EUROLYGA 2023

Belgijos ir Nigerijos krepšininkės iškovojo kelialapius į olimpines žaidynes

Teisę dalyvauti Paryžiaus olimpinių žaidynių moterų krepšinio turnyre penktadienį užsitikrino Belgijos ir Nigerijos rinktinės.

 Belgijos moterų krepšinio rinktinė<br> FIBA nuotr.
 Belgijos moterų krepšinio rinktinė<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2024, 9:14 AM

Antverpene ir Šoprone vykstančiuose moterų krepšinio olimpinės atrankos turnyruose penktadienį sužaistos antrojo turo rungtynės. Antverpene paaiškėjo, kad liepos mėnesį į olimpinį Paryžių keliaus Belgijos ir Nigerijos krepšininkės. Tuo tarpu Šoprono turnyre visų trijų olimpinių kelialapių likimas bus išspręstas tik sekmadienį.

Antverpeno turnyre penktadienį abejos rungtynės, kaip ir prognozuota, baigėsi triuškinamu skirtumu. JAV rinktinė nugalėjo Nigerijos komandą 100:46, Belgijos ekipa įveikė Senegalo krepšininkes 97:66.

Pirmąją vietą užsitikrino per du turus dvi pergales pasiekusi JAV rinktinė, kuriai nereikia kovoti dėl olimpinio kelialapio. Amerikietės teisę žaisti Paryžiuje gavo dar užpernai, kai tapo pasaulio čempionėmis.

Belgijos ir Nigerijos komandos turi po vieną pergalę, o abejas rungtynes pralaimėjusios senegalietės prarado galimybę pakilti aukščiau ketvirtosios vietos. Dėl to du kelialapiai, dėl kurių kovojama Antverpene, įteikti Belgijos ir Nigerijos krepšininkėms.

Daug didesnė intriga užsimezgė Šoprono turnyre, kuriame po antrojo turo visos keturios komandos turi po vieną pergalę. Penktadienį šiame turnyre Ispanijos rinktinė nugalėjo Kanados komandą 60:55, Vengrijos rinktinė – Japonijos ekipą 81:75.

Sekmadienį lemiamose rungtynėse susitiks Kanada – Japonija ir Vengrija – Ispanija. Abejų rungtynių nugalėtojos iškovos olimpinius kelialapius, bet teisę vykti į olimpinį Paryžių taip pat gaus ir komanda, kuri šiame turnyre užims trečiąją vietą – kažkuri iš dviejų sekmadienį pralaimėsiančių komandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.