkmingai žaidusiai ir šeštąją vietą užėmusiai Vokietijos komandai 66:73. Kitose šio turnyro rungtynėse Australijos rinktinė nugalėjo šeimininkę Brazilijos komandą 60:55.

Ispanijos krepšininkės, žaidžiančios Šoprono turnyre, pripažino Azijos vicečempionės Japonijos rinktinės pranašumą 75:86. Pralaimėjo ir kita šiame turnyre žaidžianti Europos komanda – šeimininkės vengrės nusileido Kanados krepšininkėms 55:67.

Įdomiausios rungtynės ketvirtadienį vyko Antverpeno turnyre. Jame JAV rinktinė turėjo vytis dviženkliu skirtumu pirmavusias varžoves ir tik paskutinėmis sekundėmis palaužė beveik 14 tūkstančių sirgalių palaikomą Europos vicečempionę Belgijos komandą 81:79.

Amerikietėms pergalę prieš pat sireną išplėšė viena iš geriausių pasaulio krepšininkių, ne kartą tiek FIBA turnyrų, tiek WNBA pirmenybių naudingiausia žaidėja rinkta Breanna Stewart.

Beje, nors amerikietėms nereikia kovoti dėl olimpinio kelialapio, jų komandoje knibžda daugybė ryškiausių žvaigždžių. Į Antverpeną atvyko net ir 41 metų Diana Taurasi, kurios kolekcijoje jau yra penki olimpiniai aukso medaliai.

Kitose Antverpeno turnyro rungtynėse susitiko afrikietės. Nigerijos rinktinė įveikė Senegalo komandą 72:65.

Sianio turnyre ketvirtadienį nebuvo jokios įtampos. Namie žaidžianti pasaulio vicečempionė Kinijos rinktinė sutriuškino Naujosios Zelandijos krepšininkes 94:47, Prancūzijos ekipa – Puerto Riko komandą 88:40.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.