EUROLYGA 2023

Atviras pokalbis su K. Evansu – apie spaudimą, sugrįžimą ir psichologinį komandos lūžį

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savaitę po čempioniško Citadele KMT savaitgalio pasitinka gavę užtarnauto poilsio dienų. Žalgiriečiai turi galimybę pailsėti ir pravėdinti galvas prieš kitą savaitę sugrįšiančias kovas Eurolygoje.

Keenanas Evansas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Keenanas Evansas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

zalgiris.lt

2024-02-21 10:57

„Žalgiriui“ paskutinėje 8 reguliariojo sezono rungtynių atkarpoje bus labai svarbus lyderio Keenano Evanso indėlis. Gynėjas turnyre žaidžia MVP ritmu ir renka po 17,1 taško, atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus ir fiksuoja 18,6 naudingumo balo vidurkį.

K.Evansas apie sezoną ir savo žaidimą įspūdžiais dalijosi kartu su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku ir „Žalgirio“ komandos trenerių štabo atstovu Tautvydu Saboniu tinklalaidėje „Pick‘n‘Pod“.

Pokalbio pradžioje T.Sabonis paklausė K.Evanso apie pirmąsias amerikiečio rungtynes Eurolygoje su „Žalgirio“ marškinėliais. Tąsyk žalgiriečiai dvikovoje Tel Avive paskutinėmis sekundėmis nusileido prieš buvusią K.Evanso komandą – „Maccabi“.

„Juk jei pralaimėsime, aš vis tiek būsiu kaltinamas, tad galiu turėti kamuolį savo rankose. Tu kartu su kitais treneriais man tikrai padėjote perprasti žaidimą, ypač dabar, kai varžovai dvigubina gynybą ir t.t. Komandos draugai įkirtinėja ir lengvina man žaidimą. Tai man padėjo. Po to pralaimėjimo prie manęs priėjo „Maccabi“ asistentas Doronas Perkinsas ir pasakė, kad jie mane paleido po gero sezono ir aš turiu už tai atkeršyti. Išsinešiau tai su savimi.

Aš ir dabar galvoju, kad negaunu pakankamai pagarbos. Noriu laimėti kiekvienas rungtynes. Tose situacijose yra labai daug spaudimo, nes turėjome rungtynių, kur antrose pusėse strigau. Vis tik, po tų rungtynių žaidžiau geriau. Viską palikau praeityje ir žiūriu tik į kitą metimą ir kitas rungtynes. Tai padėjo. Nepataikysime kiekvieno metimo, nelaimėsime visko. Tai yra procesas. Stengiuosi kiek galiu, bet tuo pačiu nenoriu uždėti per daug spaudimo sau“, – tikino K.Evansas.

Eurolygoje sirgaliai priprato, kad amerikietis su kamuoliu dažnai užbaigia rungtynes. Tai tapo įprastu vaizdu žalgiriečių žaidime nuo praėjusio sezono. Pats krepšininkas tikino, kad jaučia didžiulę atsakomybę būdamas komandos lyderiu, tačiau tiesiog stengiasi geriausiai atlikti savo pareigą.

„100 proc. jaučiu spaudimą. Jaučiu jaudulį prieš kiekvienas rungtynes ir drugeliai iš pilvo dingsta tik po ginčo kamuolio. Kai laikas artėja prie pabaigos, aš pradedu galvoti, kad jei nepataikysiu metimo treneris ir sirgaliai mane nužudys. Sakau sau, kad tai tik krepšinis, kad nedarau nieko, ko nesu treniravęsis. Kad tie vaikinai kurie sėdi šalia, manimi tiki. Tikime visais, kam duodame kamuolį, ar tai Birutis, ar Ulanovas. Manau, kad tai padeda. Treneriai pastato mus į geriausias padėtis, o dienos pabaigoje, laimime ir pralaimime kartu, kaip komanda“, – aiškino žaidėjas.

Praėjusio sezono viduryje K.Evansas patyrė sunkią Achilo sausgyslės traumą. Gynėjas be krepšinio praleido 9 mėnesius, o per tą laiką daugelis galėjo tik spėlioti, koks amerikietis grįš po traumos ant parketo. Jau pirmose sugrįžimo į Eurolygą rungtynėse žaidėjas dvikovoje su Bolonijos „Virtus“ pelnė 25 taškus ir, atrodė, kad pertraukos – lyg nebūta.

„Jaučiau daug spaudimo sau, ypač tada, kai mačiau komandą laimint LKL, KMT, žaidžiant atkrintamosiose. Tai buvo skausminga, kadangi lyg ir buvau komandos dalimi, bet neprisidėjau. Norėjau grįžti kuo greičiau, kad patirčiau šiuos dalykus su komanda. Norėjau laimėti. Tos pirmos rungtynės sugrįžus pridėjo daug pasitikėjimo savimi. Po tos traumos jaučiau, kad visi mane pamiršo ir galvojo, kad po traumos nebūsiu toks. Kalbėjome apie krūvių ribojimus, bet vasarą jaučiausi gerai. Žinojau, kad turiu būti atsargus, bet jaučiausi gerai, nors prieš atvykdamas į Kauną nežaidžiau su kontaktu. Atrodė, kad neturiu laiko viską daryti iš lėto. Viskas arba nieko – jeigu žaisiu super atsargiai, nebus nieko gero, galvosiu per daug. Turėjau pradėti žaisti dabar arba niekada. Tas laikas be rungtynių sukėlė alkį. Žiūrėti krepšinį iš šono padėjo, nes atrodo, kad matai viską kitaip. Vaikinai daro klaidas, tu jas matai, bet grįžęs pats jas kartoji“, – tikino amerikietis.

Krepšininkas džiaugėsi, kad šiame sezone žalgiriečiai sugebėjo po prastos atkarpos Eurolygoje sugrįžti į geresnį žaidimą. K.Evansas tikino, kad nelaukė pertraukos turnyre ir norėjo kibti kitiems varžovams į atlapus.

„Tai buvo lyg gryno oro gurkšnis visiems. Ypač žiemą, kai dienos Kaune yra tamsios. Į rungtynes vykdavome su mintimi, kad turime laimėti, o ne su mintimis, kad tikimės, jog nepralaimėsime. Laimėti keletą rungtynių ir grįžti į lenktynes yra puikus jausmas. Net šiek tiek gaila, kad dabar turime pertrauką“, – šypsojosi krepšininkas.

Visoje sirgaliams skirtoje „Pick‘n‘Pod“ tinklalaidėje K.Evansas pasakojo apie savo metimo techniką, trenerių tritaškių konkursą, socialinį tinklapį „Threads“ ir populiarumą jame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.